Curs valutar
 • EUR
  19.9666
  0.8164%
 • USD
  18.6508
  0.1072%
 • RUB
  0.2422
  0%
 • RON
  4.0555
  0.7447%
 • UAH
  0.5050
  0.099%

După sistarea emisiei, TV6 și Orhei TV, sancționate cu 5 mii de lei. Încălcarea admisă de posturi de televiziune

23 Dec. 2022, 17:49
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
23 Dec. 2022, 17:49 // Societate //  Petru Beregoi

Posturile Orhei TV și TV6 au fost sancționate de Consiliul Audiovizualului (CA) cu 5 mii de lei pentru faptul că „au schimbat proprietarul beneficiar final, fără acordul CA”. Sancțiunea a fost aplicată de membrii CA, în cadrul ședinței de vineri, 23 decembrie.

Potrivit CA, sancțiunea a fost aplicată după ce Consiliul s-a autosesizat și a fost dispus efectuarea unui control privind respectarea prevederilor legale.

„CA a constatat că „Media Resurse” SRL a încălcat prevederea din Codul Serviciilor Media Audiovizuale, care spune că furnizorul are obligația „să solicite în scris acordul Consiliului Audiovizualului pentru orice modificare în documentele şi în datele declarate referitoare la datele de identificare ale acționarilor şi ale asociaților până la nivel de persoană fizică sau juridică”, se arată într-un comunicat al CA.

Amintim că, la 16 decembrie, prin decizia CSP Orhei TV și TV6, pe lângă alte patru posturi au rămas fără licențe de emisie din cauza propagandei și dezinformării.

Precizăm că, tot la ședința de astăzi, 23 decembrie, CA a sancționat patru posturi de televiziune pentru faptul că au difuzat insuficiente programe în limba română. Suma amenzilor se cifrează la circa 110 mii de lei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Mart. 2023, 12:18
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
21 Mart. 2023, 12:18 // Actualitate //  Realitatea.md

„Eu nu văd cum să discutăm noi cu o conducere care comite atrocități și crime împotriva poporului ucrainean”. Este declarația președintelui Parlamentului, Igor Grosu, făcută în cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei, cu privire la dialogul între Chișinău și Moscova.

„Eu cred că e suficient așa, la nivel diplomatic trebuie să continuăm să dialogăm, pentru că avem cetățenii noștri acolo, au ei cetățenii lor aici; la nivelul chestiunilor de ordin umanitar noi trebuie să continuăm dialogul, să facem schimb de note atunci când ceva nu este clar ș.a.m.d. La nivel înalt, eu nu văd cum să discutăm noi cu o conducere care comite atrocități și crime împotriva poporului ucrainean. Eu nu văd, ce să discutăm noi, ei să-mi spună că acolo îi „operațiune specială” și eu să le spun că acolo-i genocid? La momentul de față, eu nu văd ce am putea noi discuta”, a precizat Igor Grosu.

Igor Grosu a mai fost întrebat și despre o posibilă vizită a lui Vladimir Putin la Chișinău, dar și despre sancțiunile impuse de Uniunea Europeană contra Rusiei, la care se alătură și Republica Moldova.

„Nu contează ca el să vină aici, noi tare nici nu ardem de dorul să-l vedem aici. E vorba de o decizie, de un semnal politic foarte clar și țările semnatare ale acestei convenții care se pune în aplicare, inclusiv noi, pentru că am semnat și susținem astfel de decizii. Sigur că asta îi deranjează enorm la nivel de imagine, la nivel de atitudine din partea liderilor celor mai importante țări, dar lucrurilor trebuie de spus pe nume, acestea-s atrocități, acestea-s crime”, a conchis speakerul.

Recent, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a anunțat că Republica Moldova pregătește o listă în care sunt incluse 25 de persoane care vor fi sancționate pentru încălcarea drepturilor omului în Ucraina. Șeful diplomației moldovenești a precizat că este vorba de interdicții de călătorie, înghețarea conturilor bancare sau a bunurilor persoanelor fizice implicate în agresiunea contra Ucrainei.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală