Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

„Edinaia Rossia” le mulțumește celor din Partidul „ȘOR” pentru că asigură echilibrul de forțe în Parlament

25 Apr. 2021, 12:09
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Elena Putregai
25 Apr. 2021, 12:09 // Uncategorized //  Elena Putregai

Partidul pro-prezindențial „Edinaia Rossia”, cea mai puternică formațiune din Federația Rusă, le-a mulțumit deputaților din Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” pentru contribuția la menținerea echilibrului de forțe în Parlamentul de la Chișinău.

Declarații în acest sens au fost făcut la Chișinău de către Victor Seliverstov, prim-vicepreședintele fracțiunii „Edinaia Rossia” („Rusia Unită”) în Duma de Stat, care alături de Anatolii Sereda, șeful interimar al Comitetului pentru relațiile cu CSI, a avut o întâlnire cu deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova”.

Un comunicat de presă al Partidului „ȘOR” și Platformei “Pentru Moldova” arată că liderul de la „Edinaia Rossia” consideră că deputații celor două entități politice au un aport deosebit în eliminarea riscului de blocare a activității Legislativului din Moldova.

„Victor Seliverstov le-a mulțumit, în mod special, tuturor deputaților fracțiunii Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova” pentru că, în pofida divergențelor între diferite forțe politice, ei au un factor stabilizator în activitatea Parlamentului de la Chișinău, fapt ce elimină riscul de blocate a activității instituției”, se menționează în comunicat.

Aceeași sursă mai precizează că, în cadrul întâlnirii, Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” au convenit cu „Edinaia Rossia” să stabilească relații de cooperare.

„În timpul apropiat, reprezentanții Partidului „ȘOR” și cei ai Platformei „Pentru Moldova” vor efectua o vizită la Moscova, la invitația părții ruse”, se menționează în comunicatul citat.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre situația din Moldova, inclusiv despre combaterea pandemiei, depășirea crizei politice, economice și sociale prin învestirea unui guvern plenipotențiar, cu organizarea ulterioară a alegerilor parlamentare anticipate.

Victor Seliverstov și Anatolii Sereda au însoțit de la Moscova până în Moldova lotul umanitar cu cele 142 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău Internațional Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
Workshop online organizat de IPRE „Bune Practici din Învățământul Superior din UE: Oportunități pentru Tinerii din Republica Moldova”
Dialogul online “Imunizare anti-COVID-19”
Deputații Alexandru Slusari și Vasile-Andrei Năstase susţin un briefing de presă cu privire la activitatea Agenției Servicii Publice
Conferința de presă cu tema „PAS depune actele la CEC pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate”
Conferința de presă a deputatei Stela Macari, fracțiunea parlamentară ACUM Platforma DA
15 Mai 2021, 07:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
15 Mai 2021, 07:00 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Ilan Șor ar fi bine să revină în Republica Moldova și dacă nu are ce ascunde, să stea în fața instanței de judecată, să-și demonstreze nevinovăția, dacă este nevinovat sau să accepte eventuala condamnare, în cazul în care completul de judecată va găsi că este, totuși vinovat. Acesta a fost răspunsul prim-ministrului interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, referitor la subiectul Ilan Șor, care zice că e gata să aducă în haznaua statului acel miliard de dolari dispărut. 

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Aureliu Ciocoi a declarat că, în funcție de ce va putea returna bugetului Republicii Moldova sau Băncii Naționale a țării, va depinde severitatea condamnării lui Ilan Șor, „va primi mai mult sau mai puțin, în funcție de valoarea returnată”.

„Furat, nu dispărut. El n-a dispărut, ci a fost furat. Haideți să spunem lucrurilor pe nume”, a menționat Aureliu Ciocoi, cu referire la miliardul de dolari dispărut din sistemul bancar moldovenesc.  

Realitatea.md amintește că, cu mai puțin de o lună în urmă, fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a declarat că este gata să returneze suma de bani care i se impută și să o revendice apoi de la adevărații beneficiari ai fraudei din sistemul bancar moldovenesc.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso