Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

Doi polițiști, în stare gravă! Unul din ei a fost tocmai strivit. Totul în timp ce documentau un caz

25 Apr. 2021, 11:13
 // Categoria: Societate // Autor:  Elena Putregai
25 Apr. 2021, 11:13 // Societate //  Elena Putregai

Patru polițiști au avut de suferit în urma unui grav accident rutier. Unul dintre ei a fost strivit de un automobil în timp ce documenta un șofer în stare de ebrietate la volan, anunță Poliția Republicii Moldova, într-un comunicat de presă, însoțit de fotografii de la locul faptei.

Potrivit informațiilor preliminare, noaptea trecută, în jurul orei 01.55, un echipaj de patrulare al Direcției de patrulare Nord a INSP, aflându-se pe strada Aerodromului din municipiul Bălți, au stopat un automobil de marca Opel care se deplasa haotic.

Automobilul era condus de un tânăr de 19 ani, ce avea ca pasager un alt tânăr de 20 de ani.

În urma testării alcooscopice s-a stabilit că șoferul avea o concentrație de 0,80 mg/l alcool în aerul expirat.

Imediat, acesta a fost înlăturat de la volan, fiind solicitată intervenția altui echipaj pentru evacuarea automobilului la parcarea specială.

Ajunși la fața locului, polițiștii din al doilea echipaj, au continuat procedura de documentare împreună cu colegii din primul echipaj, având cu toții girofarele automobilelor de serviciu conectate regulamentar.

La un moment dat, din direcția străzii Ștefan cel Mare spre Aerodromului, cu viteză excesivă se deplasa automobilul de marca Toyota, conducătorul căreia a pierdut controlul volanului și s-a tamponat în automobilele ce staționau pe acostament, tamponând un polițist de 28 de ani și strivind între două automobile, un alt polițist de 31 de ani.

Alți doi polițiști și persoanele aflate la fața locului s-au ales cu diverse traumatisme.

În rezultatul documentării cazului respectiv, s-a stabilit că, la volanul automobilului Toyota, se afla un bărbat de 35 de ani, în stare de ebrietate, cu o concentrație de alcool de 0,77 mg/l, având ca pasageră o femeie de 47 de ani.

Inițial, șoferul din automobilul Toyota a încercat să mintă, declarând că la volan s-ar fi aflat femeia.

Actualmente, doi polițiști se află la spitalul de urgență din Bălți în stare gravă și alți doi sunt internați în stare de gravitate medie.

A fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 10:07
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
07 Dec. 2021, 10:07 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Nord, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au reținut doi bărbați bănuiți că au facilitat și organizat trecerea ilegală a frontierei de stat, prin postul vamal Leușeni, în schimbul sumei de 4 000 euro.

Mai exact, cei doi au pretins că au influență asupra persoanelor din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, astfel încât persoana solicitantă să intre în țară fără ca să fie înregistrată în baza de date relevantă.

„Motivul solicitării ținea de faptul că solicitantul era anunțat în căutare într-un dosar penal pentru escrocherie. Astfel, aceștia au primit suma de bani în două tranșe, pentru ca să-i asigure persoanei intrarea nedetectată în țară, iar luni, 6 decembrie au fost reținuți de oamenii legii. După audierea acestora de către procurorii PCCOCS, oficiul Nord, bănuiții și-au recunoscut vinovăția și colaborează în vederea elucidării tuturor circumstanțelor. Cu referire la solicitant, în privința acestuia va fi pornită urmărirea penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat”, anunță PCCOCS.

Operațiunea a avut loc sub supravegherea procurorilor PCCOCS, cu sprijinul ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate și ai Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a MAI.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală