Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0696%
 • USD
  17.8869
  -0.2041%
 • RUB
  0.2454
  0.163%
 • RON
  4.3249
  0.0162%
 • UAH
  0.6663
  -0.075%

Europa va fi lovită de un al treilea val COVID-19: Săptămâna trecută, numărul de cazuri noi a crescut cu 10%

01 Iul. 2021, 14:44
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Cosoi
01 Iul. 2021, 14:44 // Actualitate //  Petru Cosoi

Europa va fi lovită de un al treilea val de infectare cu coronavirus, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă şeful OMS în Europa, Hans Kluge. Îngrijorarea cea mai mare este cauzată de răspândirea noii variante Delta, cu atât mai mult cu cât rata de vaccinare pe continent este de doar 24%.

„Perioada celor zece săptămâni în care numărul noilor infetări cu Covid 19 a scăzut în Europa s-a încheiat. Un nou val de infecţii este inevitabil, dacă oamenii nu vor respecta regulile sanitare”, a spus şeful OMS în Europa, Hans Kluge.

Săptămâna trecută, numărul de cazuri noi de Covid-19 a crescut cu 10%, din cauza măsurilor de relaxare, a evenimentelor cu participare mare de persoane şi a călătoriilor.

„Delta va fi varianta dominantă în Europa până în august”, a subliniat Kluge. Va exista un nou val în Europa dacă nu vom menţine disciplina, a adăugat el.

„Vaccinurile sunt eficiente împotriva variantei Delta. Nu o doză, ci două doze. Întârzierile în vaccinare costă vieţi şi economii şi, cu cât campaniile de vaccinare sunt mai lente, cu atât vor apărea mai multe variante. Multe ţări au rate bune de vaccinare, dar rata medie de acoperire în Europa este de doar 24%. Şi mai grav este că jumătate dintre persoanele vârstnice şi dintre angajaţii din sistemul sanitar nu sunt încă vaccinaţi. Este inacceptabil, pentru că asta arată că suntem departe de acoperirea recomandată de 80% a populaţiei adulte”, a spus şeful OMS Europa.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 22:19
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 22:19 // Sport //  Cristina Vlah

Sportiva olimpică din Belarus, Kristina Timanovskaia, a obținut viză poloneză, după ce a cerut ajutor autorităților Poloniei ca să-i ofere azil, după ce a criticat dur autoritățile de la Minsk, informează Realitatea.md cu referire la BBC.

Aflată la Tokyo, unde se desfășoară Jocurile Olimpice, Kristinei Timanovskaia i-a fost asigurată securitatea din partea poliției japoneze. Ea a fost cazată într-un hotel și protejată de oamenii legii din Tokyo.

Timanovskaia a fost forțată să părăsească Jocurile Olimpice și să zboare înapoi spre Minsk, după ce i-a criticat pe antrenori. Ulterior ea a fost exclusă din echipa olimpică a Belarusului.

Acest incident pune din nou într-o lumină negativă Belarusul condus de președintele Alexandr Lukașenko. Anul trecut, în timpul protestelor de după re-alegerea lui Lukașenko în funcția de președinte, mai mulți atleți au fost supuși represiunilor de către reprezentanții structurilor de forță. Sportivilor li s-au tăiat din fondurile bănești sau au fost excluși din echipele naționale.

Ministrul de Externe din Polonia a spus că Timanovskaia a fost în contact direct cu ambasadorul polonez de la Tokyo și că Polonia „va face tot ce e necesar pentru a o ajuta în cariera sportivă a atletei”.

Soțul sportivei a zburat spre capitala Ucrainei, Kiev, de unde urmează să se deplaseze spre Varșovia.

Guvernul de la Minsk deocamdată nu a comentat acțiunile Poloniei.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate