Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Facebook va verifica conținutul publicat în Moldova pentru a combate dezinformarea în contextul electoral

06 Iul. 2021, 10:48
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Petru Cosoi
06 Iul. 2021, 10:48 // Sci-tech //  Petru Cosoi

Facebook anunță că își extinde parteneriatul cu Agenția France-Presse (AFP) pentru a contribui la combaterea dezinformării pe platformele sale înaintea alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova. AFP este certificată prin intermediul Rețelei Internaționale de Verificare a Informațiilor (IFCN), care este independentă. Conținutul publicat pe Facebook și Instagram în Moldova va fi verificat în iulie 2021. 

Programul de verificare a informațiilor de pe Facebook include mai mult de 80 de parteneri din întreaga lume, care monitorizează conținutul scris în peste 60 de limbi. Acești parteneri joacă un rol esențial în identificarea dezinformării virale. Atunci când un verificator consideră că o informație este falsă, Facebook adaugă o etichetă de avertizare la conținut și reduce semnificativ distribuția acesteia. Paginile și domeniile care distribuie în mod repetat știri false vor constata, de asemenea, reducerea distribuirii acestora și eliminarea posibilității de monetizare și de a face publicitate.

„Suntem încântați să salutăm venirea AFP în echipă în calitate de partener de verificare a informațiilor care oferă o soluție temporară pentru Moldova. AFP este un partener-cheie, cu reporteri experimentați din întreaga lume, iar munca lor vitală ne va ajuta să reducem în continuare răspândirea dezinformării în limba română pe platformele noastre”,  a declarat managerul de dezvoltare a parteneriatului strategic în cadrul companiei Facebook, Sophie Eyears.

Facebook are o strategie pentru combaterea dezinformării, axată pe trei direcții:

Această strategie a fost deosebit de importantă în combaterea dezinformării legate de sănătate. De la începutul pandemiei, Facebook a eliminat mai mult de 18 milioane de bucăți de conținut  pentru încălcarea regulilor privind reflectarea subiectelor ce țin de COVID-19 și dezinformarea legată de vaccinuri. Totodată, au fost aplicate etichete de avertizare pentru mai mult de 167 de milioane de bucăți de conținut. Atunci când o etichetă de avertizare este plasată pe o postare, în 95% dintre cazuri oamenii nu o  vizualizează.

Detalii despre programul de verificare a informațiilor sunt disponibile aici. Amănunte despre Rețeaua Internațională de Verificare a Informațiilor și Codul său de principii sunt disponibile aici și aici.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 21:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Iul. 2021, 21:16 // Politica //  Cristina Vlah

După ce au fost publicate numele a doi pretendenți la șefia Centrului Național Anticorupție (CNA), recent în presă a apărut un nou nume, care ar fi un potențial candidat la această funcție.

Potrivit publicației punctul.md, este vorba despre Iaroslav Bîtcă, șeful Direcției Asigurare Operativă a CNA. Sursa scrie că el a fost angajat al companiei de securitate a oligarhului Vlad Plahotniuc, „Argus-s SRL”. Bîtcă ar fi fost responsabil de filarea și interceptarea discuțiilor telefonice ale unor anumite persoane, în interesul lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit surselor „Punctul pe i”, pentru numirea acestuia în funcție de șef al CNA, face lobby unul dintre factorii de decizie din PAS, cu care sunt prieteni și sunt originari din aceeași localitate.

Amintim, că anterior au fost vehiculate: numele fostului procuror anticorupție, Eugeniu Rurac, dar și cel al deputatei PAS, Olesea Stamate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate