Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Facilităţi la eliberarea buletinului de identitate pentru cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot. Precizările ASP

21 Iun. 2021, 18:12
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
21 Iun. 2021, 18:12 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

În prag de alegeri parlamentare anticipate, Agenția Servicii Publice, urmare a amendamentelor aprobate recent în ședința Guvernului, începând cu 11 iunie anunță noi facilități pentru moldoveni.

Mai exact, ASP va asigura confecționarea buletinelor de identitate cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot, în baza tuturor cererilor depuse în perioada 11 iunie 2021 – 8 iulie 2021 inclusiv, până la data de 9 iulie 2021 și în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat.

„Cetățenii Republicii Moldova care vor solicita buletinul de identitate în zilele de vineri și sâmbătă înainte de ziua desfășurării scrutinului electoral vor putea obține la momentul adresării în aceste zile, buletinul de identitate provizoriu, care se va elibera cu plată, conform tarifului stabilit. Potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 966/2020 cu privire la serviciile prestate de Agenţia Servicii Publice, serviciul pentru eliberarea buletinului de identitate provizoriu se prestează, în mod gratuit, cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot, aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova, în cazul în care în ziua desfăşurării scrutinului electoral nu deţin act de identitate valabil necesar pentru efectuarea votării în condiţiile legii”, anunță ASP.

În vederea organizării eficiente a procesului de asigurare din timp cu acte de identitate, consiliem cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot să verifice valabilitatea actelor de identitate pe care le dețin și să se adreseze la centrele multifuncționale ale ASP pentru obținerea actelor valabile până la data desfășurării scrutinului electoral din 11 iulie 2021, mai precizează instituția.

De asemenea, sugerăm administraţiei instituţiilor penitenciare şi a izolatoarelor de urmărire penală, instituţiilor de asistenţă socială sau medico-sanitare specializate, să întreprindă măsuri pentru asigurarea cu buletine de identitate cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în instituţiile respective”, se mai menționează în comunicat.

Toate serviciile în cadrul subdiviziunilor teritoriale ale ASP se prestează, conform programării prealabile (cu excepţia serviciilor de înmatriculare a vehiculelor şi a serviciului de înregistrare a decesului).

Programarea prealabilă se efectuează prin intermediul paginii oficiale a Agenției www.asp.gov.md sau telefonic la numerele de contact ale centrelor multifuncționale, precum și prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 22:00
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
27 Iul. 2021, 22:00 // Politica //  Cristina Vlah

Deputata din partea Partidului Shor, Marina Tauber, a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă va pretinde la mai multe funcții importante în Parlament. Printre acestea se numără și o funcție de vicepreședinte al Parlamentului, precum și una de membru al delegației țării noastre la APCE.

„Conform normelor internaționale, fracțiunea noastră are dreptul nu doar la președinția unei comisii. Și acest lucru noi l-am spus în cadrul negocierilor de astăzi între reprezentanții partidelor parlamentare. Viitoarea fracțiune Shor trebuie să aibă dreptul și la un reprezentant la APCE, un vicepreședinte al Parlamentului, un membru al Biroului Permanent, precum și o comisie permanentă”, a declarat Marina Tauber în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Ea a mai spus că negocierile privind partajarea funcțiilor în Parlament încă mai continuă. Tauber a subliniat că cei din fracțiunea Shor și-ar dori șefia Comisiei administrație publică sau cea a Comisiei mediu și dezvoltare regională.

Menționăm, că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE): este organul statutar „deliberativ”, format din reprezentanţi ai parlamentelor naţionale ale statelor membre. APCE poate delibera şi formula recomandări cu privire la orice problemă care ţine de scopul şi atribuţiile CoE sau care îi este supusă pentru aviz de către CM.

Delegaţia Republicii Moldova la APCE este compusă din 5 membri titulari şi 5 membri supleanţi, care reprezintă proporţional toate partidele parlamentare din ţară.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid