Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

Fără probe, dar cu acuzații. Năstase acuză PAS că vrea să „le fure” membrii și primarii

16 Iul. 2021, 14:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
16 Iul. 2021, 14:55 // Politica //  Realitatea.md

Acuzații neprobate din partea fostului lider al Platformei DA, Andrei Năstase, către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) au fost lansate astăzi public, precum că s-ar încerca atragerea membrilor și primarilor Platformei DA să adere la PAS.

Năstase afirmă că unii reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate „umblă pe la primarii Platformei DA și îi îndeamnă să părăsească formațiunea, pentru a adera la PAS”. Oferte similare s-ar face și membrilor Platformei DA, susține Andrei Năstase.

Ex-președintele Platformei DA a venit cu un îndemn către primari să nu accepte ofertele pe care le-ar face cei din PAS și „să pună presiune pe Guvern pentru a beneficia de autonomie financiară, dar să nu aleagă cea mai simplă cale de a se vinde în schimbul promisiunilor”.

Fostul lider al Platformei DA nu a oferit detalii sau nume concrete cui din partid i s-a propus asemenea oferte, însă a precizat că „nu așa se fac schimbările cu practici preluate de la Plahotniuc”.

De asemenea, Năstase a criticat și unii analiști și experți, care au adus critici la adresa Platformei DA, fiind nemulțumit de modul în care aceștia își fac meseria.

Am solicitat o reacție de la Serviciul de presă al Partidului Acțiune și Solidaritate, însă nu am putut obține încă un răspuns referitor la acuzațiile aduse de Năstase.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 11:13
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
04 Aug. 2021, 11:13 // Sport //  Realitatea.md

Kristina Țimanovskaia, sportiva din Belarus pe care regimul Lukașenko a încercat să o întoarcă forțat în țară, a plecat din Tokyo, însă nu spre Polonia așa cum era stabilit inițial, ci spre Austria, relatează Reuters. Destinația atletei a fost schimbată din motive de securitate, spun apropiați.

Țimanovskaia era programată să ajungă la Varșovia cu o cursă fără escală. Guvernul polonez îi oferise o viză umanitară după incidentul de la aeroportul Haneda. În loc de Varșovia, însă, destinația sportivei va fi Viena, unde va ajunge la ora locală 16:05.

Un membru al comunității bieloruse din exil, care a ținut legătura cu Țimanovskaia, spune că decizia de a merge la Viena a fost luată din cauza unor îngrijorări de securitate.

Sportiva a ajuns la aeroportul Narita din apropierea capitalei japoneze într-o dubiță escortată de poliția japoneză și nu a dat declarații jurnaliștilor care o așteptau la aeroport.

Comitetul Olimpic Internațional a anunțat, marți, că va efectua o investigație formală a cazului și că așteaptă un raport scris de la Comitetul Olimpic Național al Belarusului.

Anterior, a apărut informația conform căreia autoritățile de la Minsk au intrat în contact cu mama sportivei căreia i-au cerut să o convingă pe Tsimanouskaya să se întoarcă în Belarus.

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, l-a acuzat pe dictatorul bielorus de „represiune transnațională” după situația de la Jocurile Olimpice.

După incident, Kristina Țimanovskaia, în vârstă de 24 de ani, a rămas peste noapte într-un hotel la aeroportul Haneda din Tokyo. Ea spune că a fost dusă cu forța la aeroport, duminică, pentru că i-a criticat pe antrenorii lotului bielorus. Autoritățile bieloruse susțin că motivul pentru care s-a luat decizia este „starea emoțională” a atletei.

„Solicit ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic. Asupra mea se fac presiuni şi mă forţează sa părăsesc ţara, fără acordul meu. Cer Comitetului Internaţional Olimpic să intervină”, spunea sportiva, într-un videoclip.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate