Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Fără rezultat! Sesizarea BECS împotriva PAS privind pliantele electorale, respinsă de CEC

07 Iul. 2021, 16:53
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Beregoi
07 Iul. 2021, 16:53 // Alegeri //  Petru Beregoi

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins sesizarea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), depusă împotriva Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) prin care l-a acuzat că folosește imaginea președintei țării, Maia Sandu, în pliantele electorale.

Astfel, raportorul CEC a solicitat avertizarea PAS despre ilegalitatea folosirii acestor pliante,  interzicerea folosirii materialelor agitaționale respective și lichidarea stocului. Când subiectul a fost supus votului, doi membrii ai CEC au votat „pentru”, doi „împotrivă” și doi „s-au abținut”, fapt ce înseamnă că sesizarea BECS a fost respinsă.

Reprezentantul cu drept consultativ al PAS la CEC, Veronica Mihailov-Moraru, a solicitat la fel respingerea sesizării, precizând că pliantele electorale unde apare numele Maiei Sandu au fost utilizate doar în primele zile, la lansarea în campania electorală, iar stocul a fost finalizat în scurt timp.

Amintim că, sesizarea BECS în privința PAS „s-a plimbat” la CEC inițial pe care a respins-o, ca nefiind în atribuțiile Comisiei să o examineze. BECS a contestat decizia la Curtea de Apel Chișinău, care a obligat CEC să se expună asupra sesizării. CEC la rândul ei a contestat decizia primei instanțe la Curtea Supremă de Justiție, care a menținut decizia Curții de Apel și a impus Comisia să examineze contestația depusă de BECS.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 10:05
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
03 Aug. 2021, 10:05 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Precipitațiile abundente de ieri au provocat mai multe pagube în țară. Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină în mai multe raioane, printre care Anenii Noi, Nisporeni, Sîngerei, Bălți, Fălești, Glodeni, Drochia și Ungheni, acolo unde apele au făcut prăpăd.

Potrivit IGSU, în localitatea Biruința, raionul Sângerei, salvatorii au fost chemați să ridice un copac care s-a prăbușit peste un bloc locativ cu cinci nivele. Iar la Anenii Noi, IGSU a înlăturat câțiva copaci căzuți pe țevile de gaz.

Caz similiar a avut loc și în satul Râuțel, raionul Fălești.

„În municipiul Bălți pompierii au efectuat trei intervenții de defrișare a copacilor prăbușiți pe carosabile blocând circulația. Asemenea lucrări au fost efectuate de angajații IGSU în localitatea Năpădeni, raionul Ungheni, localitatea Hâjdieni, raionul Glodeni, satul Chetrosu, raionul Drochia”, anunță IGSU.

De asemenea, echipele de intervenție au avut de lucru și în Capitală.

„În orașul Vatra, salvatorii au înlăturat mai mulți copaci, care în urma vântului puternic au blocat calea ferată. Mai mult, pompierii au efectuat lucrările de pomparea apei în satul Coșnița, raionul Dubăsari, fiind pompate 150 tone de apă din subsolul gospodăriei particulare și 60 tone de apă din beciul unei case de locuit. Lucrări similare au fost efectuate și în localitatea Slobozia –Dușca unde pompierii au pompat 10 tone de apă din beciul unei case particulare”, se mai arată în comunicat.

Potrivit datelor prezentate de furnizorii energiei electrice, în urma ploilor torențiale cu grindină și vânt puternic de ieri, la ora 23:00, 12 localități din raioanele Anenii Noi, Ștefan-Vodă, Orhei, Ialoveni și Leova, au fost deconectate de la energie electrică, iar astăzi, toate localitățile au fost reconectate la sursa de energie electrică.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate