Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

Fiica lui Bruce Willis, despre tatăl ei diagnosticat cu demență. Încă o recunoaște, cu excepția „zilelor proaste”

02 Iun. 2023, 17:16
 // Categoria: Life // Autor:  Elena Putregai
02 Iun. 2023, 17:16 // Life //  Elena Putregai

Fiica lui Bruce Willis, Tallulah, a vorbit într-un interviu pentru Vogue despre starea de sănătate a tatălui ei, în vârstă de 68 de ani. În februarie a acestui an, vedeta Die Hard a fost diagnosticată cu demență frontotemporală.

Fanii Die Hard, șocați! Celebrul Bruce Wills a fost diagnosticat cu demență

Potrivit tinerei, tatăl ei încă o recunoaște, cu excepția „zilelor proaste, rare”. Ea a explicat că diferența dintre demența frontotemporală și boala Alzheimer este că, în prima, abilitățile de limbaj și motorii sunt afectate în stadiile incipiente, în timp ce cea din urmă se caracterizează prin pierderi semnificative de memorie.

„Sunt ruptă în mod constant între prezent și trecut când vorbesc despre Bruce: el este, el a fost, el este, el a fost. Pentru că am speranțe în tatăl meu, nu vreau să renunț. Întotdeauna am recunoscut elemente ale personalității lui în mine și știu doar că am deveni prieteni buni dacă am avea mai mult timp. Era cool și fermecător, agil, elegant, dulce și puțin excentric – și accept toate acestea. Acestea sunt caracteristicile pe care le-am moștenit de la el”, a spus Tallulah.

Ea a spus că acum tatăl ei își petrece cea mai mare parte a timpului la parterul casei, într-o bucătărie-sufragerie-sufragerie mare sau în biroul lui. Când vine în vizită la el, face în mod constant o mulțime de fotografii, căutând „comori în lucruri” cărora nu le acordase atenție până acum.

„Recent, am găsit acolo o bucată de hârtie pe care a scris simplu: „Michael Jordan”. Aș fi vrut să știu la ce se gândește. Camera este plină de lucruri pe care le-a adunat: mașini de jucărie de epocă, monede, pietre, obiecte din alamă. Îi plac lucrurile care se simt grele în mână, care pot fi răsucite în degete. Există întotdeauna muzică. Tatăl meu este însuși un muzician excelent, un cântăreț de armonici cu experiență”, a spus Tallulah, observând că boala nu a afectat mobilitatea lui Bruce.

În martie 2022, rudele lui Bruce Willis au spus că actorul își pune capăt carierei pentru că a dezvoltat o tulburare de vorbire. În februarie 2023, diagnosticul exact a devenit cunoscut. Rudele actorului au remarcat că astăzi nu există metode eficiente de tratare a demenței frontotemporale. Soția lui Willis le-a cerut paparazzilor să păstreze distanța față de actor.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 22:43
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
27 Sept. 2023, 22:43 // În Lume //  Ursu Ana

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru este sigur că România va adera la programul Visa Waiver începând cu 1 decembrie 2025. Declarația a fost făcută miercuri seară, la Digi 24.

„În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în cursul acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi – e și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a declarat Muraru.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat luni, la Oradea, că România va adera la programul Visa Waiver, program care le va permite românilor să călătorească în Statele Unite fără viză, cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun,” a declarat ambasadoarea SUA.

Senatorii americani introduceau în luna martie a acestui an un proiect de lege care recomanda includerea României în programul Visa Waiver, într-un prim pas important.

Statele Unite au propus României acordarea de „sprijin tehnic” pentru respectarea condițiilor care permit includerea unei țări în programul Visa Waiver, a anunțat pe 15 martie, la București, Dereck Hogan, asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken, care a condus a opta rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală