Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

Filat a făcut o dezvăluire. Și-l imagina pe Voronin în „singurătate și meditație”

09 Iun. 2021, 12:41
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
09 Iun. 2021, 12:41 // Politica //  Realitatea.md

Vlad Filat a venit cu o reacție după ce președintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că, în spatele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), stă liderul PLDM. „Credeam că, după eșecurile politice și traumele generate de fuga lui Plahotniuc (n.r. Vlad Plahotniuc, fostul lider PDM), s-a retras în singurătate și meditație”, a dezvăluit politicianul într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

„Lipsiți de imaginație și argumente socialiștii continuă să facă din persoana mea un subiect al atacurilor la adresa președintelui Maia Sandu. După Dodon și alți lachei din PSRM, a venit rândul lui Vladimir Voronin să mă atace. Nici măcar nu știam că Voronin mai poate merge singur! Credeam că după eșecurile politice și traumele generate de fuga lui Plahotniuc s-a retras în singurătate și meditație. Se vede, însă, că Plahotniuc nu-i dă pace lui Voronin să-și trăiască liniștit bătrânețile după o viață de perversități politice și îl scoate în față, precum nepoții care-l asezau în geam pe bunicul mort pentru a-i încasa pensia”, a scris Vlad Filat.

„Cred că blocul comunisto-socialist reprezintă ultimele zbateri ale unei lumi ce și-a încheiat viața și care, din păcate nu a generat nimic bun. Atât în timpul lui Voronin cât și a lui Dodon, Republica Moldova a fost izolată, sărăcită și mai ales, în cazul ambilor, statul a fost capturat și nenorocit. Voronin și Dodon reprezintă doar trecutul, iar atacurile lor reprezintă doar disperarea unor oameni ce se îndreaptă ușor, ușor spre coșul istoriei, iar în cazul lui Dodon și spre timpuri mai grele…”, a adăugat acesta.

Este de menționat că, în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova, post de televiziune afiliat socialiștilor, Vladimir Voronin a declarat că fostul politician eliberat Vlad Filat ar conduce Republica Moldova „cu mâinile Maiei Sandu”. „PAS doar se numește așa – Partidul Acțiune și Solidaritate. Într-adevăr este același PLDM condus de Filat. Să zică ce vor, dar azi țara este condusă de Vlad Filat și fraierii săi”.

Realitatea Live

24 Iun. 2021, 21:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
24 Iun. 2021, 21:32 // Politica //  Cristina Vlah

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană dorește o cooperare aprofundată în domeniul securității cu țările parteneriatului Estic, informează Realitatea.md. Declarații în acest sens au fost lansate în urma întrevederii dintre oficialul European și miniștrii de Externe din Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

„Punerea integrală în aplicare a acestor acorduri (n.r. – Acordurile de Asociere cu UE) este esențială pentru a putea folosi toate oportunitățile pe care le oferă, de exemplu, schimburile comerciale ulterioare, o mai mare cooperare în materie de securitate – și, în prezent, în special în noile domenii de dezinformare, amenințări cibernetice și hibride – cu privire la mediu și conectivitate; așa cum am spus, acest lucru devine cuvântul zilei.

Permiteți-mi să spun, de asemenea, că apropierea de Uniunea Europeană va necesita o muncă din partea ambelor părți. În fiecare dintre țările dvs., știți că există domenii cheie de reformă care necesită îmbunătățiri rapide, aprofundate și sincere. Nu putem decât să aproximăm legislația, să aprofundăm cooperarea și să progresăm în activitatea comună dacă aceste reforme sunt pe deplin adoptate și puse în aplicare”, a declarat Josep Borrell.

De asemenea, demnitarul UE a reiterat faptul că UE va susține din punct de vedere politic și financiar țările Parteneriatului Estic, dar se așteaptă și din partea acestor țări – implementarea reformelor.

„Anul acesta este un an important pentru Parteneriatul estic. Împreună cu Comisia, suntem în curs de finalizare a agendei pentru perioada post 2020, care conține rezultate și obiective concrete.

Summitul Parteneriatului estic va avea loc în decembrie. Înțeleg că tuturor ne pare rău pentru faptul că a fost [anterior] amânat, așa cum s-a întâmplat și cu alte summituri. Dar în decembrie, când va avea loc acest summit, vom avea ocazia să punem în mișcare această nouă agendă și să convenim asupra unei viziuni comune pentru viitor”, a mai spus Borrell.

În context, înaltul reprezentant european și-a exprimat disponibilitatea de a vizita țările Parteneriatului Estic, printre care e și Republica Moldova, după ce se vor permite liberele deplasări în contextul reducerii pericolului pandemic.