Curs valutar
 • EUR
  20.0067
  0.6028%
 • USD
  17.7357
  0.0541%
 • RUB
  0.2348
  -1.1073%
 • RON
  4.0421
  0.6036%
 • UAH
  0.6543
  -0.2445%

(FOTO) Cinci ani de la tragicul accident aviatic de la Haragîș. Eroii SMURD decedați, au fost comemorați

03 Iun. 2021, 17:16
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
03 Iun. 2021, 17:16 // Societate //  Valentina Buză

Eroii echipajului SMURD Iași, decedați în urmă cu cinci ani într-un tragic accident aviatic în apropiere de localitatea Hragâș, raionul Cantemir, au fost astăzi comemorați de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Evenimentul solemn a avut loc la Memorialul dedicat eternizării echipajului SMURD în localitatea Haragîș.

Manifestația a început cu instalarea Gărzilor de Onoare la Crucea Memorialului și introducerea Drapelului de luptă al IGSU, iar un sobor de preoți a oficiat un serviciu devin dedicat eternizării echipajului.

La ceremonie a participat conducerea IGSU general-maior al s/salvare Mihail Harabagiu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova Daniel Ioniță, reprezentanții ai Inspectoratului General de Aviație al MAI din România și colegii SMURD România, dar și reprezentanți din cadrul mai multor instituții.

În discursurile sale, oficialii au vorbit despre jertfa adusă de echipajul SMURD pe altarul salvării vieților omenești, dar și despre curajul manifestat de echipele aero -medicale SMURD în ulterioarele misiuni de salvare.

La memorial au fost depuse coșuri de flori, fiind cinstită memoria eroilor căzuți la datorie.

Amintim că, echipajul SMURD Iași formată din patru membri și-a pierdut viață în misiune de serviciu pe 2 iunie 2016, după ce elicopterul SMURD s-a prăbușit în apropiere de localitatea Haragâș, raionul Cantemir.

În memoria eroilor în localitate a fost edificat un memorial unde în fiecare an aceștia sunt comemorați, iar colegii, apropiații și oamenii care i-au prețuit le pot cinsti memoria.

Realitatea Live

29 Nov. 2021, 20:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
29 Nov. 2021, 20:55 // Politica //  Cristina Vlah

Jurnalistul Vlad Ţurcanu urmează să fie înaintat Parlamentului pentru funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, informează Realitatea.md cu referire la trm.md.

Pe site-ul oficial al companiei se menționează faptul că pentru candidatura lui Vlad Țurcanu au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către Sergiu Stanciu, secretar al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a fost propusă de către Arcadie Gherasim, preşedintele Consiliului de Supraveghere.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru TRM.MD Vlad Ţurcanu, după ce a fost solicitat să comenteze propunerea candidaturii sale pentru această funcţie.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală