Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

(VIDEO) Morgenshtern un pic mai sărac decât azi dimineață! Amenda aplicata rapperului pentru promovarea drogurilor

03 Iun. 2021, 18:01
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
03 Iun. 2021, 18:01 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Procesul de judecată administrativ cu privire la promovarea drogurilor în videoclipurile raperului Alisher Valeev (Morgenshern), a avut loc astăzi. Drept decizie, instanța Ziuzinski din Moscova, Federația Rusă, a impus artistului o amendă în valoare de o sută de mii de ruble rusești. 

Departamentul de control al drogurilor al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia a deschis un dosar administrativ împotriva rapperului pentru promovarea drogurilor în două dintre piesele sale.

Apărarea a solicitat instanței să nu folosească cea mai radicală soluție, prevăzută de Codul administrativ, sub forma suspendării activității rapperului. Însuși Morgenstern, a spus la ședință că nu va „insista asupra justiției”. În plus, el a spus că în ambele compoziții, versurile care includ cuvintele despre substanțe interzise sunt pronunțate de un alt muzician – rapperul Yung Trappa, cel care a executat recent o pedeapsă pentru posesia de droguri.

Înainte de procesul de judecată, Morgenshtern a declarat reporterilor că se consideră absolut nevinovat.

„Doar că atunci când ești popular și căutat, toată lumea vrea să-ți smulgă o parte din această cerere și popularitate. Dar nu mă deranjează. Sunt o persoană generoasă, împărtășesc”, a declarat artistul despre motivele care ar fi determinat poliția să inițieze un caz.

După cum a remarcat avocatul Serghei Zhorin, în cadrul cazului au fost efectuate mai multe examinări, ale compozițiilor muzicale, iar rezultatele acestora se contrazic.

Totodată, Alisher a spus că intenționează să facă apel la decizia instanței.

Realitatea.md amintește că, la sfârșitul lunii martie, Liga pentru internet sigur a depus la sediul Parchetului General al Federației Ruse o cerere de a efectua un control în legătură cu Morgenshtern pentru o posibilă propagandă a drogurilor în rândul copiilor.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 14:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
05 Dec. 2021, 14:53 // Societate //  Realitatea.md

În cadrul unui briefing de presă, candidata partidului politic „ȘOR”, Marina Tauber a transmis un mesaj către președinta țării, Maia Sandu. Tauber a menționat că statul nostru a devenit dictatorial și a asociat-o pe Sandu ca fiind „Lukașenko în fustă”. Pentru anularea alegerilor din municipiul Bălți și excluderea ei din cursa electorală, vicepreședinta, Partidul Politic “ȘOR” dă vina pe guvernare.

„Vreau să înțelegeți că acesta este un război. Este un război matur. În acest război vor fi neapărat învingători și înfrânți. Vă dau asigurări că  cei învinși veți fi voi. Vă asigur că noi o să facem tot posibilul ca fiecare dintre voi să răspundă conform legii pentru tot. Eu cu plăcere voi constat peste ceva timp că noi am reușit.. 

Să știți că mecanismul a fost pornit, iar drum de întoarcere nu este. Cum a spus președintele partidului, a început demontarea voastră. La rândul meu și din partea întregului partid vreau să-mi iau rămas bun. Voi nu mai existați și cum se spune, despre morți se vorbește sau doar de bine sau nu se vorbește deloc, a declarat Marina Tauber.

Amintim că în această dimineață, 5 decembrie, magistrații Curții de Apel Bălți au decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Judecătorii au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală