Curs valutar
 • EUR
  21.4503
  -0.09%
 • USD
  17.7049
  -0.0401%
 • RUB
  0.2462
  0.4468%
 • RON
  4.3559
  -0.1928%
 • UAH
  0.6576
  0.2281%

(VIDEO) Acuzat de promovarea drogurilor, Morgenstern, care recent a fost la Chișinău, s-a prezentat astăzi în instanță

03 Iun. 2021, 12:14
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
03 Iun. 2021, 12:14 // Life //  Realitatea.md

Rapperul Alisher Valeev (Morgenstern), care a susținut recent un concert în Chișinău, s-a prezentat în această dimineață în fața instanței Ziuzinski din Moscova, Federația Rusă, unde va avea loc un proces de judecată administrativ cu privire la promovarea drogurilor în videoclipurile sale, relatează TASS. Tânărul a sosit la sediul judecătoriei însoțit de către avocatul și iubita sa.

„Am o suspiciune de pietre la rinichi, dar nu aș putea rata un astfel de eveniment. Problema este importantă”, a declarat el reporterilor și a intrat în sala de judecată. Cazul rapperului va fi analizat fără presă, deoarece restricțiile sanitare sunt încă în vigoare în instanță.

El a mai menționat că melodiile care au devenit obiectul procedurilor administrative, „nu au fost încă interzise”. „Sunt absolut nevinovat și o vom dovedi astăzi”, s-a adresat muzicianul jurnaliștilor.

Refuzul instanței de a interoga martorii

Instanța a refuzat interogarea a doi martori ai apărării ca parte a examinării cazului, a declarat avocatul muzicianului Serghei Zhorin.

„Am adus proprietarul și administratorul canalului YouTube în instanță, dar instanța a refuzat să-i interogheze”, a spus avocatul.

Zhorin a reiterat nevinovăția clientului său și a explicat că au fost efectuate mai multe studii lingvistice în cadrul anchetei administrative. „Din materialul anchetei rezultă că el este nevinovat”, a spus avocatul.

Departamentul de control al drogurilor al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia a deschis un dosar administrativ împotriva rapperului pentru promovarea drogurilor.

La sfârșitul lunii martie, Liga pentru internet sigur a depus la sediul Parchetului General al Federației Ruse o cerere de a efectua un control în legătură cu Morgenstern pentru o posibilă propagandă a drogurilor în rândul copiilor. Poziția oficială a lui Morgenstern este că, în opinia sa, nu există propagandă de droguri în piesele sale, el nu recunoaște vinovăția în comiterea unei infracțiuni administrative.

Realitatea Live

15 Iun. 2021, 21:19
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
15 Iun. 2021, 21:19 // Actualitate //  Cristina Vlah

Cazul „deschiderii secțiilor de votare peste hotarele țării” se va examina din nou la Curtea de Apel. Asta după ce Curtea Constituțională a respins marți, 15 iunie, sesizările depuse de mai multe partide, informează Realitatea.md.

Înalta Curtea menționează că a constatat că sesizările în cauză nu întrunesc condițiile de admisibilitate și nu pot fi acceptate pentru examinare în fond, acestea fiind declarate inadmisibile.

Excepțiile nu au vizat probleme de substanță referitoare la numărul efectiv de secții de votare. Ele au vizat exclusiv probleme procedurale, și anume neconstituționalitatea:

 1. Textului „fără respectarea procedurii prealabile” din articolul 72 alin. (3) din Codul electoral;
 2. Cuvântului „Contestațiile” și a textului „se examinează în conformitate cu prevederile […] Codului administrativ” din articolul 73 alin. (7) din Codul electoral;
 3. Textului „Instanța de judecată adoptă şi pronunță hotărârea în conformitate cu prevederile […] Codului administrativ” din articolul 74 alin. (1) din Codul electoral.

Pentru a declanșa controlul de constituționalitate, Curtea a trebuit să confirme aplicabilitatea prevederilor legale contestate în cauzele examinate în fața instanțelor de drept comun care au trimis sesizările.

Condiția „aplicabilității prevederilor legale contestate în cauza examinată în fața instanței de drept comun” presupune aplicabilitatea unor prevederi care îl prejudiciază pe autorul excepției de neconstituționalitate. Totuși, în cele două sesizări, Curtea nu a reținut prejudicierea autorului prin prevederile contestate. În mod logic, declararea neconstituționalității acestor prevederi ar fi făcut inutile acțiunile în justiție ale autorului sesizărilor.

„Cu referire la o pretinsă obligativitate a procedurii prealabile la contestarea hotărârilor Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea unor secții de votare, Curtea a reținut următoarele. Articolul 162 din Codul administrativ stabilește că procedura prealabilă urmărește scopul de a verifica legalitatea actelor administrative individuale. Cererea prealabilă poate fi formulată în vederea: a) anulării în tot sau în parte a unui act administrativ individual ilegal sau nul; b) emiterii unui act administrativ individual. Astfel, Curtea a constatat că procedura prealabilă este obligatorie doar în cazul actelor administrative cu caracter individual”, se menționează în decizia Curții Constituționale.

Curtea a notat că hotărârile Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea unor secții de votare nu sunt acte administrative cu caracter individual, ci sunt acte administrative cu caracter normativ. Ele sunt adoptate pentru punerea în aplicare a prevederilor pertinente din Codul electoral, vizează un număr nedeterminat de subiecte și au un caracter general. Prin urmare, în cazul contestării unor astfel de hotărâri în instanța de judecată nu este necesară parcurgerea procedurii prealabile.

Astfel, cazul urmează să fie din reluat la Curtea de Apel. Aceasta a amânat examinarea cauzei până la pronunțarea Curții Constituționale. Asta după ce ședința de judecată în acest sens a fost amânată de mai multe ori.

 
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției