Curs valutar
 • EUR
  20.0067
  0.6028%
 • USD
  17.7357
  0.0541%
 • RUB
  0.2348
  -1.1073%
 • RON
  4.0421
  0.6036%
 • UAH
  0.6543
  -0.2445%

(FOTO) Pompierii vor fi mai aproape de locuitorii din Cantemir! În teritoriu a fost inaugurată o stație IGSU

03 Iun. 2021, 12:01
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
03 Iun. 2021, 12:01 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Veste bună pentru locuitorii din raionul Cantemir. Începând de astăzi, pompierii le vor fi mult mai aproape, iar în cazul unor incendii, intervențiile vor fi rapide. Se întâmplă după ce astăzi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a inaugurat un sediu pentru salvatori și pompieri.

Construcția din temelie a remizei a fost posibilă eforturilor comune a IGSU, Ambasadei SUA în Republica Moldova, dar și autorităților publice.

Proiectul a fost finanțat cu suportul Comandamentului European al forțelor armate SUA, fiind estimat în sumă de 350 mii dolari americani.

La ceremonia oficială au participat oficialii din cadrul ambasadei SUA în Republica Moldova, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale și conducerea IGSU prezentată de general–maior al s/salvare Harabagiu Mihail.

„Stația dispune de birouri administrative, boxe de păstrare a utilajului și tehnicii de intervenție, dar și de un teren pentru aterizarea elicopterelor SMURD. Datorită programului realizat angajații IGSU din raionul Cantemir vor activa în condiții adaptate la standarde europene. Construcția remizei a demarat în anul 2018 și a fost finalizată cu succes”, anunță IGSU, într-un comunicat de presă.

Edificarea unității din Cantemir va asigura securitatea în situații de risc a peste 60 mii locuitori a raionului din 51 de localități.

cante

Realitatea Live

29 Nov. 2021, 20:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
29 Nov. 2021, 20:55 // Politica //  Cristina Vlah

Jurnalistul Vlad Ţurcanu urmează să fie înaintat Parlamentului pentru funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, informează Realitatea.md cu referire la trm.md.

Pe site-ul oficial al companiei se menționează faptul că pentru candidatura lui Vlad Țurcanu au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către Sergiu Stanciu, secretar al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a fost propusă de către Arcadie Gherasim, preşedintele Consiliului de Supraveghere.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru TRM.MD Vlad Ţurcanu, după ce a fost solicitat să comenteze propunerea candidaturii sale pentru această funcţie.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală