Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

(VIDEO) Conflictul generat în bătaie îl poate băga la pușcărie. Bărbat din Capitală, reținut pentru huliganism

03 Iun. 2021, 11:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
03 Iun. 2021, 11:44 // Societate //  Valentina Buză

A lovit cu o sticlă în cap pe un bărbat, iar acum riscă până la șapte ani de închisoare. Vorbim despre un individ în vârstă de 43 de ani din Capitală,  care a fost reținut de oamenii legii pentru huliganism.

Potrivit poliției, cazul a fost înregistrat pe data de 22 mai.

„Cazul a avut loc pe data de 22 mai, în sectorul Buiucani la intersecția străzilor Bariera Sculeni cu Drumul Crucii, unde între suspect și victimă s-a iscat un conflict care a generat în bătaie. În timpul altercațiilor suspectul cu sticla de bere pe care o avea în mână, i-a aplicat victimei o lovitură în regiunea capului, astfel cauzându-i leziuni corporale. Bărbatul a fost preluat de ambulanță și transportat la spital unde a fost internat în secția de reanimare în stare de comă”, spune poliția.

Acțiunile au fost surprinse de camerele de supraveghere, iar audiat, acesta și-a recunoscut vinovăția.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 20 de zile și este cercetat penal pentru huliganism, iar conform codului penal în vigoare, riscă închisoare de la trei la șapte ani.

 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 20:19
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 20:19 // Societate //  Cristina Vlah

După ce astăzi au fost înregistrate ploi abundente însoțite de rafale puternice de vânt, au fost înregistrate și primele pagube, informează Realitatea.md. Este vorba despre ruperea a sute de cabluri de rețele electrice din 31 de localități.

Potrivit distribuitorului de energie electrică, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, fără energie electrică au rămas sute de case și clădiri din raioanele: Criuleni, Orhei, Anenii Noi și Ștefan Vodă.

Echipele de intervenție operativă ale întreprinderii de distribuție au intervenit și efectuează lucrări de restabilire a serviciului.

Totodată, populația, agenții economici și a autoritățile publice sunt atenționate ca în caz de rupturi de conductor să respecte cu strictețe regulile de protecție împotriva electrocutărilor:

– ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci;

– marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi asigurați paza acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

– nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

– supravegheați copiii și instruiți-i cu privire la regulile de securitate electrică și comportamentul pe durata situației de risc. Cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție;

Totodată, cetățenii sunt îndemnați ca în caz de orice e incident să informeze în regim de urgență operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h: 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate