Curs valutar
 • EUR
  20.3353
  0.0984%
 • USD
  17.4725
  0.1156%
 • RUB
  0.2490
  1.4458%
 • RON
  4.1113
  0.1192%
 • UAH
  0.6648
  0.1203%

FOTO Echipament tehnic pentru „Spații Verzi”. Utilajele pot fi utilizate atât vara cât și iarna

22 Iul. 2021, 13:47
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
22 Iul. 2021, 13:47 // Societate //  Valentina Buză

Municipalitatea anunță că continuă suplinirea stocului de echipament tehnic al Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”. De data aceasta au fost procurate două minitractoare multifuncționale și un set de utilaje.

Tractoarele sunt de tip Avant-860, cu un set de agregate ce vor permite ușurarea, pe alocuri înlocuirea, muncii fizice a angajaților asociației. Utilajele vor permite realizarea lucrărilor de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din Capitală, salubrizarea aleilor de deșeuri vegetale, excavarea solului nefertil sau așternerea solului fertil în mod mecanizat.

Edilul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că tehnica poate fi utilizată atât în perioada caldă a anului, cât și în perioada rece.

„Pentru perioada de iarnă, sunt prevăzute lucrări ca: împrăștierea soluției antiderapante, înlăturarea zăpezii de pe alei. Echipamentul tehnic a fost procurat din sursele alocate de către Primăria Municipiului Chișinău pentru procurarea tehnicii necesare”.

De asemenea, autoritățile spun că în acest an a fost suplinit stocul cu 10 aspiratoare necesare pentru măturarea străzilor, două tractoare moderne de cosit iarba, un microbuz, furgonetă basculantă, autobasculantă cu laturi înalte și vehicul cu cabină dublă.

„În anul 2020 au fost achiziționate și distribuite în sectoare 5 sărărițe, 5 aspiratoare atașabile la tractoare pentru efectuarea salubrizării mecanizate, 5 remorci pentru tractoare, o autospecială pentru deservirea veceurilor mobile și o autospecială pentru containere. Volumul de lucru în cadrul Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, lipsa utilajelor necesare sau folosirea tehnicii vechi, îngreuna mult activitatea oamenilor”, a conchis primarul Capitalei.

În context, Ion Ceban a menționat că în continuare va fi suplinit stocul cu echipamentul tehnic necesar.

Realitatea Live

25 Oct. 2021, 20:35
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
25 Oct. 2021, 20:35 // În Lume //  Cristina Vlah

Pentru lunile octombrie și noiembrie, Gazprom a rezervat volume a câte 31 mln de metri cubi de gaze per zi.  La data de 25 octombrie, volumul de gaze prin gazoductul Iamal-Europa a scăzut până la 8 mln de metri cubi pe zi, scrie unian.net cu referire la agenția de presă TASS.

Reprezentanții concernului rus au explicat acest lucru prin faptul că dau curs solicitărilor parvenite de la clienții, care deja au contracte încheiate cu Gazprom. Scăderea volumului de livrare a gazelor desigur va duce la creșteri de prețuri în Europa, precum și în țările Asociate Europei.

Gazoductul Iamal-Europa este o conductă internațională de gaze, care trece prin teritoriul a patru țări: Rusia, Belarus, Polonia și Germania. Capacitatea sa de transport este de 32,9 mlrd de metri cubi de gaze per an.

Prețurile la gaze

La data de 6 octombrie, prețurile de vânzare a gazelor în Europa au crescut până la 2 000 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze. Acesta a constituit un record absolut de preț pentru gaze.

În acest sens, cinci țări ale UE au cerut o anchetă privind creșterea exagerată a prețurilor la gaze. Astfel, Franța, Spania, Cehia, România și Grecia au semnat o declarație comună, prin care au cerut ca să fie aprobate niște reguli comune privind achiziționarea gazelor natural, ca să mai amelioreze din creșterea bruscă a prețurilor la rezursele de gaz.

Printre cauzele de bază ale creșterii bruște a prețului la gaze în Europa – se numără și rezervele mici în depozitele de gaz, dar și tempourile scăzute de pompare a volumului necesar de gaze, provocate de deficitul ofertanților.

 
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”