Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.1016%
 • USD
  17.8787
  -0.0006%
 • RUB
  0.2455
  0.1629%
 • RON
  4.3209
  -0.0625%
 • UAH
  0.6665
  0.015%

FOTO Echipament tehnic pentru „Spații Verzi”. Utilajele pot fi utilizate atât vara cât și iarna

22 Iul. 2021, 13:47
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
22 Iul. 2021, 13:47 // Societate //  Valentina Buză

Municipalitatea anunță că continuă suplinirea stocului de echipament tehnic al Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”. De data aceasta au fost procurate două minitractoare multifuncționale și un set de utilaje.

Tractoarele sunt de tip Avant-860, cu un set de agregate ce vor permite ușurarea, pe alocuri înlocuirea, muncii fizice a angajaților asociației. Utilajele vor permite realizarea lucrărilor de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din Capitală, salubrizarea aleilor de deșeuri vegetale, excavarea solului nefertil sau așternerea solului fertil în mod mecanizat.

Edilul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că tehnica poate fi utilizată atât în perioada caldă a anului, cât și în perioada rece.

„Pentru perioada de iarnă, sunt prevăzute lucrări ca: împrăștierea soluției antiderapante, înlăturarea zăpezii de pe alei. Echipamentul tehnic a fost procurat din sursele alocate de către Primăria Municipiului Chișinău pentru procurarea tehnicii necesare”.

De asemenea, autoritățile spun că în acest an a fost suplinit stocul cu 10 aspiratoare necesare pentru măturarea străzilor, două tractoare moderne de cosit iarba, un microbuz, furgonetă basculantă, autobasculantă cu laturi înalte și vehicul cu cabină dublă.

„În anul 2020 au fost achiziționate și distribuite în sectoare 5 sărărițe, 5 aspiratoare atașabile la tractoare pentru efectuarea salubrizării mecanizate, 5 remorci pentru tractoare, o autospecială pentru deservirea veceurilor mobile și o autospecială pentru containere. Volumul de lucru în cadrul Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, lipsa utilajelor necesare sau folosirea tehnicii vechi, îngreuna mult activitatea oamenilor”, a conchis primarul Capitalei.

În context, Ion Ceban a menționat că în continuare va fi suplinit stocul cu echipamentul tehnic necesar.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate