Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

VIDEO Sinucideri în lanț. Detalii noi în cazul minorelor de la Bălți. Și prietenii unei fete la fel s-au sinucis recent

22 Iul. 2021, 12:23
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
22 Iul. 2021, 12:23 // Societate //  Petru Beregoi

Detalii șocante ies la iveală la câteva zile de la tragedia produsă la Bălți, unde două tinere s-au aruncat în gol de la etajul 13 al unui bloc de locuit. Potrivit unor noi dezvăluiri, prietenul unei adolescente ca s-a sinucis la fel s-a aruncat în gol de pe o clădire, precum și o prietenă a victimelor, scrie nordnews.md.

Potrivit sursei citate, prietenul minorei de 17 ani, care s-a sinucis, anul trecut la fel a sărit în gol anul trecut de pe clădirea unui bloc de locuit din cartierul Dacia, municipiul Bălți. Și mai șocant este faptul că, o altă prietenă de-a minorei la fel s-a sinucis doi ani în urmă.

Asistenta socială, care monitoriza minora de 17 ani și care frecventa un Centru de plasament pentru copii aflați în dificultate, nu prezenta un comportament agresiv și nu intra în conflict cu cei din jurul ei. Asistenta socială spune că adolescenta își dorea să devină frizer.

De asemenea, asistenta socială afirmă că ambele fete au urmat cursul unui Centru de plasament, după care una din ele a fost reintegrată în familia biologică. Din 2020 ambele familii s-au aflat la evidența Direcției Asistență Socială și Protecției Familiei Asistență Socială Bălți.

Conform informațiilor Direcției Asistență Socială părinții unei tinere locuiesc pe teritoriul municipiului Bălți – este familie completă, iar în cazul celei de-a doua tinere aceasta locuia doar cu mama sa, tatăl fiind plecat peste hotare.

Minora de 17 ani, pe parcursul anului și-a exprimat de mai multe ori intenția de a-și pune capăt zilelor, inclusiv prin postări și mesaje pe rețelele de socialisare, care ar fi demonstrat deschis că tânăra ar intenționa să recurgă la suicid.

Nordnews mai scrie că, cele două adolescente, cu 30 de minute înainte de a-și pune capăt zilelor au fost surprinse cum consumau băuturi alcoolice în curtea unui bloc de locuit, cântau și nu reacționau la observațiile celor din jur.

Amintim că, la 20 iulie curent, două tinere de 15 și 17 ani din municipiul Bălți s-au aruncat în gol de la etajul 13 al unui bloc de locuit. Preliminar ar fi vorba de suicid. Victimele au lăsat și bilețele de adio, unde își cer iertare de la cei apropiați.

 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 20:19
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 20:19 // Societate //  Cristina Vlah

După ce astăzi au fost înregistrate ploi abundente însoțite de rafale puternice de vânt, au fost înregistrate și primele pagube, informează Realitatea.md. Este vorba despre ruperea a sute de cabluri de rețele electrice din 31 de localități.

Potrivit distribuitorului de energie electrică, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, fără energie electrică au rămas sute de case și clădiri din raioanele: Criuleni, Orhei, Anenii Noi și Ștefan Vodă.

Echipele de intervenție operativă ale întreprinderii de distribuție au intervenit și efectuează lucrări de restabilire a serviciului.

Totodată, populația, agenții economici și a autoritățile publice sunt atenționate ca în caz de rupturi de conductor să respecte cu strictețe regulile de protecție împotriva electrocutărilor:

– ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci;

– marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi asigurați paza acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

– nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

– supravegheați copiii și instruiți-i cu privire la regulile de securitate electrică și comportamentul pe durata situației de risc. Cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție;

Totodată, cetățenii sunt îndemnați ca în caz de orice e incident să informeze în regim de urgență operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h: 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate