Curs valutar
  • EUR
    20.4444
    0%
  • USD
    19.0722
    0%
  • RUB
    0.3069
    0%
  • RON
    4.1366
    0%
  • UAH
    0.6460
    0%

FOTO Ești curios ce vom mânca în viitorul apropiat? De la carne de porc din plante până la ou în sticlă

14 Aug. 2021, 11:50
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
14 Aug. 2021, 11:50 // Life //  Valentina Buză

Felul în care ne raportăm asupra mâncării se schimbă și odată cu el și ceea ce mâncăm. Fie că ne gândim mai mult la mediu, fie că vrem mai multă dietă, multe dintre preparatele de azi încearcă să înlocuiască alimente de bază, precum carnea. În plus, să nu uităm nici de oamenii de știință care caută zilnic modalități de furnizare a unor preparate mai sustenabile, mai prietenoase cu mediul. De la „carne” cultivată în laborator până la cele mai recente lapte din plante, acestea sunt inovațiile uimitoare ale alimentelor care ne vor umple mesele în viitor.

Bere din pâine

Toast Ale, un producător de bere, a venit cu ideea suprinzătoare de a face bere din resturi de pâine. Compania britanică se folosește de surplusul de pâine din magazine sau brutării/patiserii, crutoane și chiar pâinea de la sandvișuri pentru a scoate pe piață acest nou tip de bere.

Pâinea este prăjită înainte de a intra în procesul de preparare a berii. Ceea ce rămâne și din acest procedeu rămâne în grija Organizației de deșeuri alimentare. Inițiativa Toast Ale a făcut furori în rândul producătorilor de pâine, care s-au arătat deschiși acestui nou mod de a „recicla” resturile de pâine.

Carne de porc din plante

Știți vorba aceea a românului: cea mai bună legumă e carnea. Ei bine, cercetătorii au încercat să satisfacă anumite gusturi.

Este posibil ca hamburgerii să fi fost prima prioritate pe piața în creștere a cărnii false, dar accentul se îndreaptă acum către alte tipuri de carne, inclusiv carnea de porc, una dintre cele mai căutate.

Carne de porc imposibilă (Impossible Pork) și cârnați imposibili (Impossible Sausage) sunt primele produse cu carne de porc din plante, lansate de compania Impossible Burger în 2020.

Carnea de porc pe bază de plante este concepută pentru a fi folosită în orice rețetă care solicită carnea măcinată, cu mai puține grăsimi și calorii, și fără colesterol.

Ou în sticlă

Alternativele vegane la ouă devin extrem de populare, compania californiană JUST Egg fiind una dintre cele mai mari de pe piață.

Ingredientul său principal este fasolea mung, care oferă proteine și îi conferă o textură convingătoare de ouă, în timp ce ceapa, morcovii și curcuma sunt folosite pentru a adăuga aromă și o culoare galben auriu.

Absența colesterolului și faptul că nu își pierde proprietățile la fel de rapid ca cele de găină au contribuit la succesul său. Se vinde în sticle și sub formă de pliuri asemănătoare omletelor.

Usturoi fără miros

Unii oameni iubesc totul despre usturoi. Unii urăsc totul despre usturoi. Mult mai mulți iubesc gustul și modul în care adaugă aromă multor feluri de mâncare. dar nu suportă tendința de a zăbovi în respirație.

Garlidoux este îndreptat ferm către cei din ultima categorie. Compania cu sediul în Liban folosește usturoi cules manual și tehnici de fermentare pentru a produce un produs inodor.

În prezent, este disponibil ca pastă care poate fi utilizată în orice rețetă care solicită usturoi.

Ciocolată caldă cu ciuperci

Ciocolata caldă este alimentul preferat în timpul iernilor, iar de acum vine într-o nouă formulă, cu ciuperci.

Ciupercile vor fi unul dintre cele mai mari ingrediente din următorii câțiva ani, atunci când vine vorba de crearea de carne alternativă pe bază de plante și, se pare, de „ciocolată” fierbinte.

Laird Superfood este cel care a lansat recent ciocolata caldă cu „ciuperci funcționale”, bogate în nutrienți. Extractul de ciuperci sub formă de pudră nu conferă aromă, dar stimulează beneficiile pentru sănătate ale băuturii, care conține, de asemenea, pudră de cacao, scorțișoară și lapte de cocos sub formă de pudră.

Alimente pentru bolnavii de cancer

Hormel Foods, compania din spatele Spam, a lucrat cu nutriționiști, dietetici și specialiști pentru a-și dezvolta gama Vital Cuisine pentru a ajuta pacienții cu cancer, oferind alimentelor nutrienții de care au cel mai mult nevoie.

Mesele gata făcute, pudrele de proteine și shake-urile nutriționale vizează să ajute la pierderea în greutate, letargie și slăbiciune musculară, afecțiuni adresate celor care trec prin tratament sau recuperare a cancerului, precum și persoanelor care suferă de disfagie sau malnutriție.

Proteine din alge

O altă companie care avansează pe piața proteinelor alternative este Algama, cu sediul la Paris, care lucrează la transformarea micro-algelor într-o sursă de hrană mai durabilă decât carnea și lactatele și are un gust delicios.

Specialiștii în tehnologia alimentară au lansat deja o băutură pe bază de spirulină numită SPRINGWAVE și lucrează cu mărci – inclusiv The Good Spoon care produce înlocuitori de maioneză – pentru a-i ajuta să dezvolte versiuni vegane ale produselor lor.

Burgeri în sânge

Impossible Burgers a creat o pastă pe bază de plante care se rumenește și „sângerează” în centru precum carnea de vită măcinată.

Aceasta a fost una dintre cele mai mari povești alimentare din ultimii ani, iar piața cărnii false devenind mai avansată și nuanțată.

Creatorul burgerului, Impossible Foods, continuă să domine odată cu lansarea Burger King’s Impossible Whopper și lansarea sa în magazinele alimentare. Compania rivală Beyond Meat urmează să lanseze o versiune îmbunătățită a Beyond Burger, cu o aromă de carne îmbunătățită.

Imitație de bacon

Baconul vegan sau „facon”, cum mai este numit, a parcurs un drum lung de la forma sa inițială, sfărâmicioasă și cu gust de carton.

Experimentarea cu noi ingrediente și tehnici a condus la o nouă generație de bacon, sărate și delicioase, care se înțelege foarte bine cu ouăle (sau alternativele de ouă).

Prime Roots, compania americană care a lansat o gamă alternativă de pește și fructe de mare făcute cu ciuperca kōji, a folosit aceleași tehnici pentru a crea baconul fals, care păstrează o aromă bogată.

Proteine din aer

Air Protein a fost lansat la sfârșitul anului 2019, bazat pe ideea de a crea carne „din aerul pe care îl respirăm”.

Compania lucrează la crearea de pui, fructe de mare, carne de vită și alte produse durabile, utilizând proteine pe bază de aer.

Tehnica folosește vase de fermentare care pot transforma gazele într-o pulbere bogată în proteine, asemenea făinii. Aceasta nu este de fapt o idee complet nouă. A fost cercetată inițial de oamenii de știință NASA în anii 1960 ca o modalitate de a face hrană pentru astronauți, dar nu a fost dezvoltată vreodată.

Pește fals

Arată ca un burger de somon și are gustul unui burger de somon, dar preparatul este de fapt făcut din kōji, o ciupercă apreciată pentru aroma sa și utilizată ca agent de fermentare pentru sos de soia, miso și sake.

Creatorii au câștigat un concurs din 2017 la UC Berkeley Alt: Meat Lab din California și au lansat burgerii, alături de alți falsuri alternative de pește și fructe de mare, inclusiv ton și homar, prin intermediul companiei lor Prime Roots, în 2020.

Realitatea Live

Sfaturi pentru alegerea unui telefon mobil performant
Sfaturi pentru alegerea unui telefon mobil performant
SEBO – Instituția Anului în Domeniul Microfinanțării 2021
SEBO – Instituția Anului în Domeniul Microfinanțării 2021
Client maib: „Suntem cam scumpi la vorbă, dar astăzi simțim necesitatea să vă spunem că vă prețuim și vă iubim”
Client maib: „Suntem cam scumpi la vorbă, dar astăzi simțim necesitatea să vă spunem că vă prețuim și vă iubim”
Echipa Moldindconbank la cursa Volvo Ultra Race – energie și limite depășite
Echipa Moldindconbank la cursa Volvo Ultra Race – energie și limite depășite
EdTech Moldova Forum: inovații, metodologii de predare și cum utilizăm IT-ul pentru transformarea digitală a învățământului!
EdTech Moldova Forum: inovații, metodologii de predare și cum utilizăm IT-ul pentru transformarea digitală a învățământului!
Solicită credit online de la Moldindconbank – rapid, comod și avantajos
Solicită credit online de la Moldindconbank – rapid, comod și avantajos
Depozite în lei cu dobânzi avantajoase de până la 12% anual
Depozite în lei cu dobânzi avantajoase de până la 12% anual
În unison de la Eurovision! Formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov au revenit acasă de la Torino
În unison de la Eurovision! Formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov au revenit acasă de la Torino
Afacerile mici cresc împreună cu maib
Afacerile mici cresc împreună cu maib
27 Mai 2022, 22:40
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
27 Mai 2022, 22:40 // În Lume //  Realitatea.md

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a recunoscut faptul că trupele ruse ”înaintează tot mai mult” în Donbas, în estul Ucrainei.

Unul dintre consilierii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoleak, a declarat vineri că Rusia foloseşte cele mai distructive arme ale sale care nu sunt nucleare, precum lansatoarele multiple de rachete termobarice. Prin urmare, acesta a reafirmat că Ucraina are nevoie să primească din partea Statelor Unite lansatoare multiple de rachete HIMARS, obuzierele oferite până în prezent de SUA armatei ucrainene având o rază de acţiune inferioară acestor lansatoare.

Washingtonul s-a arătat până în prezent reticent să transfere Ucrainei lansatoare multiple de rachete, care au o rază de acţiune de până la 500 de kilometri, de teama că Ucraina ar deveni astfel capabilă să efectueze bombardamente adânc în interiorul teritoriului rus şi ar putea escalada astfel conflictul.

Tot vineri, postul CNN a relatat, citând responsabili de la Washington, că preşedintele Joe Biden ar fi acceptat în cele din urmă ca noul pachet de ajutor militar destinat Kievului să cuprindă şi astfel de lansatoare, dar acestea ar putea fi lansatoare HIMARS în versiunea mai uşoară, cu o rază de acţiune de până la 300 de kilometri. Dar chiar şi acestea ar permite Ucrainei să lovească mai uşor ţinte în interiorul Rusiei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Sfaturi pentru alegerea unui telefon mobil performant
Sfaturi pentru alegerea unui telefon mobil performant
SEBO – Instituția Anului în Domeniul Microfinanțării 2021
SEBO – Instituția Anului în Domeniul Microfinanțării 2021
Client maib: „Suntem cam scumpi la vorbă, dar astăzi simțim necesitatea să vă spunem că vă prețuim și vă iubim”
Client maib: „Suntem cam scumpi la vorbă, dar astăzi simțim necesitatea să vă spunem că vă prețuim și vă iubim”
Echipa Moldindconbank la cursa Volvo Ultra Race – energie și limite depășite
Echipa Moldindconbank la cursa Volvo Ultra Race – energie și limite depășite
EdTech Moldova Forum: inovații, metodologii de predare și cum utilizăm IT-ul pentru transformarea digitală a învățământului!
EdTech Moldova Forum: inovații, metodologii de predare și cum utilizăm IT-ul pentru transformarea digitală a învățământului!
Solicită credit online de la Moldindconbank – rapid, comod și avantajos
Solicită credit online de la Moldindconbank – rapid, comod și avantajos
Depozite în lei cu dobânzi avantajoase de până la 12% anual
Depozite în lei cu dobânzi avantajoase de până la 12% anual
În unison de la Eurovision! Formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov au revenit acasă de la Torino
În unison de la Eurovision! Formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov au revenit acasă de la Torino
Afacerile mici cresc împreună cu maib
Afacerile mici cresc împreună cu maib
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală