Curs valutar
 • EUR
  19.8861
  0%
 • USD
  17.7261
  0%
 • RUB
  0.2374
  0%
 • RON
  4.0177
  0%
 • UAH
  0.6559
  0%

FOTO Fără întârzieri! Când vor fi gata lucrările de construcție a drumului de ocolire a satului Slobozia Mare

25 Nov. 2021, 16:34
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
25 Nov. 2021, 16:34 // Societate //  Valentina Buză

Progresul lent al lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a satului Slobozia Mare din raionul Cahul, problemele cu care se confruntă antreprenorul și planul de acțiuni cu indicarea în termeni concreți a capacității antreprenorului de finalizare a contractului au fost subiectele abordate în cadrul unei întrevederi dintre conducerea Administrației de Stat a Drumurilor și cea a antreprenorului Metag Inșaat Ticaret A.S. (Turcia).

Potrivit responsabililor, în prezent lucrările de construcție a sectorului drumului M3 înregistrează un progres de execuție de 34.1%, comparativ cu cel planificat de 50%, termenul de finalizare a proiectului fiind anul 2022.

Mai mult, antreprenorul a informat că proiectul de construcție a segmentului de drum cu o lungime de peste 18 km este unul important pentru companie, fiind primul contract pe care îl execută în Republica Moldova.

Conducerea Metag a monitorizat situația din șantier timp de mai multe zile pentru a se informa despre starea reală a lucrurilor și a asigurat că a inițiat procesul de rectificare a programului de lucrări și elaborare a planului de acțiuni pentru a finaliza lucrările contractuale în termenii stabiliți. De asemenea, a mulțumit  echipa ASD pentru suportul acordat.

„Este prioritar să fie finalizate lucrările fără întârziere, pentru că intensitatea traficului pe acest tronson este mare și parvin plângeri de la locuitorii din regiune privind traversarea transportului de mare tonaj în zonă. Nu vom acorda extensii suplimentare de timp pentru acest contract. Avem o experiență pozitivă cu companiile din Turcia și sperăm că imaginea acestora nu va fi știrbită. Așteptăm până la sfârșitul lunii noiembrie 2021 prezentarea planului de acțiuni real, concret și transparent de organizare a șantierului și soluționare a problemelor ce țin de salarizare, certificări, suplimentare a stocurilor și altele”, a accentuat Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

Totodată, ASD a atenționat antreprenorul că va efectua vizite inopinate în teren pentru a se convinge de respectarea calității și termenului de execuție a lucrărilor, luând în caz de necesitate măsurile legale corespunzătoare.

„În cadrul ședinței, conducerii Metag i-a fost solicitat să monitorizeze personal derularea lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a satului Slobozia Mare și să mențină legătura cu reprezentanții ASD în vederea monitorizării situației reale din șantier”, se mai arată în nota informativă.

Realitatea Live

28 Nov. 2021, 10:25
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
28 Nov. 2021, 10:25 // În Lume //  Realitatea.md

Julie Anne Genter, membră a Parlamentului din Noua Zeelandă, a adus pe lume, duminică, o fetiță sănătoasă. În vârstă de 41 de ani, Genter, care intrase deja în travaliu, a plecat la spital pe bicicletă, iar o oră mai târziu a născut, relatează Reuters.

„Vești mari! În dimineața asta, la ora 3.04, i-am urat bun venit celui mai nou membru al familiei noastre. Sincer, nu plănuiam să pedalez în plin travaliu, dar s-a terminat cu bine. Contracțiile mele nu au fost atât de rele când am plecat, la 2 dimineața, spre spital, deși erau la 2-3 minute una de cealaltă și au crescut în intensitate până când am ajuns, 10 minute mai târziu”, a scris Julie Anne Genter pe pagina sa de Facebook.

„Iar acum, uimitor, avem o fetiță sănătoasă și fericită, care doarme – la fel ca tatăl ei”, a adăugat aceasta.

Genter, care are dublă cetățenie, americană și neo-zeelandeză, a ajuns la spital tot pe bicicletă în 2018, atunci când a devenit mamă pentru prima oară.

Noua Zeelandă este o țară cunoscută pentru politicienii săi cu picioarele pe pământ, mai notează Reuters.

În 2018, prim-ministrul Jacinda Ardern s-a întors la serviciu la doar șase săptămâni după ce a născut, devenind primul premier din istoria țării cu 5 milioane de locuitori care și-a luat concediu de maternitate în timpul mandatului. Ulterior, Arden a mers împreună cu fetița sa în vârstă de trei luni la o reuniune a Națiunilor Unite, pentru că încă alăpta în acea perioadă.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală