Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

FOTO Germania întinde, din nou, o mână de ajutor țării noastre. Donația a ajuns, astăzi, la Chișinău

15 Iun. 2021, 15:45
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
15 Iun. 2021, 15:45 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

100 000 ochelari de protecție, 300 000 halate și 100 000 măști medicale chirurgicale au fost livrate suplimentar Republicii Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Republicii Federale Germania și Organizația Mondială a Sănătății.

Echipamentele personale de protecție vor completa stocurile tuturor instituțiilor medicale din țară, inclusiv din regiunea transnistreană.

„Ochelarii de protecție, halatele și mănușile medicale sunt esențiale pentru protejarea personalului medical de infectarea cu COVID-19 în procesul de diagnosticare și tratare a persoanelor testate pozitiv cu noul tip de coronavirus”, anunță Ministerul Sănătății.

Prezent la evenimentul de recepționare a donației, Denis Cernelea, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a menționat:

„Germania ne demonstrează încă o dată că solidaritatea și unitatea sunt valorile care stau la baza prieteniei și colaborării între țări. Echipamentele recepționate astăzi vor fi livrate tuturor instituțiilor din țară pentru a asigura protecția lucrătorilor medicali. Mulțumim OMS și Ambasadei Germaniei și întregului sistem medical pentru eforturile enorme pe care le depun pentru salvarea de vieți, dar și vaccinarea populației”. Totodată, secretarul de stat a îndemnat populația să se vaccineze, pentru a putea reveni la o viață normală, fără restricții.

Iar Excelența Sa, Angela Ganninger, Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova a rugat autoritățile de la Chișinău ca acest ajutor să fie distribuit echitabil, în special acolo unde este mare nevoie de ele.

„Apreciez efortul dumneavoastră de-a opri răspândirea necontrolată a virusului și de-a proteja cetățenii Republicii Moldova. E important ca și în continuare să rămânem vigilenți, pericolul de infectare cu COVID-19 încă nu a trecut. Pe această cale, vreau să mulțumesc mult colegilor de la Organizația Mondială a Sănătății pentru angajament și buna colaborare pe care o avem aici, în Republica Moldova”, a mai adăugat ambasadorul.

La ora actuală, la nivel mondial sunt înregistrate peste 177 milioane de cazuri de COVID-19.

La 15 iunie 2021, în Republica Moldova erau 255 830 cazuri de COVID-19 și 538 879 doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 13:27
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
17 Ian. 2022, 13:27 // Societate //  Valentina Buză

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a decedat după ce ar fi fost omorât în bătaie de un consătean. Potrivit informațiilor, duminică, 16 ianuarie, poliția din Bender a fost sesizată de către un bărbat, precum că l-a depistat pe fratele său decedat în propria locuință din localitatea Varnița, raionul Anenii Noi.

Ajunși la fața locului, polițiștii au depistat cadavrul unui bărbat de 39 ani, poziționat la podea într-o odaie din propria locuință.

„Medicul legist ajuns la fața locului a constatat decesul bărbatului, iar pe corpul victimei au fost depistate mai multe semne de moarte violentă. În urma măsurilor întreprinse de către polițiști, a fost identificat și reținut pe un termen de 72 ore, un bărbat de 37 ani din aceeași localitate”.

În cadrul audierilor, persoana bănuită de comiterea infracțiunii și-a recunoscut vinovăția.

Pe cazul dat a fost inițiată cauză penală în baza art. 145 Cod Penal, pe faptul omorului intenționat.

De menționat că, persoana vinovată riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală