Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

FOTO Împreună pentru o lume mai bună: Săptămâna Europeană de fotbal, dedicată persoanelor cu nevoi speciale

01 Iun. 2023, 13:39
 // Categoria: Sport // Autor:  Romaniuc Victoria
01 Iun. 2023, 13:39 // Sport //  Romaniuc Victoria

În perioada 20-28 mai, în Republica Moldova a avut loc Săptămâna Europeană de Fotbal. În acest an, organizația „Special Olympics Moldova” și FMF au aplicat la proiectul FIFA pentru desfășurarea Săptămânii de Fotbal în regiuni, cu organizarea competițiilor incluzive feminine. Finala evenimentului a avut loc la stadionul Zimbru, pe 27 mai.

Acest eveniment incluziv a adunat circa 230 participanți: copii cu necesități speciale, părinți, voluntari și animatori. Pe parcursul săptămânii au fost organizate patru turnee locale, a căror câștigători au fost invitați în Chișinău

Printre participanți se numără copiii din localitățile Ialoveni, Oxentea, Orhei, Ciorescu, Ceadîr-Lunga, Copceac și regiunea Vinița, din Ucraina.

Din Chișinău a participat centrul de reabilitare prin mișcare „NeuroImpuls”, școala auxiliară Nr. 6, complexul educațional „Orfeu” și echipa comunității „Special Olympics Moldova”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

La finală au venit și reprezentanți din UTA Găgăuzia. În autonomie a fost fondată echipa „selecționata feminină incluzivă”, care ne va reprezenta țara la Jocurile Mondiale din Berlin. Selecționata se pregătește pentru Jocurile Mondiale încă din luna martie, participând săptămânal la câte două antrenamente, sub sub conducerea lui Andrei Leonov.

La ceremonia de premiere, fiecare copil a primit în dar câte o medalie și o diplomă de participare, iar echipele au primit donații sub formă de seturi de mingi. În total, au fost donate 100 de mingi.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 22:43
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
27 Sept. 2023, 22:43 // În Lume //  Ursu Ana

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru este sigur că România va adera la programul Visa Waiver începând cu 1 decembrie 2025. Declarația a fost făcută miercuri seară, la Digi 24.

„În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în cursul acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi – e și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a declarat Muraru.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat luni, la Oradea, că România va adera la programul Visa Waiver, program care le va permite românilor să călătorească în Statele Unite fără viză, cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun,” a declarat ambasadoarea SUA.

Senatorii americani introduceau în luna martie a acestui an un proiect de lege care recomanda includerea României în programul Visa Waiver, într-un prim pas important.

Statele Unite au propus României acordarea de „sprijin tehnic” pentru respectarea condițiilor care permit includerea unei țări în programul Visa Waiver, a anunțat pe 15 martie, la București, Dereck Hogan, asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken, care a condus a opta rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală