Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

FOTO La doar 12 ani, el a devenit cel mai tânăr mare maestru din istoria şahului mondial

02 Iul. 2021, 10:09
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
02 Iul. 2021, 10:09 // Life //  Realitatea.md

Abhimanyu Mishra a devenit cel mai tânăr mare maestru din istoria şahului. Mishra, în vârstă de 12 ani, patru luni şi 25 de zile, care este din New Jersey, SUA, a doborât miercuri recordul înregistrat de Sergey Karjakin de 12 ani şi şapte luni din Budapesta, Ungaria.

Pentru a deveni un mare maestru în şah, un jucător trebuie să îndeplinească trei norme ale titlului, un premiu acordat pentru un nivel ridicat de performanţă într-un turneu de şah, precum şi un rating de 2500 Elo acordat de Federaţia Internaţională de Şah (FIDE), care guvernează competiţia internaţională de şah.

La turneul Vezerkepzo GM Mix, Mishra l-a învins pe marele maestru Leon Mendonca în a noua rundă. El depăşise rating-ul de 2500 Elo necesar pentru a obţine titlul de maestru din luna iunie. Reuşita i-a deschis calea pentru a îmbunătăţi recordul anterior.

„În cele din urmă, am reuşit să-i dau şah mat celui mai mare adversar (pandemia în curs de desfăşurare) a fost un obstacol timp de 14 luni. Mulţumesc tuturor pentru toată dragostea şi sprijinul oferite. Aştept cu nerăbdare Cupa Mondială”, a scris Abhimanyu Mishra pe Twitter.

Mishra s-a obişnuit să bată recorduri. Când avea doar şapte ani, a devenit cel mai tânăr expert al Federaţiei de Şah din Statele Unite. El a devenit cel mai tânăr maestru naţional la vârsta de nouă ani, iar apoi la 10 ani, nouă luni şi 20 de zile, a devenit cel mai tânăr maestru internaţional din istorie. Recordul anterior a fost obţinut de marele maestru rus Karjakin, în 2002.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 19:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
28 Iul. 2021, 19:51 // Societate //  Cristina Vlah

La piața „Calea Basarabiei”, mun. Chișinău au fost deconspirate schemele de corupție, care se desfășurau de mai bine de un an, informează Realitatea.md.

În speță, începând cu vara anului 2020 și până în prezent, funcționarii din cadrul Inspectoratului de Poliție Rîșcani, mun. Chișinău, extorcau „taxa de protecție” de 500 de lei pe lună de la agenții economici, care desfășurau activitate comercială în piață, pentru a nu fi documentați pentru diferite abateri legislative.

Recent, au fost efectuate percheziții în magazine din piața „Calea Basarabiei” și în sediul sectorului de poliție din cadrul acestei piețe.

Ofițerii SPIA, în colaborare cu Procuratura Anticorupție, în cadrul cauzei penale pornite conform elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art.324 alin.(1), 325 alin.(1) Cod Penal, au documentat acțiunile pretins ilegale ale funcționarilor MAI și agenților economici care desfășoară activitate comercială pe teritoriul pieței.

Ca urmare, un colaborator de poliție din cadrul IP Râșcani, a fost reținut pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 Cod de procedură penală al Republicii Moldova. Totodată, au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuiți și alte persoane, care și-au recunoscut vina parțial și sunt cercetate în libertate.

La moment, se efectuează acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor cu referire la caz.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 200 mii –  la 360 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

În acest context, SPIA apelează la suportul informativ al agenților economici pentru a anihila flagelul corupției cu implicarea funcționarilor MAI. Totodată, SPIA menționează că repudiază vehement implicarea funcționarilor publici în acte de corupție.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate