Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Zelenski l-a pus la punct pe Putin: „Dacă eram un popor, pe Dumă era să arboreze un drapel în culori galben-albastru”

01 Iul. 2021, 16:18
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
01 Iul. 2021, 16:18 // În Lume //  Realitatea.md

Putin susține că Ucraina și Rusia sunt un popor. „Zelenski a dat-o străinilor! Pentru ce să mă văd cu el?”

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, i-a răspuns ingenios omologului său rus, Vladimir Putin, care a declarat că Ucraina și Rusia sunt un popor. Deși admite că cetățenii ucraineni și ruși au multe în comun, nu sunt nicidecum același popor, potrivit acestuia. Mai multe declarații au fost făcute într-un interviu pentru Interfax Ucraina, în urma „Liniei Directe” susținute de liderul Kremlinului acum o zi.

„Haideți să punem punctul pe „i”. Noi precis nu suntem un popor. Avem multe în comun. Avem în comun o parte a istoriei, memoria, vecinătatea, rudele, victoriile comune asupra fascismului și tragediile comune. Da, aceasta este important și despre asta ținem minte. Și, posibil, în viitor vom avea ceva în comun, dacă nu va fi târziu oprită separarea totală dintre țările noastre”.

În această ordine de idei, Zelenski a declarat că nu sunt un popor, în caz contrar, pe Duma de Stat era să fie arborat un drapel în culori galben-albastru.

„Doar că noi, repet încă o dată, nu suntem un popor. Dacă era să fim același popor, atunci la Moscova, cel mai probabil, era să fie grivne, iar deasupra Dumei de Stat era să fie arborat drapelul în culorile galben și albastru. Așa că, noi precis nu suntem un popor. Fiecare are calea sa, dar scopul într-adevăr trebuie să fie unul – să încheiem războiul în Donbass și să-i fie întoarse Ucrainei teritoriile. Și încă ceva – nu este posibil să vorbești despre „același popor” și în același timp în mod deschis să anexezi teritoriile noastre, continuând lupta la Donbass”.

Amintim că, ieri, președintele Rusiei a fost întrebat de ce Ucraina nu a fost inclusă în lista țărilor neprietenoase pentru cetățenii ruși, la care acesta a răspuns că „Ucraina și Rusia sunt un popor”: „Poporul rus și ucrainean sunt unul, doar că actuala conducere ucraineană – nu este prietenoasă. Spre exemplu, în Ucraina este un proiect de lege prin care cetățenii ruși sunt calificați „venetici”. Rușii vor fi nevoiți să emigreze, ceea ce înseamnă că acesta poate fi comporat cu o distrugere în masă”.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 10:39
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 10:39 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Italia se confruntă zilele acestea cu fenomene meteorologice extreme. În nord, țara este grav afectată de inundații în urma ploilor abundente, în timp ce în sud, temperaturile ridicate au ajutat la răspândirea a sute de incendii, unele dintre ele extrem de aproape de zonele rezidențiale, potrivit serviciului italian pentru intervenţii de urgenţă.

În Lombardia a fost decretat cod roşu de alertă după ce ploile abundente din apropierea lacului Como au produs inundaţii şi alunecări de teren. Satul Laglio a primit chiar o ofertă de ajutor din partea actorului George Clooney.

În acest timp, flăcările se extind în sud, în special în apropierea oraşului Catania din Sicilia. O plajă cunoscută a fost mistuită, iar flăcările s-au apropiat extrem de mult de aeroportul din Catania, care a fost închis timp de mai multe ore. Pompierii luptă în Sicilia cu peste 100 de incendii.

Seceta, temperaturile ridicate şi vântul puternic din ultimele zile au contribuit la răspândirea flăcărilor. Cele mai multe dintre incendii au fost provocate de neglijenţă sau intenționat, spun anchetatorii.

Totodată, 12 avioane de stingere a incendiilor acţionează deja în Sicilia şi că se lucrează pentru a aduce mai mulţi pompieri pe insulă.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate