Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

FOTO Maratonul Vaccinării la Ialoveni: S-a adunat lume. Sunt disponibile 5 tipuri de ser!

25 Iul. 2021, 10:19
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
25 Iul. 2021, 10:19 // Actualitate //  Realitatea.md

Zeci de oameni au venit în dimineața de duminică, 25 iulie curent, la Maratonul Vaccinării, care se desfășoară în cadrul Centrului de Sănătate Ialoveni, pentru a-și administra vaccinul anti-Covid-19. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), timp de o oră, au fost administrate 40 doze de vaccin.

Un asemenea Maraton are loc și la Costești, Ialoveni. Vaccinuri disponibile sunt: Pfizer, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm, Johnson & Johnson. Totodată, Centrele de vaccinare din țară sunt deschise pentru a vaccina populația.

Mai devreme, un maraton a avut loc la Căușeni, în incinta Centrului pentru Tineret și Sport. În total, 460 de oameni au ales să se protejeze de virus.

Asemenea activități au fost organizate și în cadrul Centrul de Sănătate Publică din Comrat, unde au fost amenajate șapte puncte de vaccinare. Totodată, medicii voluntari și studenții din cadrul Asociației Rezidenților și Studenților USMF au informat populația din regiune despre beneficiile și importanța vaccinării. În total, 400 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19.

De altfel, procesul de vaccinare și informare a fost intensificat și în raionul Briceni. Mai exact, în localitățile Lipcani, Criva, Şirăuți, Drepcăuți, Pererita, Hlina, Slobozia-Şirăuți, au fost organizate echipe mobile care au informat și vaccinat peste 550 de oameni.

Pentru imunizare, au fost accesibile vaccinurile Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm și Sputnik-V.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova, au fost administrate 951.807 de doze de vaccin.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 16:21
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 16:21 // Societate //  Realitatea.md

O masă cu flori pentru decor de nuntă a luat foc într-un restaurant cunoscut dintr-o suburbie a capitalei. Secvența video cu incidentul a fost făcută publică de bloggerul Eugen Luchianiuc, care susține că totul ar fi avut loc „recent”. Mai mult, potrivit acestuia, este vorba despre Grand Elysee. Informația însă nu este una confirmată.

Din imaginile video, se înțelege că este vorba despre o nuntă într-un local. Mirii dansează, iar pe fondal sunt artificii.

La un moment dat, cel mai probabil din cauza artificiilor, a luat foc o masă cu flori de decor care se afla în preajmă. În aceleași imagini video, se vede cum unul din angajații localului încearcă să stingă flăcările.

În filmarea publicată de Eugen Luchianiuc pe fondal a fost montat un alt video în care vorbește Sergiu Postică despre care se știe că este administratorul restaurantului Grand Elysee. Acesta spune că, de fapt, în incinta restaurantului nu permite artificiile.

Realitatea.md reiterează că informația cu privire la unde anume a avut loc incidentul nu este confirmată.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române