Curs valutar
 • EUR
  19.1924
  0.3903%
 • USD
  17.6969
  0.321%
 • RUB
  0.1959
  0.4594%
 • RON
  3.8575
  0.3837%
 • UAH
  0.4432
  -0.0226%

FOTO Nebănuite sunt căile deputăției! O fostă deputată, în uniformă de bucătăreasă a vândut clătite în PMAN

03 Oct. 2022, 11:19
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
03 Oct. 2022, 11:19 // Politica //  Realitatea.md

Fosta deputată și membră a Platformei DA, Arina Spătaru, a schimbat ținuta oficială pe cea de bucătar, iar în weekend a pregătit și vândut clătite în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), unde a fost marcată Ziua Națională a Vinului.

Arina Spătaru a venit astăzi, 3 octombrie cu un mesaj de mulțumire tuturor celora care au procurat clătitele gătite de ea în PMAN.

„Bună dimineața, prieteni. Am făcut tradiție din a mulțumi iubitorilor de clătite Mille Crepes. E zi de luni, și după un eveniment bine organizat în PMAN mulțumesc frumos vouă, celor  care ați ales cele mai grozave clătite. Mă întrebați dacă am degustat vin de Ziua Națională a Vinului? N-am reușit să vizitez zona producătorilor vinicoli, dar cei care veneau după clătite, lăudau performanțele vinificatorilor moldoveni. La sfârșitul zilei, iarăși conform tradiției, am făcut barterul vin pe clătite cu unul din binecunoscuții producători de vin, cu o tradiție de 25 de ani pe piață. Așa ne încurajăm, noi, cei care am ales să facem afaceri acasă. Acum, hai la muncă! O săptămână binecuvântată să aveți. Și vă mulțumesc pentru tot”, a scris Spătaru.

Amintim că, sâmbătă și duminică, 1-2 octombrie curent, în PMAN a fost organizată Ziua Națională a Vinului, după doi ani de absență din cauza pandemiei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!Realitatea Live

23 Mai 2024, 22:36
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Ursu Ana
23 Mai 2024, 22:36 // Actualitate //  Ursu Ana

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că apreciază comportamentul, fostei membre a comisiei vetting și pre-vetting Tatianei Răducanu. Precizările au fost făcute la o emisiune de la PRO TV.

„Trebuie să apreciem că doamna Tatiana Răducanu imediat ce a apărut informația și-a depus cererea de demisie şi a venit și cu o poziție clară ce ține de faptul că nu recunoaște cele imputate şi de fapt a explicat și de ce a venit atat de rapid cu decizia de demisie, pentru a nu periclita procesul de vetting şi membrii comisiei”, a punctat ministra Justiției.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Nu este cazul să ne facem niște concluzii pripite, fiindcă aşa cum a comunicat şi Procuratura Anticorupție atunci când a confirmat acea veridicitate, după cum înțelegem este abia un proces penal în care procuratura trebuie să investigheze. Este foarte important ca aceste suspiciuni să fie bazate pe probe veridice, pe informații corecte şi probe care să fie administrate conform legii… Trebuie să înţelegem, că procedurile urmează să se desfăşoare, iar până la probele sau constatările finale, toți au dreptul să beneficieze de prezumţia nevinovăție”, a declarat Veronica Mihailov Moraru.

Amintim că, Tatiana Răducanu, membră a Comisiei pre-vetting, și-a dat demisia după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora fosta judecătoare ar avea legături cu Veaceslav Platon și Ilan Șor. Conform unei scrisori semnată de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, membra demisionară a Comisiei ar fi apropiată și ar fi executat comenzile lui Veaceslav Platon și ale lui Aureliu Colenco, ultimul fiind actualmente principalul avocat al lui Ilan Șor.

Între timp, Procuratura Anticorupție (PA) a confirmat veridicitatea scrisorii. Autoritatea notează că a acționat, pentru a preveni riscuri în sistemul de justiție.

Joi, 16 mai curent, demisia Tatianei Răducanu din funcția de membrul al Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor și al Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor, a fost aprobată de Parlament.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală