Curs valutar
 • EUR
  19.1338
  0%
 • USD
  18.1553
  0%
 • RUB
  0.1871
  0%
 • RON
  3.8458
  0%
 • UAH
  0.4916
  0%

(FOTO) O navă de 400 de metri a blocat Canalul Suez, o rută vitală pentru comerţul internaţional

24 Mart. 2021, 13:54
 // Categoria: În Lume // Autor:  Valentina Buză
24 Mart. 2021, 13:54 // În Lume //  Valentina Buză

O navă-container, lungă de 400 de metri, a blocat marți Canalul Suez. „Nava de 224.000 de tone s-a blocat marți dimineață după ce a pierdut capacitatea de a conduce în mijlocul vânturilor puternice și a unei furtuni de praf”, a declarat Autoritatea Canalului Suez (SCA). Opt remorchere încearcă în prezent să elibereze calea de acces.

Aproximativ 12% din volumul comerțului mondial trece prin canalul care leagă Europa și Asia. Canalul rămâne o sursă majoră de valută pentru Egipt.

Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), managerul tehnic al navei, a declarat că EVER DATE, una dintre cele mai mari nave de containere din lume, s-a blocat marți în jurul orei 05:40.

Hărțile de urmărire arătau nava înnămolită în cea mai sudică porțiune a canalului, lângă portul Suez de la Marea Roșie.

Autoritatea Canalului a declarat că a emis un mesaj de reasigurare cu privire la „mișcarea de navigație prin canal și revenirea sa la regularitate prin cursul canalului original”.

Canalul a fost extins cu o cale navigabilă paralelă pe o parte din lungimea sa în 2015, la nord de locul unde este blocat Ever Date. Două surse marine egiptene au declarat că un anumit trafic va fi deviat, dar nu este clar dacă acest lucru ar putea elibera aglomerația.

Nava care are o lungime de 400 de metri și o lățime de 59 de metri, poate transporta până la 20.000 de containere. BSM, care se ocupă de echipajul navei și de problemele tehnice, a declarat că toate echipajele sunt în siguranță, sunt contabilizate și că nu au fost raportate vătămări.

Agentul portuar GAC a declarat, miercuri, pe site-ul său că alte 15 nave aflate în convoiul dinspre Ever Ever au fost reținute la ancoraje în așteptarea degajării canalului. Un convoi spre sud a fost, de asemenea, blocat.

 

Realitatea Live

30 Sept. 2023, 15:32
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
30 Sept. 2023, 15:32 // Societate //  Realitatea.md

În data de 29.09.2023, Asociația Patronală a Industriei Turismului din RM – APIT a avut o participare deosebită la cea de-a 30 jubiliară ediție a World Travel Awards care s-a desfășurat în Batumi, Republica Autonomă Adjaria, Georgia. Evenimentul a adunat împreună lideri și profesioniști din industria turismului de top din întreaga lume.

În deschiderea evenimentului, președintele Republicii Autonome Adjaria a luat cuvântul și a vorbit despre importanța cooperării între guverne, organizații și lideri din industria turismului.

„A fost un privilegiu să găzduim sărbătoare noastră de 30 de ani la Batumi pentru un eveniment istoric care va dura mult timp în memoria tuturor”, a spus, Graham Cooke, fondator, WTA.

Prezența Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova la acest eveniment a fost un moment crucial în eforturile lor de promovare a turismului în țara noastră.

Domnul Sergiu Manea, președintele APIT, a avut întrevedere cu președintele Republicii Autonome Adjaria, domnul Tornike Rijvadze, precum și domnul Graham Cooke și cu alte oficialități influente din cadrul World Travel Awards. În timpul discuțiilor, domnul Manea a prezentat potențialul turistic al Republicii Moldova și a evidențiat diversitatea atracțiilor turistice pe care țara le oferă, precum și capacitățile pentru transportarea turiștilor cu companiile aeriene naționale, în special cu liderul aviației civile- FLYONE.

Discuțiile au fost extrem de productive și s-a stabilit o punte de comunicare între APIT și organizatorii World Travel Awards pentru a explora posibilitatea de a găzdui viitoarea ediție a WTA în Republica Moldova. Aceasta ar oferi o platformă unică pentru promovarea destinațiilor turistice din Moldova și ar atrage atenția asupra potențialului și atracțiilor unice ale țării.

Impresionat de prezentarea domnului Manea și de angajamentul asociației în promovarea turismului, domnul Graham Cooke a arătat interes și s-a declarat deschis să analizeze oportunitatea organizării următoarei ediții a World Travel Awards (WTA) în Republica Moldova. Acest lucru ar oferi oportunități imense pentru promovarea destinațiilor turistice ale țării și ar încuraja dezvoltarea industriei turismului în Moldova.

Participarea Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova la World Travel Awards 2023 a reprezentat un moment important în promovarea turismului în țara noastră la nivel internațional. Prin colaborarea și eforturile depuse, APIT continuă să își consolideze poziția de lider și să contribuie la dezvoltarea industriei turismului în Republica Moldova.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală