Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

FOTO Ofițerii SPPS, surprinși pe un câmp departe de ochii lumii. Pentru ce se pregătesc?

21 Iun. 2021, 10:20
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
21 Iun. 2021, 10:20 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Peste 30 de ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat au și-au etalat capacitățile de țintaș la cea de-a doua probă a competiției sportive interne numită „Spartachiada SPPS 2021”.

Tragerile practice reprezintă cea de-a doua probă (din cele șapte per total) din cadrul spartachiadei, anunță SPPS.

„Programul competiției a cuprins patru grupuri de exerciţii de trageri din arma de foc, trei cronometrate în timp, iar unul la calitate. Evenimentul a avut loc la finele săptămânii trecute și are drept scop dezvoltarea capacităților fizice ale angajaților și fortificarea spiritului de echipă”, se arată în nota informativă emisă de insituție.

Participanții la exercițiul practic au dat dovadă de o bună pregătire fizică, iar cei mai buni țintași au fost menţionaţi cu diplome de participare, mai anunță conducerea SPPS.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 17:26
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Guștiuc
18 Ian. 2022, 17:26 // Actualitate //  Mădălina Guștiuc

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, astăzi, 18 ianuarie 2022, în ședință publică, modificarea Regulamentului cu privire la stabilirea și aprobarea, în scop de determinare a tarifelor, a consumului tehnologic și a pierderilor de apă în sistemele publice de alimentare cu apă.

În top, localitățile cu cele mai mari pierderi de apă sunt: Edineț unde se pierde 76% din apa întreprinderi, Bălți – 59% și Chișinău – 33%. Pentru anul 2020 în comparație cu anul 2019 consumul tehnologic și pierderile de apă în sistemele publice de alimentare cu apă (CTP) s-a redus cu 4,01 %, iar în comparație cu anul 2018 CTP totale s-au redus cu 4,76%.

Deși în anul 2020 consumul și pierderile s-au redus la moment sunt anumite probleme în sector care necesită intervenție din partea statului. Este vorba de nejustificarea de către operatori prin dovezi a consumurilor tehnologice și a pierderilor de apă în procesele tehnologice de captare, tratare, transportul și distribuția apei către consumatori, imposibilitatea determinării volumelor reale de apă pierdute în urma producerii avariilor și inacțiuni din partea titularilor de licențe în ceea ce ține de eficientizarea proceselor tehnologice de captare, tratare, transportul și distribuția apei către consumatori în aducțiuni, rețelele de transport și de distribuție a apei.

Regulamentul aprobat de ANRE are drept scop stabilirea modalității unice de calculare şi aprobare a consumurilor tehnologice şi a pierderilor de apă în sistemele publice de alimentare cu apă şi de canalizare, volume de apă care vor fi luate în considerare la determinarea tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă, de canalizare şi de epurare a apelor uzate. Documentul a fost completat cu norme concrete ce țin de stabilirea unor proceduri clare necesare pentru evidența și justificarea consumurilor tehnologice în procesele de captare, tratare, pompare, transportare, distribuție a apei către consumatori și a pierderilor de apă în rețelele publice de alimentare cu apă. Hotărârea aprobată prevede termene concrete pentru elaborarea și implementarea de către operatori a unor proiecte de optimizare a cheltuielilor și a consumurilor tehnologice de apă. Aplicarea modificărilor va duce la descreșterea consumurilor tehnologice și a pierderilor de apă din rețelele publice de alimentare cu apă și atingerea unor consumuri tehnologice și pierderi de apă care vor sta la baza determinării tarifelor care reflectă cheltuielile minime justificate ale operatorilor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală