Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0%
 • USD
  18.1428
  0%
 • RUB
  0.1888
  0%
 • RON
  3.8869
  0%
 • UAH
  0.4912
  0%

FOTO Polițiștii din toată țara marchează sâmbătă „Ziua Profesională”. Ce mesaj le-a trimis ministra Afacerilor Interne

17 Dec. 2021, 16:54
 // Categoria: Societate // Autor:  Maria Timofti
17 Dec. 2021, 16:54 // Societate //  Maria Timofti

În fiecare an, la data de 18 decembrie, este sărbătorită „Ziua profesională” a polițiștilor. Cu ocazia acestui eveniment, astăzi, 17 septembrie, în ajun, în cadrul Inspectoratului General al Poliției, a fost marcată cea de-a 31-a aniversare de la fondarea Poliției Naționale.

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a venit cu un mesaj aparte de recunoștință și felicitare pentru toți polițiștii. Ministrul a mulțumit colegilor săi pentru dedicație, responsabilitate și sacrificiu.

,,Munca de polițist nu este ușoară, tocmai de aceea admir perseverența și dibăcia pe care o manifestați în fiecare zi la locul de muncă. Înfruntați cu îndemnare greutățile care apar pe parcurs și setați exemple frumoase despre profesia de polițist. Vă doresc multă putere, sănătate și curaj de a ține piept tuturor provocărilor. Vă mulțumesc pentru implicarea și efortul depus pentru a dezvolta sistemul afacerilor interne și pentru a combate fenomenul de infracționalitate. Împreună putem crea o poliție mai sigură, care să îndeplinească cu succes misiunea de apărare a intereselor statului, vieții și libertăților cetățenilor”, a menționat Ministrul Ana Revenco în discursul său.

În cadrul ceremoniei oficiale, polițiștii au fost menționați cu decorațiuni, au primit titluri de onoare, precum și grade speciale, pentru contribuția profesională considerabilă și rezultatele obținute în activitate cu ocazia celei de-a 31-a aniversare a Poliției Naționale.

Tot astăzi, studenții anului I ai Facultății de Drept, Ordine Publică și Securitate Civilă de la Academia ,,Ștefan cel Mare” a MAI au rostit Jurământul de credință Patriei și Poporului, în față Drapelului de Luptă al Academiei. Astfel, viitorii apărători ai societății și ordinii de drept și-au luat angajamentul care presupune responsabilitate, onestitate și devotament în realizarea perspectivelor carierei profesionale. Timp de 4 ani vor demonstra abilități și capacități specifice pentru a deveni specialiști de valoare, acționând întotdeauna ferm pentru apărarea legii.

În Republica Moldova activează 9000 de polițiști.

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 20:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 20:00 // În Lume //  Realitatea.md

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare – un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul „The Lodge at Otter Cove” din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă”, a scris el pe 28 august. „Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”. El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală