Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

FOTO, VIDEO Afacere „GRASĂ” în Capitală. Droguri de peste ȘASE milioane de lei, DEPISTATE de oamenii legii

06 Iul. 2021, 15:22
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
06 Iul. 2021, 15:22 // Societate //  Valentina Buză

Activitatea ilicită a unui grup criminal, specializat în comercializarea drogurilor de diferit tip, prin intermediul magazinelor online, a fost destructurat de oamenii legii. Astfel, în cadrul operațiunii au fost efectuate 29 de percheziții, fiind reținute 12 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, cu rol de curier, operator, organizator și lider al grupării criminale.

Potrivit informațiilor, gruparea a fost documentată pe parcursul a trei luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină.

„Liderii au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram, utilizatorii acestei aplicații primind mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 20 000 de lei din realizarea drogurilor. De asemenea, organizatorii și administratorii acestei rețele racolau persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri”, spune poliția.

Mai mult, s-a constatat că drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația Telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

„Persoanele reținute sunt temporar domiciliate pe teritoriul municipiului Chișinău, iar în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul membrilor grupării criminale polițiștii au ridicat peste 15 kg de droguri de diferit tip, printre care: PVP (соль), marijuana hidroponică, pastille Ecstasy, MDMA, Hașiș, amphetamină, cocaină, timbre LSD, etnobotanice”.

La fel, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 50 000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică. Valoarea drogurilor sechestrate constituie aproximativ 6 milioane de lei.

Actualmente, au fost pornite șapte cauze penale, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 ore.

Potrivit legii penale, persoanele vinovate de „Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” riscă până la 15 ani privațiune de libertate.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 12:46
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
03 Aug. 2021, 12:46 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Noi loturi de vaccin anti-COVID vor ajunge, în curând, în țara noastră. Unele fac parte din contractele guvernării de la Chișinău cu companiile producătoare, iar altele sunt donații.

Potrivit informației prezentate de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea, două loturi de ser vor fi donate de Letonia și Lituania.

„Informăm că pe parcursul lunii curente, luna august, dar și pe parcursul lunii septembrie vom recepționa donații din partea țărilor: Letonia, 30 000 de doze de vaccin AstraZeneca și din partea Lituaniei, 26 500 de doze cu termen de valabilitate cu trei luni. Le mulțumim mult pentru ajutor. Înn acest sens au fost deja semnate actele necesare”, a declarat Cernelea.

De asemenea, în luna august un alt lot de Pfizer va ajunge la Chișinău, doze din lotul contractat de minister.

„Urmează în săptămâna curentă să mai recepționăm din acest lot contractat un număr de 7 020 doze de vaccin. Conform discuțiilor permanente pe care le avem cu compania Pfizer, avem promisiunea ca după data de 12 august loturile vor fi mai mari, posibil chiar de 2 ori pe săptămână.”, a mai adăugat secretarul de stat.

Până în prezent, 1 008 885 de doze de vaccin au fost administrate în țara noastră, iar 469 986 persoane au fost complet imunizate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate