Prima Gală destinată femeilor din Agricultura Moldova, organizată în premieră de PRIAevents pe 16 iunie 2022. Parteneri principali ai evenimentului au fost FinComBank, Kaufland Moldova, Smart Credit și Federația Naționlă a Fermierilor, v-a invitat să luați parte la Gala Femeilor în Agricultură în data de 16 iunie 2022, la Digital Park Chișinău.
„Mulțumim partenerilor media principali AGROBIZNES.MD, AGROBIZNES.RO și –AGRO TV Moldova și partenerilor media Agroexpert, Agro Media, Diez, Gazeta Satelor, Zugo, Telegraph, Mybusiness.md, Gazeta de Chișinău și Unica.md, Gazeta Satelor.
Multumim, de asemenea asociațiilor partenere: Moldova Fruct, Asociația MOVCA, NGO BIOS, Asociația Fermierilor-Producatori de Lapte, AFPMDD, Asociația Republicană a Medicilor Veterinari din Moldova, Bacifera, Asociația Patronală a Avicultorilor din Moldova, AFAM, Incubatorul de Afaceri Cahul, Asociatia Oamenilor de Afarceri Next, Grapes from Moldova, AJMTEM”, notează organizatorii.
Evenimentul a fost conceput pentru a celebra și aplauda realizările remarcabile ale acelor femei care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din Republica Moldova, care sunt exemple de urmat. Potrivit organizatorilor, este vorba despre unul dintre cele mai importante și mai inedite evenimente destinate agriculturii și creșterii acesteia, dar si dezvoltării afacerilor femeilor din Republica Moldova în agricultură și domenii conexe din acest an.
„Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Republica Moldova acordă o atenție deosebită acestui sector, cel mai important al economiei sale. Fermierii au unul dintre cele mai importante roluri pentru omenire și pentru economie. De aceea, am răspuns la întrebările: Cum îl putem crește? Cum putem ajuta femeile fermier ? Care sunt poveștile lor de succes? Cu ce provocări se confruntă în această perioadă femeile în agricultură? Ce oportunități își pot crea? Cum pot exporta din Republica Moldova spre România sau spre alte țări Europene? Cum putem digitaliza agricultura?”, mai precizează PRIAevents.
Lectorii care au luat cuvântul au fost :
- Viorel Gherciu, Ministrul Agricultural și Industriei Alimentare
- Diana Coșalîc, Director Adjunct, AIPA
- Olga Roibu, Directorul Sucursalei Nr.15 din raionul Edineț, FinComBank
- Oana Lungu, Director Achiziții Kaufland Romania și Moldova
- Maria Brăguță, Șef Departament Credite, SMART CREDIT
- Vasile Mîrzenco, Director Executiv, Federația Națională a Fermierilor
- Ludmila Catlabuga, Asociatia Fermierilor Producatori de Lapte
- Olga Sârbu, Prorector pentru Dezvoltare Instituțională și Activitate Economico-Financiara, Universitatea Agrară Moldova
- Tatiana Nistorică, Președinte, Asociația Movca
- Diana Crudu, Secretar, Federația Națională a Fermierilor
- Valentina Rusu, Specialist in Creditare, Livada Moldovei
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Aceștia au discutat despre:
- Care este rolul statului si al organizațiilor sale pentru companiile din agricultură – ferme, procesatori si producători?
- Care este bilanțul pentru 2021? Cum prevedem că va fi anul agricol 2022?
- Cum ne putem pregăti din timp ca sa fie un 2022 cu mai multe rezultate?
- Agricultura de precizie – folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile în procesul de producție agricolă
- Agricultura bio. Se poate dezvolta mai repede?
- Ce domenii aleg doamnele din agricultură?
- Ce sfaturi au pentru tinerelele care acum își aleg cariera sau își încep o afacere?
- Cum susțin retailerii femeile în agricultură?
- Ce provocări și ce oportunități sunt pentru femeile din agricultură în această perioadă?
- Fondurile europene sau alte modalități de finanțare pentru femeile fermier
- Ce spun consultanții si avocații? Cum pot ajuta prin expertiza lor?
- Cum sunt finanțate doamnele din agricultura care sunt la început de drum, micro și mijlocii, dar întreprinderile mari?
- Cum se face pregătirea forței de munca în acest domeniu?
- Rolul asociațiilor pentru femeile în agricultura
- Cu ce provocări se confruntă femeile din agricultură?
- De ce au nevoie pentru ași crește afacerile?
- Care sunt poveștile lor de succes? Cum au învățat să facă business și cum ne pot împărtăși din experiența lor?
- Care este rolul cercetării? Dar al instituțiilor de învățământ?
Premiile acordate au fost către :
- Jomiru Rodica
- Tofan Dumitrița
- Onofrei Tatiana
- Cristina Pleșca
- Cristina Gorobeț
- Ludmila Stingaru
- Nelly Vornicova
- Diana Crudu
- Maria Ghilan
- Oana Lungu Director Achiziții, Kaufland România și Moldova
- Univ. Veronica Prisăcaru, Univesritatea Agrara de Stat
- Medic Ecaterina
- Cîrhan Doina
- Halipii Ana Maria
- Galina Cojocaru
- Efros Stela
- Irina Calinici
- Natalia Marchevici
- Asociatia MOVCA
- R.L. AGROTEHGRUP
- PLANTCROPS S.R.L
- R.L. AGROPROFIT-PLUS
- Presa Agricola – premiu acordat pentru contribuția doamnelor care sunt jurnaliști pe teme de agricultura
Pria Gala Femeilor în Agricultura din Republica Moldova a reunit comunitatea agricolă moldoveană într-o ceremonie prestigioasă, într-o locație de top din Chișinău. De această dată, în lumina reflectoarelor s-au aflat doamnele care activează în agricultură și domenii conexe. Premiile recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea și schimbul de bune practici. Apreciem, de asemenea, crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerele fermiere, femeile din agricultură. Pentru câștigătoare, primirea unui astfel de premiu, mai ales în aceasta perioadă, când activitatea fermierilor este una de importanță crucială, este un moment foarte special.
Pria Gala Femeilor în Agricultura din Republica Moldova este un eveniment major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană. Este prima gală destinată doamnelor din agricultura Moldovei! Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei în România, Moldova și Bulgaria.
Ați avut ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu, dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca voi. Exemplele, studiile de caz și noutățile au fost adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.