Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

GALERIE FOTO Întrevederea Maiei Sandu și Klaus Iohannis în imagini. Cum a fost întâmpinată șefa statului la București

23 Nov. 2021, 18:55
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
23 Nov. 2021, 18:55 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi, în debutul vizitei oficiale pe care o efectuează la București, o întrevedere cu Președintele României, Klaus Werner Iohannis. Cei doi președinți au discutat la Palatul Cotroceni despre avansarea relațiilor bilaterale și relansarea mai multor proiecte de interes pentru cetățenii din Republica Moldova și România. 

 „Am vorbit despre modul în care România poate sprijini agenda noastră de transformare și am încurajat investitorii români să vină în Republica Moldova. Am discutat despre cooperarea bilaterală pe proiecte strategice de interconectare energetică și de dezvoltare a infrastructurii de transport, despre programele din domeniul educației și culturii, şi despre consolidarea relațiilor comerciale bilaterale”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, Maia Sandu i-a mulțumit lui Klaus Iohannis, în numele cetățenilor Republicii Moldova, pentru sprijin, pentru asistența generoasă oferită țării noastre în combaterea pandemiei Covid-19, inclusiv donaţia de peste 500 de mii de doze de vaccin, care au permis autorităţilor de la Chişinău să salveze mii de vieți. Șefa statului a exprimat recunoștință și pentru donația de motorină, oferită pentru a sprijini agricultorii moldoveni afectați de secetă, precum și pentru păcura acordată Republicii Moldova în timpul crizei gazelor din această toamnă. 

„De România ne leagă o istorie și limbă comună, și relații strânse de prietenie. Ținem mult la această relație specială și ne dorim ca ea să se dezvolte în continuare la fel de productiv, în interesul cetățenilor țărilor noastre”, a precizat şefa statului.

Tot astăzi, Președinta Maia Sandu a depus o coroană de flori la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” în cadrul unui ceremonial militar. Ulterior, a semnat în Cartea de Onoare a Monumentului.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 12:35
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
17 Ian. 2022, 12:35 // Economie //  Realitatea.md

Ai luat în grabă un credit scump pentru afacerea ta? Vrei să achiți o dobândă mai mică și să beneficiezi de o sumă suplimentară pentru noi investiții și proiecte? Maib îți propune refinanțarea creditelor contractate la alte instituții financiare și, totodată, îți acordă o sumă suplimentară pentru proiecte noi. Refinanțarea va reduce сheltuielile pentru dobânzi și îți vor rămâne bani pentru alte idei de business.

E simplu

Dacă ai un contract de credit la orice instituție financiară de cel puțin 6 luni și deja 3 rate sunt achitate, maib te așteaptă doar cu contractul de credit propus spre refinanțare. Atât.

Maib refinanțează creditele:

 • întreprinderilor micro, mici și mijlocii și întreprinzătotilor individuali din orice sector al economiei;
 • persoanelor fizice – fondatori de întreprindere cu cota în capitalul social de 30% şi mai mare.

Se oferă refinanțare până la 3 milioane de lei, pe o perioada de 60 de luni, dintre care 1,5 milioane de lei fără gaj, cu comision de examinare și acordare – 0 lei. De asemenea, e important să știi că, pe lângă suma refinanțată, poți solicita resurse suplimentare pentru realizarea planurilor noi.

Fiind bancă orientată către client, maib oferă abordare individuală și este deschisă pentru negocieri în conformitate cu solicitarea ta.

E ușor 

Te întrebi care e diferența și ce ai de câștigat din refinanțare? Fă un calcul simplu și vei înțelege cât întorci lunar, cât vei achita total la final de creditare, dacă plătești comisioane ascunse şi, de fapt, cât te costă creditul curent. În acest fel, îți va fi ușor să compari condițiile actuale de creditare cu cele oferite de maib.

Dacă ai recalculat și economiile se văd cu ochiul liber, nu rămâne decât să te bucuri de toate avantajele refinanțării creditelor pentru afaceri la maib:

 • rata dobânzii avantajoasă;
 • comision de eliberare și comision de administrare 0%;
 • se acordă o sumă suplimentară, la necesitate;
 • DAE transparentă;
 • deservire în cea mai mare bancă, orientată spre client.

Mai rapid decât te aștepți

Creditul refinanțare plus se aprobă rapid și ușor. Pentru mai multe detalii solicită oferta aici și vei fi contactat de către un specialist maib pentru o consultație individuală.

Fă diferența, alege ce este mai bun pentru tine și afacerea ta.

Cu maib e simplu și ușor!

P. 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală