Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

Gluma se îngroașă! 90 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în țara noastră

14 Iul. 2021, 18:10
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
14 Iul. 2021, 18:10 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Numărul cazurilor noi de COVID-19 crește alarmant. Alte 90 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în Republica Moldova. Se întâmplă după efectuarea a 5 423 de teste, dintre care 1 274 teste rapid antigen.

Din numărul total, șapte sunt de import. Mai exact, șase din Rusia, iar alt caz din Olanda.

În context, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 257 678.

„În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 227 confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 55 în stare extrem de gravă (11 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată). Alte 83 persoane au fost vindecate. În total, 250 628 persoane au fost tratate de COVID-19”, anunță Ministerul Sănătății.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 561 persoane, iar 18 033 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, MSMPS anunță despre înregistrarea altor trei decese. Este vorba despre o femeie de 61 de ani din UTA Găgăuzia, internată în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate, nefropatie mixtă, hepatită.

La fel, a decedat și un bărbat de 67 de ani din r. Edineț, internat în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, nefropatie mixtă, pancreatită, hepatită.

Decesul nr. 6.217. Este vorba despre o femeie de 85 de ani din UTA Găgăuzia, internată în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, fibrilație atrială, obezitate, nefropatie hipertenslvă, anemie.

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 22:26
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
05 Aug. 2021, 22:26 // Sport //  Cristina Vlah

Marele jucător de fotbal, Leonel Messi pleacă de la Barcelona. Ajuns la Academia clubului catalan pe când avea doar 13 ani, Leo a scris istorie pe „Camp Nou“ şi părea că îşi va încheia cariera aici. Brusc însă, după o răsturnare incredibilă de situaţie, acordul ce părea o formalitate a căzut definitiv, scrie Adevărul.ro.

Potrivit sursei, faptul că Leo Messi pleacă de la Barcelona a devenit ştirea serii, care a căzut ca o „bombă“ în presa internaţională. Inclusiv Barcelona a confirmat această informaţie pe pagina ei oficială.

Şocul a fost cu atât mai, cu cât, astăzi la prânz, rămânerea lui Messi la Barcelona părea ca şi rezolvată. Totul fusese stabilit: de la durata contractului până la clauzele de reziliere, dar şi salariul sud-americanului de 34 de ani.

Ce s-a întâmplat, în decurs de doar câteva ore, de situaţia s-a schimbat complet?  Catalanii dau vina pe La Liga

Potrivit noului contract, Messi urma să câştige 24 de milioane de euro pe sezon. Asta după ce, pentru a ajuta clubul într-o moment delicat din punct de vedere financiar, acceptase o reducere salarială de 50%, din ce scrie presa internaţională.

Doar că, din ce susţin acum surse din cadrul clubului catalan, nici noul salariu, cel redus, n-a putut fi trecut în contract! Motivul? Plafonul salarial impus de Liga Spaniolă de Fotbal. Care tocmai a împrumutat toate cele 20 de grupări din prima divizie, pentru a le scoate din impasul financiar în care au intrat din cauza pandemiei. Totuşi, banii au fost daţi cu anumite condiţii: de pildă 70% din sume trebuie să fie investite în infrastructură şi doar 15% din împrumuturile luate de echipe pot merge spre transferuri / contracte prelungite.

În aceste condiţii, a căzut şi acordul la care ajunseseră Messi, reprezentanţii săi şi şefii Barcelonei, iar argentinianul va părăsi formaţia la care a debutat, la seniori, în 2004.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată