Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Guvernul propus de Igor Grosu nu va întruni numărul necesar de voturi în Parlament, deputați

19 Mart. 2021, 06:23
 // Categoria: Politica // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Mart. 2021, 06:23 // Politica //  Mădălina Sorokovsky

Sunt convins că Guvernul Grosu nu va întruni numărul necesar de voturi în Parlament. Această afirmație a fost lansată de către liderul democraților, Pavel Filip, în cadrul emsiunii „În Profunzime” de la postul ProTV.

„Dacă se dorește alegeri parlamentare anticipate, am merge cu un Guvern nefuncțional, dar se putea alege o cale mult mai bună. Avem nevoie de stare de urgență, dar pentru a gestiona această stare de urgență, e nevoie de un moratoriu pe cheltuieli, e nevoie de ajutoare pentru oameni și pentru business. E nevoie de strategii de vaccinare, deblocarea asistenței financiare externe, care să acopere deficitul bugetar și ele nu pot fi realizate fără un Guvern funcțional. Eu înțeleg că nu poți face reforme importante cu actualul Parlament, dar vorbim despre o criză mult mai mare, criza pandemică”, a menționat Pavel Filip.

Deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea, a menționat că formațiunea sa nu va susține candidatura lui Igor Grosu, deoarece socialiștii au propriul candidat.

„Eu nu cred că cineva ia în considerare această candidatură. Iar dacă scopul a fost alegerile anticipate, trebuia să se discute la modul serios acest lucru în cadrul consultărilor. Eu nu văd cum am putea să-l votăm pe dl Grosu, în timp ce îl avem pe dl Golovatiuc”, a spus Bătrâncea.

Deputatul platformei DA, Alexandru Slusari, a ezitat să răspundă dacă formațiunea, pe care o reprezintă, va vota sau nu un Guvern propus de Igor Grosu. Și asta deoarece cei din Platforma DA îl acuză pe candidat de plagiat a unui plan înaintat de către deputații platformei.

„După o oră de la discuții cu fracțiunile, vine dna Sandu și dl Grosu cu un copy-paste la foaia de parcurs pe care a propus-o platforma DA. Azi am ascultat prioritățile dlui Grosu și pot spune că este plagiat planul nostrum. Desigur că gestul dnei Sandu și a celor de la PAS nu ne oferă încredere, dar mult contează care va fi abordarea celor de la PAS în continuare. Vom discuta acest lucru în cadrul formațiunii și vom decide”, a specificat Slusari.

De cealaltă parte, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a venit în sprijinul colegului său, menționând că o decizie finală urmează a fi luată în cadrul fracțiunii pe care o reprezintă.

„Noi vom examina în cadrul partidului acest lucru și vom decide la momentul potrivit. Dar cert este că Igor Grosu e un candidat foarte bun și va veni să rezolve de urgență acele problem, care există astăzi în R Moldova”, a declarat Litvinenco.

Menționăm, că președintele țării Maia Sandu l-a înaintat în calitate de candidat la funcția de premier pe Igor Grosu. Această decizie a fost atacată la Curtea Constituțională de către deputații socialiști, care au venit cu un alt candidat, Vladimir Golovatiuc.

 

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 14:50
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 14:50 // Sport //  Realitatea.md

Judocanul Denis Vieru a câștigat Grand Prix-ul de la Zagreb, Croația, după ce a repurtat patru victorii în categoria de greutate 66 kg. Sportivul moldovean, în vârstă de 25 de ani, i-a învins pe finlandezul Luukas Saha, sârbul Strahinja Buncic, spaniolul Daniel Perez Roman și rusul Abdula Abdulzhalilov.

Fondul de premiere al turneului a fost de 100 000 de dolari.

Pentru Denis Vieru urmează în acest an Grand Slam-urile de la Paris și Baku.

Amintim că, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a clasat pe locul 9.

La Grand Prix-ul de la Zagreb, Republica Moldova este reprezentată de 8 judocani. În aceeași categorie de greutate, un alt judocan din Moldova, Vadim Bunescu s-a clasat pe locul 7.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române