Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Guvernul propus de Igor Grosu nu va întruni numărul necesar de voturi în Parlament, deputați

19 Mart. 2021, 06:23
 // Categoria: Politica // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Mart. 2021, 06:23 // Politica //  Mădălina Sorokovsky

Sunt convins că Guvernul Grosu nu va întruni numărul necesar de voturi în Parlament. Această afirmație a fost lansată de către liderul democraților, Pavel Filip, în cadrul emsiunii „În Profunzime” de la postul ProTV.

„Dacă se dorește alegeri parlamentare anticipate, am merge cu un Guvern nefuncțional, dar se putea alege o cale mult mai bună. Avem nevoie de stare de urgență, dar pentru a gestiona această stare de urgență, e nevoie de un moratoriu pe cheltuieli, e nevoie de ajutoare pentru oameni și pentru business. E nevoie de strategii de vaccinare, deblocarea asistenței financiare externe, care să acopere deficitul bugetar și ele nu pot fi realizate fără un Guvern funcțional. Eu înțeleg că nu poți face reforme importante cu actualul Parlament, dar vorbim despre o criză mult mai mare, criza pandemică”, a menționat Pavel Filip.

Deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea, a menționat că formațiunea sa nu va susține candidatura lui Igor Grosu, deoarece socialiștii au propriul candidat.

„Eu nu cred că cineva ia în considerare această candidatură. Iar dacă scopul a fost alegerile anticipate, trebuia să se discute la modul serios acest lucru în cadrul consultărilor. Eu nu văd cum am putea să-l votăm pe dl Grosu, în timp ce îl avem pe dl Golovatiuc”, a spus Bătrâncea.

Deputatul platformei DA, Alexandru Slusari, a ezitat să răspundă dacă formațiunea, pe care o reprezintă, va vota sau nu un Guvern propus de Igor Grosu. Și asta deoarece cei din Platforma DA îl acuză pe candidat de plagiat a unui plan înaintat de către deputații platformei.

„După o oră de la discuții cu fracțiunile, vine dna Sandu și dl Grosu cu un copy-paste la foaia de parcurs pe care a propus-o platforma DA. Azi am ascultat prioritățile dlui Grosu și pot spune că este plagiat planul nostrum. Desigur că gestul dnei Sandu și a celor de la PAS nu ne oferă încredere, dar mult contează care va fi abordarea celor de la PAS în continuare. Vom discuta acest lucru în cadrul formațiunii și vom decide”, a specificat Slusari.

De cealaltă parte, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a venit în sprijinul colegului său, menționând că o decizie finală urmează a fi luată în cadrul fracțiunii pe care o reprezintă.

„Noi vom examina în cadrul partidului acest lucru și vom decide la momentul potrivit. Dar cert este că Igor Grosu e un candidat foarte bun și va veni să rezolve de urgență acele problem, care există astăzi în R Moldova”, a declarat Litvinenco.

Menționăm, că președintele țării Maia Sandu l-a înaintat în calitate de candidat la funcția de premier pe Igor Grosu. Această decizie a fost atacată la Curtea Constituțională de către deputații socialiști, care au venit cu un alt candidat, Vladimir Golovatiuc.

 

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
16 Mai 2021, 17:35
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Mai 2021, 17:35 // Life //  Petru Beregoi

Eva Braun a fost mult timp amanta secretă a lui Adolf Hitler. Braun și Hitler s-au căsătorit cu 40 de ore înainte ca cei doi să se sinucidă împreună la data de 30 aprilie 1945.

Eva Braun s-a născut la data de 6 februarie 1912 într-o familie bavareză din clasa de mijloc inferioară și a fost educată la Institutul Catolic pentru Tinere din Simbach-am-Inn, landul Bavaria.

Eva Braun l-a cunoscut pe Adolf Hitler în 1929, la vârsta de doar 17 ani. Pe atunci, Braun era angajată ca vânzătoare în magazinul lui Heinrich Hoffmann, fotograf și prieten al lui Hitler. Hoffmann l-a prezentat pe Hitler lui Braun drept „Herr Wolf”. Hitler a început la scurt timp să o curteze pe Braun, iar până în 1936 Braun se mutase în cabana dictatorului din Berchtesgaden.

Foarte puțini germani au știut de existența amantei Eva Braun

Eva Braun ducea o viață relativ izolată. Braun nu a avut nicio influență sau impact observabil asupra vieții politice a lui Adolf Hitler. Hitler nu i-a permis niciodată să fie văzută în public cu el sau să-l însoțească la Berlin. Drept rezultat, foarte puțini germani știau de existența amantei Eva Braun.

Nu există dovezi care să arate că relația dintre Adolf Hitler și Eva Braun a fost alta decât una normală, cu excepția faptului că plăcerile pe care ea i le-a oferit lui erau cele ale unei vieți domestice și relaxate, ci nu erotism.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr

Împotriva ordinelor sale, Eva Braun s-a alăturat lui Adolf Hitler la Berlin în aprilie 1945. În ciuda invazii sovietice iminente, Braun a decis să rămână alături de Hitler. În semn de recunoaștere pentru loialitatea de care a dat dovadă, Hitler a fost de acord să o ia de soție pe Braun. Eva Braun și Adolf Hitler s-au căsătorit în noaptea dintre 28 și 29 aprilie 1945.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr subteran din Berlin la data de 30 aprilie 1945, în timpul invaziei sovietice. Deși există unele speculații în privința morții celor doi, Braun ar fi consumat o capsulă de cianură și Hitler s-a împușcat. Conform dorințelor lui Hitler, ambele cadavre au fost arse și îngropate.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso