Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

HoReCa insistă: Cerem scoaterea restricției cu privire la programul de activitate a localurilor

07 Mai 2021, 10:47
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
07 Mai 2021, 10:47 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Angajații din HoReCa vor să-și facă dreptate, iar de această dată aceștia au bătut la ușa Primăriei municipiului Chișinău, după ce de nenumărate ori, membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din cadrul Guvernului le-au întors spatele.

Ei au expediat o solicitare în adresa comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău în care au anunțat că este inoportun menținerea restricțiilor cu privire la programul de activitate (ora 22:00) a unităților de alimentație publică și a interzicerii evenimentelor festive cu caracter unic în totalitate.

Prin urmare, HoReCa, solicită:

1. scoaterea restricției cu privire la programul de activitate a unităților de alimentație publică pe municipiul Chișinău;

2. permiterea desfășurării evenimentelor festive cu caracter unic până în 50 persoane în unitățile publice pe municipiul Chișinău;

3. permiterea activității teraselor de vară pe municipiul Chișinău, conform schemelor de amplasare din anul trecut, în lipsa unui regulament în vigoare.

Solicitarea a fost depusă astăzi, de către Asociația Patronală „Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova” (MĂR).

„Aceste restricții au fost impuse la finele lunii noiembrie 2020 de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, atunci când situația epidemiologică pe țară era alarmantă, înregistrând zilnic peste 1.200 cazuri de COVID-19. Pe municipiul Chișinău, în ultima lună se atestă sub 100 cazuri/zi”, se menționează în solicitarea MĂR.

Demersul integral poate fi citit mai jos.

 

 

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală