Curs valutar
 • EUR
  19.7138
  -1.4452%
 • USD
  19.1405
  0.0486%
 • RUB
  0.3134
  -9.7639%
 • RON
  3.9877
  -1.4319%
 • UAH
  0.6482
  0.0771%

Horoscopul banilor. Ce zodii au cele mai mari șanse să se îmbogățească și cum

24 Iun. 2022, 06:29
 // Categoria: Slider // Autor:  Redacția Realitatea
24 Iun. 2022, 06:29 // Slider //  Redacția Realitatea

Auzim constant „banii nu ajung niciodată” și „cu cât ai mai mult, cheltuiești mai mult”. De cele mai multe ori apare un eveniment neprevăzut și banii pe care trebuia să-i dăm pentru o vacanță bună, pentru a cumpăra un cadou sau pentru a face o excursie, trebuie folosiți în alte lucruri.

De multe ori problema banilor se bazează pe o planificare proastă a economiei sau o administrare proastă, neștiind să profiți de oferte sau cumpărând lucruri care ulterior sunt aruncate sau nu sunt folosite. Sunt cei care merg la supermarket flămânzi și apoi vor să încarce în cărucior tot ce văd chiar dacă mai târziu stau degeaba pe raftul bucătăriei.

Alții vizitează un magazin universal și chiar dacă nu au nevoie de o anumită piesă vestimentară, merg acolo și o cumpără pur și simplu pentru că în acel moment le-a atras atenția. O poartă o dată și apoi stă cu anii în dulap, dar costul a fost deja făcut.

Există o vorbă în limba engleză care este foarte grafică „penny wise and dollar fool”, adică oameni care sunt „înțelepți cu cenți și proști cu dolari”. Aceasta reprezintă atitudinea celor care economisesc bani atunci când vine vorba de a cumpăra ceva care este cu adevărat necesar, este bun pentru sănătate sau este foarte util, dar irosesc banii pe ceea ce nu merită fără să-şi dea seama, căzând pradă unor vânzători manipulatori. Ei devin răi și zgârciți, numărând bănuții, dar pe de altă parte cheltuiesc pe lucruri inutile. Sunt cei care sunt capabili să cheltuiască mai multe salarii pe zi pe pachete de țigări, dar îi doare să investească puțin în cumpărarea unor produse de calitate și preferă să afume decât să savureze o brânză bună sau un pește bun, informează stiridiaspora.ro.

Ei optează apoi pentru „ieftin” care este uneori de foarte proastă calitate, pentru a economisi pentru alte lucruri, în cazul fumatului, arzându-și banii în detrimentul sănătății. Când devii conștient de toate aceste detalii, banii încep să crească într-un mod admirabil.

În continuare, veți vedea cum fiecare element zodiacal are o singularitate care, dacă este bine folosită, vă va ajuta să „faceți banii să funcționeze”.

Semne de foc: Berbec, Leu și Săgetător

Lecția zodiacului pentru elementul foc este: nu acționați impulsiv. Cheia este să nu te lași dus de așa-zisul „optimism orb” în care crezi că poți cheltui și cheltui pentru că banii vor apărea mereu când vei avea nevoie. Credința acestui element zodiacal este risipa și, fiind foarte impulsivi, se lasă orbiți de primul lucru pe care îl văd.

Deoarece mulți nativi ai elementului foc, în general, ies bine din problemele lor economice la momentul potrivit, au tendința de a se obișnui cu soluții ușoare și în multe cazuri au bani rezervați pentru o plată importantă sau pentru o achiziție cu adevărat necesară.

Dar sprijinindu-se pe acel sentiment de „sunt sigur că banii vor veni la mine mai târziu”, îi cheltuiesc și apoi se trezesc în necazuri.

Semne de pământ: Taur, Fecioară și Capricorn

Lecția zodiacului pentru elementul pământ este: nu te zgârci când vine vorba de calitate și poți să-ți oferi ceea ce ai nevoie. Din fericire, elementul tău se încadrează în ceea ce se numește valul gospodar al zodiacului și tind să fie conservatori în cheltuieli.

În general sunt mai practici, dar uneori, în intenția lor, pot deveni puțin meschini sau zgârciți, salvând ceea ce este necesar și privându-se de ceea ce au cu adevărat nevoie pentru că au inversat greșit scara valorii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Sunt cei care își conduc cu mașina mulți kilometri pentru a merge la benzinărie, unde benzina costă cu câțiva cenți mai puțin și nu își dau seama că, făcând asta, cheltuiesc mai mult pe călătorie decât urmau să economisească. Alții economisesc din vizitele la dentist și ceea ce ar fi putut fi rezolvat inițial cu mai puțini bani, ulterior duce la o complicație costisitoare. Proporția corectă între un lucru și altul are ca rezultat echilibrul perfect pentru semnele elementului pământ.

Semnele de aer: Gemeni, Balanță și Vărsător

Lecția zodiacului pentru elementul aer este: învață să fii constant și hotărât. Secretul constă în constanță deoarece în general semnele de aer sunt de obicei foarte agitate și volubile, merg dintr-un loc în altul și se lasă purtate de ceea ce aud.

Nu este convenabil să ieși în magazine cu toate cardurile pentru că riscați enorm să cumpărați tot ce vedeți. Un bun antidot la cumpărăturile impulsive este să mergi la un magazin, să încerci o piesă de îmbrăcăminte, apoi să o lași și să revii după câteva zile. Când emoția momentului a dispărut, întreabă-te dacă chiar ai nevoie de ea, dacă merită sau dacă mai poți face alte lucruri cu banii.

De asemenea, este important, atunci când faceți cumpărături pentru mâncare, să mergeți la piață „cu stomacul plin” și să aveți o listă cu ceea ce este necesar pentru a nu sări din culoar în culoar umplând căruciorul cu conserve și produse care vor fi ulterior aruncate.

Semnele de apă: Rac, Scorpion și Pești

Lecția zodiacului pentru elementul apă este: să știi să spui „nu” la momentul potrivit. Pentru ca banii să fie economisiți, trebuie să acorzi mai multă atenție intuițiilor tale. Semnele elementului apă, datorită naturii lor, sunt foarte determinate de sentimentele lor. Ceea ce este frumos când stau fermi și nu permit oamenilor oportuniști și exploatați să-i manipuleze și să-i abuzeze inima bună.

Părinții își doresc întotdeauna ce e mai bun pentru copiii lor, iar acest lucru este lăudabil și ar trebui să fie, dar uită că cea mai bună experiență pe care o pot oferi este să-i învețe să prețuiască efortul necesar pentru a-și câștiga existența.

În nerăbdarea lor de a oferi „totul” copiilor lor, ei neglijează o parte esențială și anume să-i facă să împărtășească din când în când munca pe care o fac ca părinți. Pentru ca măcar pentru câteva ore să părăsească telefoanele mobile și internetul și să aprecieze acel efort, ca modalitate de predare, ca să cunoască valoarea banilor și să nu devină exigenți și manipulatori.

Realitatea Live

Top destinații de vară în Moldova
Top destinații de vară în Moldova
Crează impact prin implicare
Crează impact prin implicare
Negre de la Fautor – cel mai bun vin roșu din lume. Istoria, tradițiile și legendele noastre – într-un singur pahar
Negre de la Fautor – cel mai bun vin roșu din lume. Istoria, tradițiile și legendele noastre – într-un singur pahar
Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului
Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului
Investiții importante în transportul public al Capitalei
Investiții importante în transportul public al Capitalei
Forumul Global al Nicotinei: Țigările și produsele fără fum trebuie reglementate în funcție de gradul de nocivitate
Forumul Global al Nicotinei: Țigările și produsele fără fum trebuie reglementate în funcție de gradul de nocivitate
Top 10 parfumuri bărbătești în 2022
Top 10 parfumuri bărbătești în 2022
Investiții care merită efortul în 2022. Ce spun experții?
Investiții care merită efortul în 2022. Ce spun experții?
LINELLA – MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2021
LINELLA – MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2021
06 Iul. 2022, 18:54
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Olga Mînzat
06 Iul. 2022, 18:54 // Actualitate //  Olga Mînzat

Natalia Gavrilița a vizitat noua secție perinatologică deschisă în cadrul Spitalului Clinic din municipiul Bălți, fiind renovată cu suportul Ministerului Sănătății. Aceasta este dotată conform standardelor internaționale și oferă asistență medicală calitativă femeilor din Bălți, Sîngerei, Rîșcani, Glodeni, Fălești și alte localități. În cazul nașterilor complicate, secția primește toate femeile din nordul țării.

Prim-ministra a vorbit despre acțiunile Guvernului, orientate spre dezvoltarea sistemului medical și asigurarea instituțiilor medicale cu echipamente de ultima generație, pentru a oferi cetățenilor servicii de cea mai înaltă calitate.

„Vom continua să facem dotări. Ca stat candidat de aderare la Uniunea Europeană, Republica Moldova trebuie să ofere cetățenilor săi servicii medicale moderne, de nivel european. Analizăm și politica de creștere a salariilor. Am făcut și eficientizări în bugetul fondului asigurărilor sociale – de asta ne putem permite să procurăm anumite echipamente și am putut renova această secție perinatologică. Mă bucur să aflu că, în ultimele 24 de ore, aici s-au născut  10 copii, iar de când a fost deschis centrul – 170 de bebeluși au venit pe lume anume aici. Viitoarele mame merită să aibă condiții moderne și personal medical calificat”, a spus Natalia Gavrilița.

Potrivit prim-ministrei, politica de modernizare a spitalelor va continua. În ultimul an, spitalul Clinic din Bălți a primit din partea Guvernului dispozitive de diagnostic și tratament al pacienților, precum și paturi de terapie intensivă. De asemenea, recent, cu suportul Băncii Mondiale, a fost achiziționat un mamograf digital modern, precum și un generator de oxigen, iar pentru viitor este planificată achiziționarea unui nou tomograf.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Secția are o capacitate de 50 de paturi și include patru săli de naștere, trei săli de operație, o sală de terapie intensivă și reanimare a nou-născuților și o sală de terapie intensivă și reanimare a lăuzelor. Pentru lucrările de renovare, din bugetul de stat au fost alocate aproape 16,5 milioane de lei

Top destinații de vară în Moldova
Top destinații de vară în Moldova
Crează impact prin implicare
Crează impact prin implicare
Negre de la Fautor – cel mai bun vin roșu din lume. Istoria, tradițiile și legendele noastre – într-un singur pahar
Negre de la Fautor – cel mai bun vin roșu din lume. Istoria, tradițiile și legendele noastre – într-un singur pahar
Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului
Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului
Investiții importante în transportul public al Capitalei
Investiții importante în transportul public al Capitalei
Forumul Global al Nicotinei: Țigările și produsele fără fum trebuie reglementate în funcție de gradul de nocivitate
Forumul Global al Nicotinei: Țigările și produsele fără fum trebuie reglementate în funcție de gradul de nocivitate
Top 10 parfumuri bărbătești în 2022
Top 10 parfumuri bărbătești în 2022
Investiții care merită efortul în 2022. Ce spun experții?
Investiții care merită efortul în 2022. Ce spun experții?
LINELLA – MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2021
LINELLA – MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2021
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală