Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Ieri s-a cerut demisia unui ministru, azi a întregului Cabinet. PL vede „eșecul guvernării o premisă pentru ruși”

12 Ian. 2022, 12:47
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
12 Ian. 2022, 12:47 // Politica //  Petru Beregoi

Actuala guvernare, adusă și condusă de președinta Maia Sandu, este incapabilă să reprezinte interesele societății. Demiterea liderului acestei guvernări se poate face doar prin referendum, ceea ce e imposibil întrucât în prima etapă președintele trebuie suspendat din funcție de către Parlament cu votul a 2/3 din deputați. Procedura de demitere a Guvernului e mult mai simplă căci se cer doar 50+1 voturi și Guvernul este demis. Cu o asemenea propunere a venit astăzi, 12 ianuarie, Partidul Liberal (PL).

Potrivit PL din 6 august 2021 și până în prezent, actualul Guvern, condus de Natalia Gavrilița, „în afară de incompetență, lipsă de respect pentru oameni, indiferență față de problemele acestora și PR ieftin, nu au reușit  nimic”.

„Înțelegem că în 158 zile ale Guvernului Natalia Gavriliță și 385 de zile ale președintei, Maia Sandu, nu poți reuși multe, nu poți schimba radical situația în stat, nu poți asigura un sistem de protecție socială la standarde europene, dar asta nu justifică acțiunile total deplasate ale membrilor Guvernului care pun într-o lumină proastă la nivel internațional, altfel nu pot fi explicate acțiunile precum: înghețarea dosarului „Furtul Miliardului”, abuzurile la privatizarea/concesionarea Aeroportul Internațional Chișinău, AIR Moldova, gările și stațiile auto, refuzul, Maiei Sandu, la începutul lunii august 2021, de a iniția procesul de negocieri a prețului la gaze pentru Moldova, numirea în funcțiile cheie a oamenilor lui Filat și păstrarea în funcții de conducere a oamenilor regimului Plahatniuc, modificările elaborate de Ministrul Justiției și aprobate de majoritatea parlamentară, privind componența CSP prin aducerea oamenilor loiali noii puteri, duc în derizoriu lupta cu corupția pentru care fapt s-a expus și Comisia de la Veneția etc”, se arată într-un comunicat de presă al PL

PL mai afirmă că, aceste „inacțiuni și acțiuni păguboase ale actualei guvernări se încadrează perfect în parametrii politicii imperialiste rusești, aplicată în zona noastră de instabilitate socio-politică, ca în final să ne facă total dependenți de Kremlin”.

Într-un final, pentru a opri „acest dezmăț” PL nu vede altă soluție decât „demisia actualului Cabinet de miniștri care se comportă ca niște idioți utili, în raport cu clasa politică pro-rusă de la noi și Fedetația Rusă – principalii beneficiari ai eșecului tot mai evident al Guvernării PAS”.

Amintim că, în perioada 9-11 ianuarie curent, Partidul Schimbării și Platforma DA au cerut demisia ministrului, Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe motiv că s-ar face vinovat de eșecul și criza gazului în care țara noastră se aprofundează. Drept răspuns, Andrei Spînu, a declarat că este gata să plece, doar că „nu vede utilitatea și necesitatea acestui gest”, deoarece situația nu se va schimba.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 17:14
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
17 Ian. 2022, 17:14 // Actualitate //  Realitatea.md

Masturbarea este un fenomen care nu trebuie nici exclus complet din viața unui bărbat, nici nu trebuie transformat într-un lucru necesar. Medicul urolog-androlog, Ion Dumbrăveanu, afirmă că masturbarea este un fenomen care depinde de fonul hormonal al fiecărui organism și de fonul educațional. Declarațiile doctorului au fost făcute în cadrul interviului #fărăprotocol cu Dorin Galben.

Ea este acceptabilă la vârsta adolescentei atunci când îți formezi, cunoști propriul corp. Este o etapă a dezvoltării organismului masculin. După datele din literatură, 90-96% din bărbați au făcut-o odată sau de câteva ori la această vârstă, în momentul în care se găsește partenera deja treptat, treptat dispare. Este o etapă a vieții. Cu alte cuvinte, părerea medicală despre masturbare: este o etapă a adolescenți și a bărbatului tânăr care dispare de la sine și care poate apărea atunci când unul sau altul este plecat și vrea să-și păstreze cuplul, vor să fie fideli, a declarat Ion Dumbrăveanu.

În opinia specialistului, tendința bărbaților de a se masturba în contextul în care au o parteneră, familie, reprezintă un element la limita dintre normă și patologie.

Cu părere de rău, am cupluri în care bărbatul nu-și vede soția, vede televizorul și vede auto-satisfacerea prin masturbare. La un moment dat aceasta poate deveni o patologie, a adăugat medicul.

De asemenea, masturbarea nu poate fi egalată cu un act sexual veritabil, susține expertul.

Doar parțial. Dacă e cu scopul de ejaculare, da. Nu poate nimeni înlocui un act sexual. Un act sexual are mai multe competente. În primul rând, noi vorbim despre un act sexual heterosexual. El are mai multe etape: are etapa de dorință, etapa de penetrare, aceleași mișcări motorii, etapa de post act, atunci când stai îmbrățișat, trăiești acea clipă. Nu poate masturbarea înlocui actul sexual, ea poate înlocui o ejaculare, a concluzionat medicul Ion Dumbrăveanu.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală