Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

Igor Grosu intră în rol. Continuă întrevederile cu oficiali străini. Azi cu ambasadorul Japoniei

03 Aug. 2021, 15:11
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
03 Aug. 2021, 15:11 // Politica //  Petru Beregoi

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut astăzi o întrevedere de lucru cu ambasadorul Japoniei în țara noastră, Yoshihiro Katayama, căruia i-am mulțumit pentru susținerea în procesele de modernizare și democratizare a Moldovei și au discutat despre prioritățile noului Legislativ.

„I-am mulțumit pentru susținere în procesele de modernizare și democratizare ale țării noastre şi pentru interesul pe care Japonia îl are față de cetățenii noștri, prin suportul constant oferit în diverse domenii, mai ales în agricultură (proiectul 2KR). Chiar în ultimul an, guvernul nipon din nou a venit în ajutor Republicii Moldova prin oferirea unui suport generos în combaterea pandemiei COVID-19. În cadrul întrevederii am avut un schimb de opinii în ceea ce privește rolul noului Parlament în adoptarea unor legi clare pentru prevenirea și combaterea corupției, o justiție corectă și dezvoltare economică”, anunță Igor Grosu.

De asemenea, Grosu l-a anunțat pe ambasadorul Japoniei că este importantă reorganizarea cadrului legal așa încât să avem un mediu de afaceri corect, simplu și atractiv la nivel regional „ca să accelerăm investițiile atât locale, cât și străine”.

Cei doi oficiali au abordat și subiectul intensificării relațiilor interparlamentare.

„Am discutat despre intensificarea relațiilor interparlamentare, în particular prin intermediul grupurilor de prietenie din Legislativele celor două state şi despre faptul că un cadru investițional transparent și atractiv este o condiție importantă pentru extinderea prezenței businessului japonez în Moldova”, mai notează Igor Grosu.

Precizăm că, până în prezent, președintele Parlamentului a avut convorbiri telefonice cu președintele Camerei Deputaților Parlamentului României, Ludovic Orban și cu șeful Radei Supreme a Ucrainei, Dmitro Razumkov.

Amintim că, Igor Grosu a fost numit președinte al Parlamentului săptămâna trecută.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române