Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Slujitorii Domnului fac ce vor cât Mitropolia se află în vacanță? Nu știu nimic despre protestul preoților din Capitală

03 Aug. 2021, 15:14
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 15:14 // Actualitate //  Realitatea.md

Slujitorii Domnului fac ce vor când Mitropolia Moldovei se află în concediu. Mai exact, centrul Capitalei a fost împânzit în această dimineață de sute de preoți, măicuțe și enoriași care au ieșit și au strigat la unison: Vaccinarea anti-COVID nu trebuie să fie obligatorie.

Asta în timp ce Mitropolia Moldovei nu-i susține și nici nu-i critică pe manifestanți, dar și în timp ce o astfel de obligativitate nici nu a fost impusă de Guvernul de la Chișinău.

Preoții, enoriașii, dar și copii minori au fost văzuți la eveniment care au protestat mai întâi la Guvern, iar apoi au mărșăluit până la Președinție.

Manifestația a fost organizată la apelul Mișcării Juriștilor Ortodocși din Moldova, iar echipa Realitatea.md a încercat să afle care este poziția Mitropoliei Moldovei în acest sens.

Contactat telefonic, secretarul de stat al Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș spune că nu este la curent și că, de fapt, instituția se află în concediu.

„Mitropolia se află în concediu. Pe acest caz însă trebuie să ne documentăm și vom reveni cu o reacție mai târziu”,  declarat Cheibaș.

Am revenit peste o oră cu mai multe apeluri telefonice insistente, însă secretarul Mitropoliei nu ne-a mai răspuns la apeluri, semn că se documentează încă. Ulterior, văzând insistența apelurilor, acesta ne-a redirecționat la vicarul Mitropoliei, episcopul Ioan de la Soroca.

Nici acest slujitor al Domnului însă nu a putut să ne explice care este totuși poziția instituției, susțin sau nu cele enunțate de protestatari.

„Trebuie să ne documentăm și noi cu ajutorul Domnului referitor la acest caz, iar apoi vom reveni”, a declarat vicarul.

Realitatea.md amintește că la data de 28 mai curent, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a emis un comunicat prin care menționa că „poziția Bisericii Ortodoxe din Moldova, care prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia, a fost și rămâne una favorabilă vaccinării”.

De menționat că, în Republica Moldova nu se discută despre vaccinarea obligatorie, iar de la începutul campaniei de vaccinare, autoritățile au venit doar cu recomandări în acest sens.

Preoți, măicuțe de la mănăstiri și enoriași au protestat la Chișinău împotriva vaccinării obligatorii care nu există

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 16:09
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 16:09 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Pe un traseu din România, camera de bord a unui şofer a surprins momentul în care o cisternă se răstoarnă din mers. Incidentul a avut loc vineri dimineaţa în zona Dealu Mare între Deva și Brad, locul unde o cisternă care transporta vin s-a răsturnat în mers.

Potrivit presei locale, bărbatul care conducea autocisterna, un cetățean polonez în vârstă de 29 de ani, a derapat ca urmare a neadaptării vitezei în curbă.

Camera de bord a unui alt şofer a surprins momentul în care cisterna s-a răsturnat în afara părții carosabile, capul-tractor rămânând pe roți.

Din fericire evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravențional.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române