Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

FOTO Dețineau acte false și transportau ilegal pasageri. Ce riscă doi FRAȚI originari din Bender

03 Aug. 2021, 14:45
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
03 Aug. 2021, 14:45 // Societate //  Valentina Buză

Mai multe ilegalități au fost depistate în punctul de trecere Cahul, în această dimineață, în jurul orei 06:30. Astfel, documentați sunt doi frați. Primul este cercetat pentru încălcarea regulilor de transportare a persoanelor în regim internațional, iar cel de-al doilea riscă dosar penal pentru deținerea actelor oficiale false.

„În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control amănunțit conducătorul auto și pasagerii unui microbuz de model Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria, ce efectua cursă ocazională spre Europa. În cadrul controlului de frontieră s-a stabilit că șoferul, un tânăr în vârstă de 27 de ani, originar din orașul Bender, nu deținea actele permisive pentru transportul de călători în regim internațional”, spune poliția.

Astfel, ca urmare, i-a fost întocmit proces-verbal de audiere și constatare a încălcării, iar materialele acumulate vor fi transmise către ANTA.

„În rezultatul controlului în linia II-a, în bagajul unuia dintre călători, care s-a dovedit a fi fratele conducătorului auto, polițiștii de frontieră au descoperit un plic suspect. În urma verificării conținutului acestuia, au fost depistate trei cărți de identitate, care ar fi emise de autoritățile române. În timpul verificării cu tehnica specială s-a stabilit prezența indicilor de falsificare asupra celor trei documente”.

Fiind audiat, bărbatul în vârstă de 34 de ani a relatat că pachetul i-ar fi fost înmânat de către o persoană pentru a-l transmite alteia când va ajunge la destinație – Polonia. În declarații a precizat că avea rolul doar de curier.

Actele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei, iar în continuare polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul.

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 15:39
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 15:39 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Un hotel din Marea Britanie a introdus o taxă de membru de 200 de lire sterline (270 USD) după ce pitorescul său bar de pe stâncă a fost inundat de instagrameri care doreau să obțină fotografii la apus, scrie Bani.md.

Proprietarii hotelului Druidstone din Pembrokeshire, Țara Galilor, au spus că barul, care are vedere la Golful St Brides, a fost atât de inundat de turiști încât au fost obligați să „controleze numărul”.

„Oaspeții mei trebuiau să aștepte 45 de minute la bar pentru a lua o băutură și o mulțime de localnici ne vor evita vara pentru că eram prea ocupați”, a declarat pentru BBC proprietarul Angus Bell, care a moștenit hotelul de la părinții săi.

Bell a spus că non-membrii pot rezerva în continuare cazare și masă la restaurant.

Miscarea i-a enervat pe unii localnici care merg de ani de zile la unitate.

Citiți articolul integral pe BANI.MD.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române