Curs valutar
 • EUR
  19.8777
  -0.5458%
 • USD
  17.6582
  -0.2243%
 • RUB
  0.2374
  -1.011%
 • RON
  4.0166
  -0.5627%
 • UAH
  0.6462
  -0.1083%

Igor Șarov: Vom continua să găsim resurse ca să asigurăm condiții mai bune de muncă pentru cadrele didactice

20 Iul. 2021, 16:34
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
20 Iul. 2021, 16:34 // Actualitate //  Valentina Buză

În contextul celor 100 de zile în calitate de rector al Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov a vorbit în premieră într-un interviu al Serviciului Imagine și Relații Publice al USM despre obiectivele și prioritățile stabilite.

„Printre primele obiective trasate, voi accentua soluționarea întrebărilor privind echilibrarea corectă a forțelor și a priorităților. După analiza resurselor disponibile și a capacităților direcțiilor de cercetare, a programelor educaționale, strategiei de dezvoltarea instituției, am început implementarea programului trasat, care e unul foarte funcțional”.

Mai mult, Igor Șarov a declarat că în perioada vizată a studiat și a reformatat structura de personal a universității, a departamentelor educaționale și științifice, aceste măsuri fiind menite „să consolideze colectivul în vederea fortificării acestuia prin cadre care să poată face față noilor sarcini pe care ni le impune timpul”.

„Sarcini dificile, dar interesante, au fost stabilite pentru noul prorector al USM Sergiu Corlat care va fi responsabil de elaborarea strategiei de digitalizare pentru o perioadă de 5 ani cu promovarea unei politici coerente de protecție, conservare și arhivare a datelor pe suport electronic în vederea creșterii calității și performanței instituționale, precum și de asigurarea materială a digitalizării. Bineînțeles, nu fără implicarea Departamentului Tehnologiilor și Serviciilor Informaționale. În competențele echipei, se vor încadra acțiunile privind dezvoltarea și implementarea noilor aplicații, precum e-administrație sau e-cazare etc. care vor contribui la digitalizarea proceselor educaționale și administrative ale Universității”.

În context, rectorul USM a mai conchis că proiectul de implementare a tehnologiilor media în domeniul creativ și universitar, finanțat de către mai mulți parteneri de dezvoltare externi și interni – MEDIACOR la USM urmează să fie primul Centru de Tehnologii Digital – Media din țară.

„Centrul este menit să accelereze dezvoltarea serviciilor din industria creativă, oferindu-le studenților și specialiștilor din această sferă spații de producție multimedia de ultimă generație. La moment, este în plin proces de desfășurare, înaintând cu pași siguri spre finalizare. Vom stărui în continuare să punem în aplicare strategia de dezvoltare instituțională pe termen lung; vom continua să găsim resurse ca să asigurăm condiții mai bune de muncă pentru cadrele universitare, pentru studenți în cămine, dotându-i cu utilitățile și tehnica necesară.”.

Realitatea.md amintește că prima etapă de admitere la studii în cadrul Universității de Stat din Moldova a început la data de 19 iulie curent și va dura până la data de 30 iulie 2021.

Detaliile despre admiterea la USM pot fi consultate AICI.

Realitatea Live

08 Dec. 2021, 18:33
 // Categoria: Societate // Autor:  Maria Timofti
08 Dec. 2021, 18:33 // Societate //  Maria Timofti

Un agent de patrulare al Inspectoratului Național de Securitate Publică a fost surprins, de camera de bord a unui bărbat, în timp ce alerga prin ploaie după un automobil.

Aflat la intersecția străzilor București – Ciuflea, polițistul a fugit printre automobile, pentru a-i ține o lecție de Regulamentul Circulației Rutiere unui șofer, care a trecut la culoarea roșie a semaforului. Imaginile video au fost publicate pe pagina de Telegram, Ungureanu 112.

Potrivit informației, șoferul în vârsta de 30 de ani a fost sancționat de agenții de patrulare cu 750 de lei.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală