Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Îi cer Maiei Sandu și lui Igor Grosu să-l numească pe Alexandru Slusari – ministrul Agriculturii. Slusari: Sunt onorat!

15 Iul. 2021, 06:11
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
15 Iul. 2021, 06:11 // Politica //  Cristina Vlah

Un grup de agricultori din raionul Ștefan Vodă au expediat o  scrisoare președintei Maia Sandu și liderului PAS, Igor Grosu, prin care le cer să examineze candidatura lui Alexandru Slusari la funcția de ministru al Agriculturii în viitorul Guvern, informează Realitatea.md.

Potrivit acelor agricultori, Slusari cunoaște foarte bine problemele agriculturii și ale mediului rural.  „Competența dumnealui, înaltul său profesionalism, cunoașterea până în cele mai mici detalii a problemelor agriculturii și spațiului rural îi vor permite să exercite din prima zi de lucru funcțiile complexe. Aflarea dlui Slusari în funcția de ministru ar asigura elaborarea și implementarea fără tergiversare a multașeptatei Strategii Naționale de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural 2021-2030. Ne exprimăm încrederea că această candidatură este cea mai potrivită pentru funcția dată”, se menționează în declarație.

De cealaltă parte, Alexandru Slusari, susține că ar accepta o asemenea funcție, în cazul în care i s-ar propune. Dar este sceptic în privința faptului că acest lucru se va întâmpla.

„Sunt onorat de sprijinul pe care îl am în rândul agricultorilor, sunt plăcut surprins de atitudinea lor, chiar și după gustul amar al alegerilor. Îmi pare bine că agricultorii prețuiesc eforturile mele și ale echipei, pe care le-am făcut pentru fermieri. Eu sunt sceptic de posibilitatea acestei variante. Eu nu am nevoie de funcție doar de dragul funcției, pentru că eu nu mor de foame și voi reveni la afacerile mele.

Cred că sunt incomod, pentru că am idei pentru dezvoltarea agriculturii. Dar  sunt sceptic că viziunile mele o să fie acceptate de colegii din PAS… Eu nu spun nu. Eu sunt gata pentru discuții”, a declarat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul Jurnal TV.

Realitatea.md amintește că în urma alegerilor din 11 iulie, Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut majoritatea fotoliilor în Parlament. Astfel această formațiune își poate numi un Guvern. Anterior, cei din conducerea PAS afirmau că în cadrul partidului se va discuta despre posibilitatea cooptării unor persoane din alte partide sau din societatea civilă la funcțiile cheie din anumite structuri guvernamentale.

Iată ce scriu agricultorii în scrisori. Acestea au fost publicate de către Jurnal.md.

 

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 09:28
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 09:28 // Sport //  Mădălina Sorokovsky

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei scrie istorie! Echipa s-a calificat în premieră în finala Campionatului European, grupa B. Moldova a învins Cehia cu 5-2 în semifinalele turneului care se desfășoară la Chișinău și este organizat de Federația Moldovenească de Fotbal pe Arena multifuncțională construită anul trecut de FMF.

Marea finală va avea loc astăzi, 1 august, pe Arena din parcul La Izvor al capitalei, unde Moldova va întâlni Estonia, de la ora 18.30.

„Invităm toți suporterii la stadion să-i susținem pe jucătorii noștri. Intrarea este liberă”, informează reprezentanții FMF.

Totodată, finala va putea fi urmărită în direct, pe site-ul Federației Moldovenească de Fotbal.

„De altfel, site-ul FMF va transmite Live pe parcursul zile, de la ora 13.30 toate meciurile care se vor disputa la turneu pe 1 august”, se arată într-un comunicat.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate