Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Ilan Șor: Locuințele sociale trebuie să fie oferite de stat, nu de băncile care te jecmănesc

07 Iul. 2021, 19:57
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
07 Iul. 2021, 19:57 // Politica //  Realitatea.md

Apartamente în credit pentru o perioadă de până la 40 de ani, fără achitarea primei rate și cu plăți lunare de numai 500 de lei. Un astfel de program social intenționează să lanseze, în cel mult doi ani, Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”. El a subliniat că implementarea programului trebuie asigurat de către stat, nu cu participarea băncilor, care au dobânzi exagerate la împrumuturi.

Ilan Șor califică drept ineficiente programele guvernamentale de acordare a locuințelor sociale, prin intermediul cărora oamenii pot accesa credite ipotecare de la bănci.

„Nu cred în eficiența programelor Guvernului. Parcă există o reducere a ratei dobânzii, însă doar aparent. Oamenii nu sunt în stare să plătească nici măcar cele mai mici dobânzi impuse de băncile noastre, care jecmănesc”, a menționat liderul Partidului „ȘOR” într-un mesaj video pe Facebook.

Șor a mai amintit că un program eficient deja funcționează la Orhei. Acest proiect a permis atragerea în oraș a tinerilor specialiști, astfel fiind redusă criza de cadre în școli și instituții medicale. La fel, datorită acestui program, în municipiul Orhei este planificată construirea unui nou sector, unde 40% din spațiul locativ va reprezenta locuințe sociale, care vor fi acordate tinerilor specialiști.

„Singurul program echitabil de acordare a locuințelor sociale este cel care le va oferi oamenilor posibilitatea să plătească lunar câte 500 de lei, nu mai mult. Așa cum se face în Europa, în America, de pildă, unde oamenii pot lua împrumuturi pentru o perioadă de 40 de ani. Oamenii trebuie să fie asigurați cu locuințe sociale nu prin intermediul băncilor care jecmănesc, ci de către stat. Sunt convins că voi reuși să implementez acest program în toată țara, în cel mult doi ani”, a mai menționat Șor.

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, îndeamnă alegătorii să aibă încredere în formațiunea sa.

„Nu am mințit și nu voi minți oamenii niciodată. Nu-i credeți pe palavragii sau pe cei care au fost la guvernare și nu a făcut nimic. Credeți-i pe cei care au dovedit își îndeplinesc promisiunile. Sunt convins că voi fi în stare să realizez și acest program, așa cum le-am realizat și pe cele de până acum”, a conchis Ilan Șor.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 11:39
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
27 Iul. 2021, 11:39 // Life //  Realitatea.md

Nu mai e loc de îndoială: Jennifer Lopez şi Ben Affleck s-au împăcat. J Lo şi-a sărbătorit ziua de naştere pe un yacht, alături de celebrul actor. Mai mult, artista a postat o fotografie în care se sărută cu fostul logodnic. La începutul anilor 2000, J Lo şi Ben Affleck formau un cuplu de invidiat.

Jennifer Lopez şi Ben Affleck nu mai ascund pasiunea care s-a reaprins între ei, după ani buni de când au rupt logodna şi au întristat fanii de pretutindeni. Încă din luna mai a acestui an, tabloidele au răspândit zvonuri cu privire la o posibilă împăcare. Iar fotografiile cu celebrul actor care părăsea discret locuinţa lui J Lo erau dovezi grăitoare.

Totuşi, nicio declaraţie oficială nu a confirmat ceea ce părea deja destul de clar pentru toată lumea. Timpul le-a rezolvat însă pe toate, cei doi afişându-se într-o ipostază romantică, pe Instagram, în văzul celor peste 166 de milioane de urmăritori ai artistei cu origini portoricane Jennifer Lopez.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jennifer Lopez (@jlo)

Imaginile „surpriză” au fost postate la finalul unei serii de fotografii de la ziua de naştere a lui J Lo, care a sărbătorit în costum de baie împlinirea frumoasei vârste de 52 de ani. Sărutul celor doi, pe o ambarcaţiune de lux din St Tropez, a fost apreciat de peste 7,8 milioane de utilizatori ai reţelei sociale, iar secţiunea de comentarii dă pe dinafară de felicitări şi gânduri bune pentru Ben Affleck şi Jennifer Lopez.

Potrivit unor surse Sky News, în apropiere se afla şi fostul partener al lui J Lo, Alex Rodriguez. Cuplul şi-a spus „la revedere” în luna martie a acestui an.

La începutul anilor 2000, J Lo şi Ben Affleck formau un cuplu de invidiat, cucerind definitiv inimile fanilor după videoclipul pentru celebrul hit „Jenny From The Block”. În 2004, însă, au anunţat că au rupt logodna, iar în următorii ani nu au dat semne cum că ar putea lega din nou povestea de iubire.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jennifer Lopez (@jlo)

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid