Curs valutar
 • EUR
  20.0067
  0.6028%
 • USD
  17.7357
  0.0541%
 • RUB
  0.2348
  -1.1073%
 • RON
  4.0421
  0.6036%
 • UAH
  0.6543
  -0.2445%

Ilan Șor: Voi dovedi că pot fi cel mai bun prim-ministru din țară

11 Iun. 2021, 15:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
11 Iun. 2021, 15:32 // Politica //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” merge în aceste alegeri pentru a câștiga și pentru a obține postul de prim-ministru al țării. Declarația aparține președintelui formațiunii, Ilan Șor, și a fost făcută la conferința de lansare a formațiunii în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Șor a mai spus că a demonstrat deja că este cel mai eficient manager din țară și va dovedi că va fi cel mai eficient prim-ministru pe care l-a avut Republica Moldova vreodată.

„Partidul Șor merge în aceste alegeri pentru a câștiga și pentru a obține postul de prim-ministru al țării. Eu voi fi cel mai eficient premier din istoria țării și voi putea, timp de un an, să schimb viața oamenilor în bine. La Orhei am demonstrat că cei care au votat pentru noi și au crezut în noi trăiesc cel mai bine din țară. Au făcut o alegere și acum nu le pare rău. Partidul „ȘOR” nu a fost nicio zi la guvernare, dar a reușit să facă mai multe decât toți ceilalți luați la un loc”, a spus Ilan Șor.

Ilan Șor a mai declarat că știe cum poate majora bugetul de stat, fapt ce ne permite să nu mai stăm cu mâna întinsă la organizațiile financiare internaționale.

„A doua zi după ce venim la putere vom institui monopol de stat asupra importului produselor de tutun, alcool și produselor petroliere. În câteva luni, aceste acțiuni vor duce la majorarea bugetului de stat până la nivelul în care ne vom putea permite să construim drumuri, să rezolvăm problemele sociale și să ridicăm de câteva ori nivelul de trai”, a menționat Ilan Șor.

El a mai spus că nu promite lucruri efemere, ci lucruri concrete, reale, de care se pot bucura deja oamenii din localitățile administrate de primarii înaintați de partidul pe care îl conduce.

„Partidul „ȘOR” nu vă propune lucruri efemere, nu vă promitem că „dacă ne veți vota pentru a 49-a oară, noi vom face neapărat ce am promis”. Nu, programul nostru electoral e alcătuit din lucruri pe care deja le-am făcut și le-am testat în multe localități și acum vrem să facem același lucru în toată țara. Înțeleg faptul că memoria colectivă este foarte scurtă, dar îi îndemn pe oameni să se gândească pe cine să aleagă la următorul scrutin: pe unii și aceeași politicieni, pentru că alții nu sunt, sau să voteze pentru Partidul „ȘOR”, care a demonstrat prin fapte ceea ce este în stare să facă. Nu vă amăgiți și nu vă faceți iluzii spunându-vă că dacă nu le-a reușit să facă ceva în trecut, cu siguranță le va reuși în viitor. Nu, prieteni. Lor nu le-a reușit nici în trecut, nu le va reuși nici în viitor”, a punctat Ilan Șor.

Partidul „ȘOR” este poziționat pe locul patru în buletinul de vot.

Realitatea Live

29 Nov. 2021, 20:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
29 Nov. 2021, 20:55 // Politica //  Cristina Vlah

Jurnalistul Vlad Ţurcanu urmează să fie înaintat Parlamentului pentru funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, informează Realitatea.md cu referire la trm.md.

Pe site-ul oficial al companiei se menționează faptul că pentru candidatura lui Vlad Țurcanu au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către Sergiu Stanciu, secretar al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a fost propusă de către Arcadie Gherasim, preşedintele Consiliului de Supraveghere.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru TRM.MD Vlad Ţurcanu, după ce a fost solicitat să comenteze propunerea candidaturii sale pentru această funcţie.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală