Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Ilegalitățile continuă. Alți doi tineri, deconspirați la frontieră cu acte false

15 Apr. 2021, 12:09
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
15 Apr. 2021, 12:09 // Societate //  Valentina Buză

Un bărbat de 35 de ani locuitor al raionului Hîncești, și un tănâr de 22 de ani, locuitor al satului Slobozia, Cahul, au ajuns pe mâna oamenilor legii după ce s-au prezentat la trecerea frontierei cu acte false. Unul era curier de acte false, iar celălalt conducea mijlocul de transport fără permis, susține poliția. Ilegalitățile au fost descoperite în decursul zilei de ieri, 14 aprilie, însă oamenii legii au comunicat abia astăzi despre acest lucru.

Potrivit polițistilor, totul s-ar fi produs în punctul de trecere a frontierei Cahul, acolo unde s-a prezentat un locuitor al raionul Hîncești. Acesta se afla la volanul unui microbuz de model Mercedes Sprinter ce efectua de pe cursa Moldova – Spania. Din documentele prezentate, bărbatul era angajat în calitate de șofer la o firmă de transport.

„În timpul verificărilor, șoferul a fost întrebat dacă deține și alte documente, cel din urmă a comunicat că ar avea un plic în care presupune că ar fi acte. La deschiderea plicului, polițiștii de frontieră au depistat un certificat de competență profesională a conducătorului auto, eliberat pe numele unui moldovean. Cercetarea minuțioasă a documentului cu tehnica specială s-a constatat că acesta prezentă indici de falsificare. La audieri, șoferul a adăugat că plicul l-ar fi peluat de la oficiul firmei din Chișinău, pentru a-l transmite altei persoane când va ajunge la destinație”, se arată în comunicat.

Un alt caz a avut loc în localitatea Giurgiulești, acolo unde un alt tânăr, în vârstă de 22 de ani, locuitor al satului Slobozia Mare, raionul Cahul se deplasa cu un automobil cu numere de înmatriculare britanice, fără permis de conducere.

„La solicitarea polițiștilor de frontieră către șoferul autoturismului de a se legitima, cu prezentarea la control a tuturor actelor necesare, acesta nu a putut prezenta permisul de conducere, comunicând că l-ar fi uitat la domiciliu. Însă, ca urmare a verificării în baza de date ASP, s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere. Suplimentar, accesta a prezentat un act de posesie asupra mijlocului de transport, declarând că autoturismul l-a procurat recent în Marea Britanie”, se precizează în nota informativă.

Tânărul nu este la prima sa abatere de acest gen. Anterior, acesta a fost documentat pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere. Oamenii legii urmează să stabilească pedepsele care vor fi aplicate tinerilor.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 14:37
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 14:37 // În Lume //  Realitatea.md

În centrul Moscovei, Rusia, are loc o acțiune de protest organizată de KPRF (Partidul Comunist al Federației Ruse) împotriva rezultatelor alegerilor în Duma de Stat. Înainte de a începe, poliția a înconjurat susținătorii comuniștilor. Unul din participanți s-a legat de copac cu lanțul de la bicicletă pentru a nu putea fi escortat din zonă. Când spiritele s-au calmat, pe fondal a început să cânte o piesă în susținerea lui Vladimir Putin.

Protestul are loc în Piața lui Pușkin din centrul Moscovei și s-a lansat sub sloganul „Pentru alegeri corecte”. A fost organizat de Partidul Comunist din Federația Rusă. Primăria Moscovei a refuzat să ofere autorizație organizatorilor pentru desfășurarea acestuia, de aceea s-a decis ca să aibă loc totul sub paravanul unei întâlniri cu alegătorii.

Câteva sute de oameni s-au adunat la el până la amiaza zilei de sâmbătă, 25 septembrie curent.

Poliția este prezentă la fața locului și prin difuzoare solicită să fie menținută distanța socială. În ajunul protestului, polițiștii ar fi intimidat mai mulți reprezentanți ai partidului și, după cum spun membrii partidului, i-au luat sub asediu.

Mai mult, la un moment dat, prin aceleași difuzoare, au pus să cânte piesa „Дядя Вова, мы с тобой” (traducere din rusă: Nenea Vova, suntem cu tine). Acesta ar fi un gest de susținere adresat președintelui rus, Vladimir Putin.

În același timp, polițiștii au avut intenția să acopere vocile vorbitorilor de la protest.

De la începutul protestului până acum s-ar fi strâns în jur de 1.000 de oameni.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române