Curs valutar
 • EUR
  19.8861
  0%
 • USD
  17.7261
  0%
 • RUB
  0.2374
  0%
 • RON
  4.0177
  0%
 • UAH
  0.6559
  0%

În arest la domiciliu! Decizia magistraților în privința unui complice al fostului președinte al Curții de Apel Bălți

25 Nov. 2021, 16:20
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
25 Nov. 2021, 16:20 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Ghenadie Sîrbu, unul dintre complicii fostului președinte al Curții de Apel Bălți Alexandru Gheorghieș, urmează să fie plasat în arest la domiciliu pentru următoarele 20 de zile. Decizia a fost pronunțată joi, 25 noiembrie, de către magistrații Curții de Apel Chișinău. Informația a fost confirmată de către procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit procurorului, în privința ex-președintelui Curții de Apel Bălți Alexandru Gheorghieș, procurorii au solicitat 30 de zile de arest, însă examinarea recursului a fost amânată, din motiv că judecătorul Ghenadie Morozan s-a abținut de la examinare.

Între timp, informația a fost confirmată și pentru Realitatea.md.

„Inițial a fost plasat în arest preventiv. Astăzi, însă Curtea de Apel Chișinău a modificat măsura și magistrații l-au plasat pe Ghenadie Sîrbu în arest la domiciliu pentru 20 de zile”, a declarat procurorul PG, Mariana Cherpec.

Pe 18 noiembrie curent, ex-președintele Curții de Apel Bălți Alexandru Gheorghieș și Ghenadie Sîrbu, unul dintre complicii judecătorului, au fost plasați în arest preventiv pentru 20 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care au admis parțial demersul procurorilor.

Realitatea.md amintește că mascații de la Serviciul de Informații și Securitate au descins cu percheziții, în data de 16 noiembrie, la Curtea de Apel Bălți. Perchezițiile au avut loc în biroul, dar și la domiciliul lui Alexandru Gheorghieș, ex-președintele Curții de Apel Bălți. Acesta este bănuit de îmbogățire ilicită și a fost reținut pentru 72 de ore.

 Primele imagini cu ex-președintele Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, însoțit de mascații SIS!

Alexandru Gheorghieș activează în sistemul judecătoresc din anul 2002. El a fost președinte al Curții de Apel Bălți. În perioada anilor 2006 – 2012 a fost președinte al Judecătoriei raionului Glodeni. În noiembrie 2017 a fost ales membru al Consiliului Superior al Magistraturii, însă la mai puțin de un an de la numire, în octombrie 2018, a renunțat la mandat.

În urma operațiunilor de descindere, au fost ridicate mijloace bănești în valută străină (precum dolari, euro, hrivna ucraineană, roni) și valută națională, proveniența cărora magistratul nu a putut să o justifice și două cartușe pentru armă de vânătoare cu țeavă lisă, care erau păstrate fără respectarea regulilor de păstrare a armei și munițiilor.

Realitatea Live

28 Nov. 2021, 10:49
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
28 Nov. 2021, 10:49 // În Lume //  Realitatea.md

Artistul poporului rus, cântăreț și compozitor, Alexandr Gradski, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Vineri, pe data de 26 noiembrie curent, și-a rugat apropiații să-l ajute să ajungă până la baie. În acel moment i s-a făcut rău. Muzicantul a leșinat și nu și-a revenit timp de o oră, scrie presa locală.

Medicii l-au transportat pe Alexandr Gradski la una din instituțiile medicale de la Moscova cu suspiciuni de accident vascular cerebral.

Preliminar, se constatase că infecția cu noul tip de coronavirus pe care a suportat-o în luna septembrie a generat deteriorarea sănătății sale. Muzicantul se plângea pe dureri constante de picioare și aproape că nu se ridica din pat.

Medicii au încercat să-l salveze timp de 12 ore. Gradski a murit în jurul orei 02:00, noaptea.

Compozitorul s-a născut pe data de 3 noiembrie 1949 în orașul Kopeiske, raionul Celeabinsk din Federația Rusă. Acesta a absolvit Institutul Pedagogic Muzical, în prezent Academia de Muzică din Rusia. A urmat Conservatoriul în domeniul compoziției. În 1970 și-a făcut o carieră frumoasă de cântăreț, însă mai târziu a ales să fie compozitor.

În 1999 a obținut statutul de artist al poporului rus.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală