Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Începe imunizarea lucrătorilor medicali din asistența primară și centrele de sănătate raionale

11 Mart. 2021, 15:24
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
11 Mart. 2021, 15:24 // Actualitate //  Realitatea.md

Începând cu ziua de mâine, 12 martie, 18 mii doze de vaccin împotriva COVID-19, inclusiv seringi și cutii de siguranță, vor fi repartizate instituțiilor din asistența medicală primară și centrelor de sănătate raionale, în scopul imunizării lucrătorilor medicali.

„Imunizarea tuturor lucrătorilor medicali este prioritară, pentru a putea acorda asistență medicală în continuare populației. Este imperios necesar asigurarea unui management riguros privind utilizarea rapidă și eficientă a dozelor de vaccin recepționate, conform programării aprobate, la nivel de instituție”, a menționat secretarul de Stat, Tatiana Zatîc, la ședința de astăzi cu conducerea centrelor de sănătate din țară.

Tot astăzi, a avut loc instruirea suplimentară a reprezentanților instituțiilor medicale și centrelor de sănătate din UTA Găgăuzia, privind organizarea eficientă a procesului de vaccinare. Subiectele abordate fiind asigurarea și administrarea în timp util a vaccinurilor împotriva COVID-19, distribuția, păstrarea, administrarea vaccinurilor și managementul evenimentelor/efectelor adverse post-imunizare COVID-19.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 14:27
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 14:27 // În Lume //  Realitatea.md

În contextul ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România reaminteşte că, începând cu 1 octombrie 2021, cetăţenii europeni nerezidenţi pot intra în Marea Britanie şi Irlanda de Nord exclusiv în baza pașaportului valabil. De la această dată, cetăţenii români nerezidenţi nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărţii de identitate.

„Începând cu data de 1 octombrie 2021, cetățenii europeni nerezidenți (care nu sunt protejați de Programul de Înregistrare a Cetățenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord exclusiv în baza pașaportului valabil (simplu electronic sau simplu temporar). Astfel, începând cu această dată, cetățenii români nerezidenți nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărții de identitate”, informază MAE.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile britanice, cetăţenilor europeni (inclusiv cetăţenilor români) nerezidenţi în Regatul Unit care nu vor respecta regulile li se va interzice accesul pe teritoriul britanic, arată comunicatul de presă al MAE.

MAE folosește acest prilej pentru a reaminti că, începând cu data de 1 ianuarie 2021, cetățenii români nerezidenți pot călători spre/ tranzita prin Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în scop turistic/ vizită, pentru șederi de scurtă durată, pentru o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără a necesita o viză de intrare.

Totodată, cetățenii români nerezidenți care doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Unit pentru o perioadă mai mare de șase luni (pentru activități de muncă, pentru studii etc.) au nevoie, începând cu data de 1 ianuarie 2021, de o viză de intrare eliberată de autoritățile britanice, în conformitate cu sistemul de imigrație bazat pe puncte.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române