Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Instruire pentru specialiști în eficientizarea resurselor și producerea mai pură. Termen de aplicare: 20 iulie

14 Iul. 2021, 17:17
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
14 Iul. 2021, 17:17 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

EU4Environment caută profesioniști interesați să fie instruiți cu privire la aplicarea metodologiei Eficientizarea Resurselor și Producerea mai Pură (RECP)  în întreprinderile de producere mici și mijlocii (IMM-uri) din Republica Moldova. 

Stagiarii RECP vor acționa sub supravegherea directă a Coordonatorului Național al proiectului RECP în Moldova și în strânsă cooperare cu experții tehnici ai Partenerul Național de Formare și Evaluare RECP al UNIDO (în cadrul Acțiunii UE pentru Mediu/EU4Environment) pentru a efectua evaluări RECP în întreprinderile producătoare demonstrative. Profesioniștii interesați vor primi sesiuni de instruire și antreprenoriat de la o echipă de formatori internaționali pentru a efectua evaluările RECP la fabricile companiilor demonstrative, urmând metodologia RECP studiată în timpul programului de formare. Sesiunile de instruire vor fi desfășurate în paralel cu aplicarea de cunoștințe practice pentru a dezvolta evaluări RECP la fabrică, intercalând instruirea și vizitele tehnice. Evaluările vor fi efectuate la companiile demonstrative selectate care vor să introducă măsurile RECP în operațiunile lor comerciale.

Astfel, misiunea evaluării RECP la fabrici va urma o analiză sistematică bazată pe metodologia RECP pentru a optimiza utilizarea resurselor în companiile demonstrative. Rolul implică analiza datelor și evaluarea ineficiențelor, evaluarea tehnică, economică și de mediu a măsurilor (pentru a reduce impactul negativ a practicilor de producție existente asupra mediului), și ajutorarea întreprinderilor demonstrative să își îmbunătățească eficiența.

De asemenea, misiunea include, activități de antreprenoriat care sunt furnizate personalului companiilor, pregătirea rapoartelor tehnice privind constatările evaluării și a măsurilor identificate, și monitorizarea măsurilor implementate în companiile selectate.

Prin urmare, stagiarii RECP sunt așteptați să contribuie la promovarea generală a proiectului demonstrativ RECP în Moldova.

Calificări:

 • Profil profesional în inginerie (chimică, industrială, de mediu, mecanică sau conexă), științe ale mediului, ecologie industrial, sau un domeniu similar – este o cerință.
 • Cel puțin 1 an de experiență profesională în furnizarea de servicii în sectorul industrial, în domeniile mediului, productivității, sistemelor de calitate sau subiecte conexe.
 • Abilități interpersonale și de comunicare excelente, inclusiv capacitatea de a comunica idei eficient, atât verbal, cât și în scris.
 • Este necesară cunoașterea profesională a limbii engleze.

Această activitate este întreprinsă de echipa națională a UNIDO în cadrul Acțiunii UE pentru Mediu finanțată de Uniunea Europeană. Echipa este formată dintr-un Coordonator Național și un Partener Național de Formare și Evaluare a RECP în Moldova. Echipa națională se va ocupa de aplicarea, selecția, interviul și contractarea stagiarilor.

Cei interesați să devină companii demonstrative de eficientizare a resurselor și producere mai pură (RECP) sunt invitați să aplice până pe 20 iulie. Mai multe informații pot fi obținute AICI.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 19:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 19:49 // Politica //  Cristina Vlah

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a adresat președintelui  Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu consecințele incendiilor forestiere din țară.

Bașcanul și-a exprimat sentimentele de profundă compasiune   rudelor și apropiaților victimelor și sinistraților afectați în rezultatul situației de urgență.

„În numele tuturor cetățenilor găgăuzi și în numele meu personal, Vă rog să acceptați cele mai sincere empatii și urări de însănătoșire grabnică tuturor victimelor”, se menționează în scrisoarea Bașcanului Găgăuziei.

Irina Vlah a menționat că în momente dificile este important să fie păstrată unitatea oamenilor în fața unei catastrofe.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate