Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

Ion Chicu, prezent la mese rotunde organizate de ruși la care participă și așa numiți ex-oficiali transnistreni

30 Apr. 2021, 14:03
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Petru Beregoi
30 Apr. 2021, 14:03 // Uncategorized //  Petru Beregoi

Fostul prim-ministru, Ion Chicu, mai nou președinte al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) a participat zilele trecute la o masă rotundă, în regim de videoconferință organizată de transnistreni și ruși.

Este vorba de masa rotundă unde s-a discutat despre relațiile „Sankt-Petersburg – Chișinău: contracararea distorsiunii istoriei, memoria comună a victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial”.

„După cum s-a vorbit și la videoconferință: Malul stâng și drept al Nistrului în problema Marelui Război patriotic nu are diferențiere. Subiectul celui de-al Doilea Război Mondial ne unește cu siguranță. Acesta este un factor puternic de consolidare. Asta a reușit Natalia Eriomina să ne unească astăzi. La videoconferință am discutat despre acest subiect important și necesar cu Ion Chicu și Nina Șevciuk. Mulțumiri organizatorilor acestui eveniment”, a scris unul din participanții la eveniment.

Precizăm că, Nina Șevciuk, soția fostului lider separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a fost în 2012 numită în funcția de „ministru al Afacerilor Externe al Republici Moldovenești Nistrene”. La 6 noiembrie 2012, prin așa numitul decret al așa numitului președinte al Transnistriei de atunci, Evgheni Șevciuk, care încă nu-i era soț, a fost numită în funcția de viceprim-ministru al RMN pentru cooperare internațională, menținând în același timp poziția de „ministru al Afacerilor Externe al RMN”.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 14:41
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
28 Oct. 2021, 14:41 // Actualitate //  Valentina Buză

„Tentativa de a numi un nou viceprimar demonstrează că primarul Ceban nu vrea să facă clarificările necesare pentru a stabili adevărul pe subiectul încălcărilor admise de funcționarii primăriei la autorizarea demolării hotelului Național și alte construcții în oraș”. Așa începe mesajul fostului viceprimar al Capitalei Victor Chironda, imediat după candidatura fostului ministru al Justiției Fadei Nagacevschi în funcția de viceprimar al Capitalei a fost respinsă.

Mai mult Chironda a declarat că a contestat demiterea sa în instanța de judecată.

„Eu am contestat demiterea mea în instanță, CNA investighează demersurile mele și altele depuse pe subiect, pe unul dintre cazuri este pornită procedură penală”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook.

Totodată, fostul viceprimar spune că nicio măsură de asigurare a intereselor primăriei pe subiectul Național nu a fost aplicată.

„Cu toatea acestea Ion Ceban consideră cazul rezolvat. Raportul așa zisei „comisii interne” pe cazul hotelului Național așa și nu a fost publicat. Nici un funcționar din primărie nu a fost pedepsit. Nici o măsură de asigurare a intereselor primăriei pe subiectul Național nu a fost aplicată. Intenția de a aduce la conducerea primăriei încă un jurist emerit, arată că primăria va merge în continuare pe strategia ”totul este legal”, căutând să arunce responsabilitatea pentru ilegalități pe sistemul de justiție, pe administrația lui Chirtoacă, pe Chironda, pe guvernarea centrală, pe cadrul legal, pe oricine nu mai nu pe Ceban și funcționarii săi din primărie”.

De menționat că recent, Victor Chironda a fost audiat în calitate de martor la CNA pe unul dintre cazurile de tentativă din partea unor funcționari din primărie de autorizare ilegală a construcțiilor în Chișinău.

Realitatea.md amintește că Victor Chironda fost demis din funcția de viceprimar al Capitalei în luna iulie, iar de atunci locul a rămas vacant.

La data de 25 octombrie curent primarul Capitalei Ion Ceban a propus în cadrul ședinței Biroului Permanent candidatura fostului ministru al Justiției Fadei Nagacevschi în funcția de viceprimar al Capitalei, însă astăzi, 28 octombrie, în cadrul ședinței CMC, proiectul de decizie nu a fost aprobat de consilierii municipali.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău