Curs valutar
 • EUR
  19.1338
  0%
 • USD
  18.1553
  0%
 • RUB
  0.1871
  0%
 • RON
  3.8458
  0%
 • UAH
  0.4916
  0%

Ion Iovcev, directorul Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, a fost restabilit în funcție

06 Mai 2022, 18:11
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
06 Mai 2022, 18:11 // Actualitate //  Valentina Buză

Ion Iovcev, directorul liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, care a fost demis din funcție în luna iunie a anului 2021, a fost restabilit în funcția de director interimar a instituției de învățământ. Totodată, în cadrul unei întrevederi care a avut loc vineri, 6 mai, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a prezentat scuzele de rigoare pentru modalitatea în care au fost încetate raporturile de muncă cu directorul liceului.

„Potrivit Hotărârii Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, din 6 mai 2022, a fost anulat Ordinul nr. 847-p din 16.06.2021 cu privire la încetarea contractului individual de muncă cu Ion Iovcev și s-a dispus restabilirea dumnealui în funcția de director interimar al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol”, se arată în nota informativă a Ministerului Educației.

Potrivit informațiilor, la examinarea cauzei în instanță, Ministerul Educației și Cercetării a informat că, în urma analizei ordinului de concediere a domnului Iovcev, din punct de vedere obiectiv, nu au fost prezentate și nu au fost identificate premise care să poată justifica necesitatea sau oportunitatea ordinului respectiv.

De menționat că, potrivit cererii depuse, Ion Iovcev va prelua interimatul funcției, începând cu 16 mai 2022.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim, că Ion Iovcev a fost demis printr-o decizie a fostei ministre de la Educație, Lilia Pogolșa din Guvernul Chicu. Motivul invocat a fost atingerea vârstei de pensionare. Ulterior, fostul director a fost invitat să fie consilier pe problema românilor din regiunea transnistreană pentru deputatul din Parlamentul European, Eugen Tomac.

Realitatea Live

30 Sept. 2023, 17:17
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
30 Sept. 2023, 17:17 // În Lume //  Realitatea.md

Sâmbătă, la împlinirea unui an de când Rusia a proclamat anexarea regiunilor ucrainene Herson, Zaporojie, Doneţk şi Lugansk, preşedintele rus Vladimir Putin a promis reconstrucţia regiunilor afectate de război.

Vor fi reconstruite „şcoli, spitale, clădiri de locuinţe şi drumuri, muzee şi monumente”, a declarat Putin, conform unui comunicat difuzat de Kremlin.

Toate regiunile din Rusia acordă un „ajutor frăţesc” la efortul de reconstrucţie, a adăugat el.

„În faţa noastră se află sarcina măreaţă şi soluţia la problemele dificile, implementarea unui mare program de reconstrucţie şi dezvoltare socio-economică a regiunilor noastre istorice. Şi ne vom atinge cu siguranţă obiectivele stabilite”, a mai spus Putin în mesajul video.

Rusia a încălcat legislaţia internaţională şi a oficializat anexarea regiunilor ocupate din Ucraina prin referendumuri considerate pe plan internaţional ca frauduloase şi nelegitime. La 30 septembrie 2022, Putin a semnat acorduri cu liderii celor patru regiuni ucrainene ocupate, pe care astfel le-a proclamat drept componente ale Federaţiei Ruse.

Sâmbătă, Putin a numit anexarea – nerecunoscută de majoritatea statelor lumii – „un eveniment istoric şi predestinat”. El le-a mulţumit locuitorilor din teritoriile ocupate, afirmând că hotărârea lor a întărit Rusia mai mult ca oricând. „Suntem un singur popor. Iar împreună vom trece peste toate, vom găsi un răspuns la toate problemele”.

Ucraina îşi continuă contraofensiva pentru eliberarea tuturor teritoriilor ocupate de ruşi, inclusiv a peninsulei Crimeea, anexată în acelaşi mod de Rusia în 2014. La mai mult de un an şi jumătate de la începutul războiului, Rusia nu controlează în întregime niciuna din cele patru regiuni anexate în 2022.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală