Curs valutar
 • EUR
  20.0532
  -0.1371%
 • USD
  17.2985
  0.0139%
 • RUB
  0.2427
  -0.0412%
 • RON
  4.0510
  -0.1728%
 • UAH
  0.6575
  0.1369%

Ion Sturza vrea Partidul Șor în afara legii: Auzim numele celui mai mare escroc din țară la interval de câteva secunde

30 Iul. 2021, 11:38
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
30 Iul. 2021, 11:38 // Politica //  Petru Beregoi

Fostul prim-ministru al țării, actual om de afaceri, Ion Sturza spune că Partidul Șor ar trebui scos în afara legii. Cu o asemenea propunere vine Sturza, după ce ieri, la ședința Parlamentului de constituire a fracțiunilor parlamentare, Ilan Șor, deputat, a devenit președinte al fracțiunii, fapt ce l-ar fi deranjat pe acesta.

„Zilele acestea, mă bântuie o nedumerire – cum am ajuns să auzim numele celui mai mare escroc din istoria Republicii Moldova la interval de câteva secunde?! Și nu că ar fi primit pedeapsa binemeritată sau că au fost recuperate miliardele furate, proprietățile sindicatelor, aeroportul sau măcar chiloții unui fost demnitar. Nu! El e „șef de fracțiune, de partid”. Ne obligă să-i pronunțăm numele ca pe Tatăl Nostru. Nu cred că poate să fie o mai mare umilință și batjocură față de moldoveni. Ce facem, ne ștergem pe obraz și continuăm să mâncăm hrișca asta împuțită? Sau mai avem pe cineva cu demnitate care ar scoate în afara legii această rușine?”, se întreabă Sturza.

Omul de afaceri face trimiteri la procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care ar trebui și care are obligațiuni de a declara ilegal acest partid și tragerea la răspundere a liderului acestuia.

„Mai avem un procuror, fie el și rătăcit, care să-i facă un dosar beton, care să fie judecat rapid de niște judecători necorupți (mai sunt ei?) și condamnat? Un procuror mai mare care să înțeleagă că da, Plaha (n.r. Vlad Plahotniuc) e tartorul (om fără scrupule, căpetenie), dar asta nu-i privează de răspundere pe alții”, scrie Ion Sturza pe Facebook.

Amintim că, în primăvara acestui an, Platforma DA a inițiat o procedură de scoatere în afara legii a Partidului Șor, depunând chiar și la Curtea Constituțională o sesizare, așa cum prevede regulamentul în astfel de cazuri. Magistrații constituționali au stabilit că, autoritățile, care pot demara procesul de scoatere în afara legii un partid sunt Procuratura Generală și Președinția, nu și partidele politice.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 22:07
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
19 Oct. 2021, 22:07 // Societate //  Cristina Vlah

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a vorbit despre un posibil lockdown în Republica Moldova și instituirea alertei de Cod Roșu în țară, informează Realitatea.md. Deocamdată, șefa Ministerului Sănătății dă asigurări că în timpul apropiat, nu va fi instituit un lockdown, asta chiar dacă situația epidemiologică de COVID-19 de înrăutățește.

„Deocamdată în patru localități sunt instituite Coduri Roșii. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică vine cu unele recomandări în urma cifrelor înregistrate la nivel național. Noi abia am intrat ușor în „Cod Roșu”.  Pentru Chișinău și Bălți cu recomandări trebuie să vină Comisiile Teritoriale. Deocamdată la un lockdown nu ne putem aștepta, dar probabil vom veni cu unele recomandări mai ales în Bălți, unde vor avea loc alegeri locale”, a declarat Ala Nemerenco în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR Moldova.

Realitatea.md menționează că astăzi au fost înregistrate 1715 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar 36 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie